Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 березня 2019 року 16:53

На засіданні виконкому

15 березня відбулося чергове засідання  виконавчого комітету міської ради.

Одним із найважливіших та резонансних питань, які розглядалися на виконкомі було питання щодо стану дотримання правопорядку у святкові дні та у вечірній час у місті. Начальник поліції Олексій Возний проінформував про хід розслідування справи по факту побиття жителя села Заріччя, яке сталося в розважальному закладі 9 березня. Олексій Возний запевнив, що всі фігуранти події встановлені, триває досудове розслідування по даних кримінальних провадженнях та через два місяці ця справа буде скерована до суду.

Міський голова Олексій Рябоконь закликав правоохоронні органи звернути більшу увагу на криміногенні угрупування та дотримання встановленого робочого часу розважальними закладами на території міста. Доручив спеціалістам міської ради підготувати проект рішення виконавчого комітету щодо встановлення режиму реалізації спиртних напоїв на території Пирятинської міської ОТГ. Також зазначив, що встановлення відеокамер для підтримання безпеки громадян повинно проводитися не лише міською радою, а й тими суб’єктами господарювання, в закладах яких перебуває велика кількість громадян. Для дотримання безпеки ці заклади повинні бути добре освітлені.

Не менш важливим на сьогодні, як для міської ради так і для громади, є передача районного Будинку культури. Тому заступник міського голови Ігор Шикеринець проінформував членів виконавчого комітету,  що районна рада так і не надала чіткої відповіді на листи міської ради щодо передачі районного Будинку культури, дитячої та дорослої бібліотеки. Наголосив, що на сьогодні відсутня офіційна інформація чи будуть передані разом з установами основні засоби та матеріальні цінності.

Члени виконавчого комітету розглянули питання про встановлення тарифу на послуги з вивезення рідких побутових відходів Пирятинськими госпрозрахунковими очисними спорудами. Рішенням визначено, що тариф становитеме 71,5 грн за 1 куб.м.

Затверджено фінансові плани на 2019 рік комунальним підприємствам „Райдуга“, „Готель „Пирятин“, „Каштан“ та очисним спорудам. Фінансовий план міського водоканалу викликав ряд запитань, зокрема Віктор Бугайов поцікавився: чому зменшено фонд заробітної плати підприємства порівняно з минулим роком. Надані пояснення не задовольнили членів виконавчого комітету, тому доручили відділу економічного  аналізу та розвитку управління економіки виконкому міської ради  провести його детальний аналіз та надати свої рекомендації.

  Крім того, міський водоканал прозвітувався про виконання інвестиційної програми комунального підприємства за 2018 рік. Протягом звітного періоду комунальним підприємством здійснено ряд заходів: заміна ліній водопостачання по вулицях Січових Стрільців та Фабрична, провулку Шкільний, у селах Олександрівка та Калинів Міст, придбані пожежні гідранти, встановлені огорожі санітарних зон на всіх діючих свердловинах, придбано індикатор рівня води тощо. Програма виконана на 93 %.

Активну дискусію викликало питання про архітектурний конкурс щодо облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин. Начальник відділу містобудування,    архітектури   та     житлово-комунального   господарства   виконкому  міської   ради Марина Зергані повідомила, що напрацьовано Порядок проведення архітектурного конкурсу та робочою групою визначено місце для облаштування пам’ятного знаку на площі перед адмінбудинком.  Проте у присутніх виникли питання по складу журі архітектурного конкурсу та деякі пропозиції до Порядку. У підсумку обговорення вирішили розглянути проект рішення після доопрацювання.

Затверджено робочий проект „Реконструкція підвального приміщення в Пирятинському ліцеї, що знаходиться за адресою: вул.Визволення, 2А в м.Пирятин Полтавської області“ загальною кошторисною вартістю – 2041,938 тис. грн. та Положення про автоматизовану систему формування та ведення реєстру територіальної громади в електронному вигляді „Реєстр Пирятинської об’єднаної територіальної громади“.

Члени виконавчого комітету розглянули питання про видачу громадянам будівельного паспорта забудови земельної ділянки, нумерацію квартир, присвоєння адреси земельній ділянці, передачу квартир у власність, взяття на квартирний облік та надання матеріальної допомоги на поховання.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua