Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 березня 2019 року 10:16

Із засідання земельної комісії

12 березня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій.

На розгляд комісії винесено 5 питань, за пропозицією голови постійної комісії Василя Войпанюка порядок денний доповнений двома додатковими питаннями.

Спочатку Василь Войпанюк ознайомив присутніх із зверненням жительки міста Пирятин щодо запровадження в дошкільних навчальних закладах безкоштовного харчування для дітей учасників бойових дій. Секретар міської ради Тетяна Чайка зауважила, що це питання повинно розглядатися за участю профільного заступника міського голови та відповідних фахівців. Депутати рекомендували постійній комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту розглянути це звернення на своєму засіданні.

Далі голова постійної комісії повідомив, що до нього в усній формі звернувся житель села Верхоярівка з питання обробки земельної ділянки. Пролунало два варіанти використання ділянки: заступник міського голови Максим Варава запропонував її надати учасникам АТО, голова постійної комісії Василь Войпанюк – передати в оренду заявнику. У підсумку обговорення комісія рекомендувала відділу із  земельних та екологічних питань виконкому міської ради напрацювати проекти рішень з даного питання та винести на розгляд наступного засідання земельної комісії.

Близько двох годин депутати розглядали питання про подальше використання земель сільськогогосподарського призначення, які передані із державної власності у власність Пирятинської міської ОТГ. Начальник відділу із земельних та екологічних питань виконкому міської ради Євгеній Стадник проінформував присутніх, що Пирятинській міській ОТГ передано у комунальну власність 50 ділянок, загальною площею більше 600 га. Детально охарактеризував 40, більшість із них пасовища та сінокоси. Депутати розглянули можливість зміни цільового призначення ряду земельних ділянок. Також комісія рекомендувала відділу із земельних та екологічних питань виконкому міської ради направити всім, хто має у постійному користуванні дані земельні ділянки, листи щодо підтвердження ними використання ділянок за призначенням.

Інші питання порядку денного перенесені на наступне засідання земельної комісії.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua