Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 березня 2019 року 09:12

Як вирішити проблему утилізації відходів?

25 березня в конференц-залі Пирятинського ліцею відбулося  чергове засідання Клубу громадського діалогу. Цього разу темою для обговорення на засіданні Клубу стало надзвичайно важливе для громади питання „Як вирішити проблему утилізації відходів?“. Участь у заході взяли міський голова, заступники міського голови, депутати міської ради, працівники виконавчого комітету міської ради, керівники комунальних підприємств та громадськість. Заступник міського голови Ігор Шикеринець ознайомив учасників з тематикою та програмою засідання.

Міський голова Олексій Рябоконь у вступному слові зазначив, що метою цього заходу є пошук найбільш ефективних шляхів  вирішення проблеми поводження з твердими побутовими відходами на території Пирятинської міської ОТГ.

Далі заступник міського голови Максим Варава презентував інформацію щодо вимог чинного законодавства з цього питання та ознайомив  присутніх  з роботами, які були проведені на  міському сміттєзвалищі. Розповів про існуючі види обробки твердих побутових відходів на сьогодні у світі. Зокрема, учасникам заходу продемонстровані відеоролики як працює сміттєсортувальна станція та сміттєпереробний завод.

У  другій частині засідання Клубу учасникам було запропоновано  роботу в групах. Кожна з чотирьох груп працювала над окремим завданням: переваги та недоліки сміттєсортувальної станції та сміттєпереробних заводів. Кожна з груп озвучила результати свого обговорення. Володимир Крагель акцентував увагу присутніх на якомога ширшому інформуванні громадськості щодо вирішення проблеми утилізації сміття. Він також наголосив, що це питання потребує особливого вивчення та запропонував для цього залучити відповідних фахівців.

На завершення засідання Клубу міський голова Олексій Рябоконь  подякував учасникам за конструктивну і плідну роботу та зазначив, що питання про подальші кроки у сфері поводження з твердими побутовими відходами на території Пирятинської міської ОТГ буде розглянуто на громадських слуханнях.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua