Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 березня 2019 року 17:50

На засіданні земельної комісії

26 березня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. У засіданні взяли участь голови інших постійних комісій міської ради.

На початку засідання голова постійної комісії Василь Войпанюк запропонував доповнити порядок денний додатковими питаннями: щодо розробки проекту Положення про громадську приймальню депутатів міської ради, про виконання рекомендацій постійної комісії від 20.02.2019 року та щодо висвітлення на офіційному сайті міської ради протоколів засідань постійних комісій.

Під час  розгляду проекту рішення про затвердження  Програми взаємодії з НПП „Пирятинський“ для здійснення природоохоронних заходів, що сприяють охороні і збереженню території та об’єктів природно-заповідного фонду на території Пирятинської міської ОТГ на 2019 рік заступник директора НПП „Пирятинський“ Михайло Олішевець повідомив, що цією Програмою передбачені наступні заходи: виготовлення дидактичних матеріалів на природоохоронну тематику для проведення занять літньої школи та інших еколого-освітніх заходів (довгострокового користування); придбання матеріалів для додаткового виготовлення 12 лав для еколекторію; придбання канцтоварів, поліграфічної продукції для проведення екошкіл. На виконання цих заходів планується використати 41, 0 тис. грн. Вніс пропозицію збільшити фінансування Програми ще на 21, 0 тис.грн для придбання макрооб’єктива для фотоапарату та фарби для принтерів. Депутати рекомендували винести пропозицію на розгляд бюджетної комісії.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради Марина Зергані ознайомила присутніх із заходами Програми з проведення архітектурного конкурсу щодо облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин. Пропонується залучити на виконання Програми 22,0 тис.грн. Зокрема, за результатами конкурсу буде визначено три переможці: за І місце планується грошове заохочення 10,0 тис. грн, за ІІ – 7,0 тис.грн, за ІІІ – 5,0 грн.

Комісія розглянула питання щодо надання чотирьом учасникам бойових дій, які проживають в Калиновому Мості, Верхоярівці та Замостищі, дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства із земель комунальної власності в межах села Калинів Міст. Рекомендувала проект рішення з цього питання винести на розгляд та затвердження чергової сесії.

Далі члени комісії розглянули та рекомендували винести на розгляд та затвердження сесії низку питань, які стосувалися затвердження технічних документацій із землеустрою, надання дозволів на виготовлення технічних документацій та розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок із земель комунальної власності для ведення особистого селянського господарства тощо.

У ході обговорення питання щодо виконання рекомендацій постійної комісії міської ради начальник відділу із земельних та екологічних питань  виконкому міської ради Євген Стадник надав інформацію щодо земельних ділянок, які перебувають у користуванні юридичних осіб та за які не сплачується орендна плата. Всього таких боржників на території ОТГ – 9. Комісія рекомендувала юридичному відділу виконкому міської ради направити до Пирятинського відділення Лубенської ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області звернення щодо погашення заборгованості. Також доручили юридичному відділу виконкому міської ради розробити Положення про громадську приймальню депутатів міської ради. Секретарю міської ради рекомендували протоколи постійних комісій оприлюднювати на офіційному сайті міської ради.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua