Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 березня 2019 року 13:58

Перші кроки до створення архітектурновиразного простору вшанування наших Героїв

12 березня проведено третє засідання робочої групи щодо облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин.

Заступник міського голови Ігор Шикеринець проінформував присутніх про вже розроблений Порядок проведення архітектурного конкурсу на визначення кращого ескізу по впорядкуванню території та встановлення пам’ятного знаку захисникам, необхідність визначення єдиного місця його розміщення вже на даному етапі, задля уникнення в подальшому розбіжностей при виборі кращого варіанту облаштування простору.

Головний архітектор міста Марина Зергані озвучила підсумки проведеного опитування щодо місця облаштування пам’ятного знаку героям, які захищають державний суверенітет та територіальну цілісність на сході України. Відповідно до результатів голосування, яке було розміщено на сайті Пирятинської міської ОТГ та сторінці групи „Вечірній Пирятин“ у Фейсбуці, перевагу віддали локації на площі перед адмінбудинком - 61% голосів, натомість за варіант справа від меморіального комплексу, створивши нову алею, проголосувало  39 % осіб.

Після жвавої дискусії та нових пропозицій по облаштуванню громадського простору, шляхом голосування визначилися із місцем - площа перед адмінбудинком. Попереду узгодження із районною радою питання використання цієї земельної ділянки, яка перебуває у постійному користуванні,  та оголошення самого архітектурного конкурсу.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua