Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 березня 2019 року 13:31

На засіданні постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту

27 березня в конференц-залі Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд комісії винесено 9 питань.

Заступник директора КП „Пирятинська центральна районна лікарня“ Лариса Пономаренко ознайомила депутатів із заходами Програми „Забезпечення надання медичної допомоги жителям Пирятинської міської ОТГ комунальним підприємством „Пирятинська центральна районна лікарня“ на 2019 рік. Зокрема, проектом Програми передбачено придбання обладнання в неврологічне відділення;  пільговий відпуск медикаментів при амбулаторному лікуванні; відшкодування вартості лікування в стаціонарних відділеннях учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО; відшкодування вартості лікування в стаціонарних відділеннях учасників бойових дій, які брали участь у бойових діях чи забезпеченні бойової діяльності військ на території Афганістану та інших держав; надання послуг з пільгового зубного протезування ветеранам війни. Крім того, Лариса Пономаренко наголосила, що є потреба у забезпеченні житлом двох лікарів, квартиру планується придбати за рахунок коштів бюджету міської ОТГ та районного бюджету. Після обговорення, депутати рекомендували включити до проекту Програми захід „Придбання житла для лікарів“ з обсягом фінансування 200,0 тис.грн.

Директор КП „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради Ірина Дядькова презентувала проект Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Пирятинській міській ОТГ на 2019 рік. На виконання заходів Програми планується використати 336,0 тис.грн. Ірина Дядькова повідомила, що для придбання туберкуліну для туберкулінодіагностики у дітей потрібно передбачити значно більше коштів. Комісія рекомендувала збільшити суму коштів на придбання туберкуліну на 100,0 тис. грн.

Члени комісії розглянули зміни, які пропонується внести до ряду діючих Програм. Зокрема, Комплексну програму соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2019 рік доповнити додатковими заходами: надання матеріальної допомоги багатодітним сім’ям, які виховують 5 та більше неповнолітніх дітей для вирішення соціально-побутових проблем; соціальна підтримка ветеранів Афганістану.

Відповідно до рішення постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту від 20 березня 2019 року відділом освіти, молоді та спорту було підготовлено проект рішення про внесення змін до рішення  сорок шостої сесії міської ради від 21.12.2018 № 399 „Про затвердження розміру вартості харчування дітей у закладах дошкільної освіти на 2019 рік“. Цим проектом доповнено перелік пільгових категорій дітей, звільнених від сплати за харчування дітьми учасників АТО, ООС; дітьми з інвалідністю та з малозабезпечених сімей. Комісія рекомендувала винести проект рішення на розгляд та затвердження сесії.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua