Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 березня 2019 року 17:54

Із засідання освітянської комісії

20 березня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд комісії винесено 17 питань.

Члени комісії розглянули питання про заходи щодо забезпечення правопорядку під час відпочинку молоді. Начальник Пирятинського відділення поліції ГУНП в Полтавській області Олексій Возний зазначив, що працівниками поліції забезпечується правопорядок на заходах, які проводяться в освітніх закладах, за письмовим зверненням керівників цих закладів. Підрозділу патрульної поліції у складі Пирятинського відділення немає, але у святкові та вихідні дні за рахунок особистого часу працівниками поліції здійснюється патрулювання. Крім того, проінформував про хід розслідування справи по факту побиття жителя села Заріччя у розважальному закладі 9 березня. Усі фігуранти кримінальної справи встановлені, через два місяці справа буде скерована до суду. Головний спеціаліст з питань захисту прав дітей виконкому міської ради Інна Грицай розповіла про проведення профілактичної роботи з учнями в навчальних закладах Пирятинської ОТГ. Повідомила, що для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг, громадського харчування, порушень правил торгівлі слабоалкогольними, алкогольними, тютюновими виробами виконавчим комітетом прийнято рішення від 19.12.2018 № 416 „Про обмеження перебування дітей у закладах сфери розваг, громадського харчування“. Це рішення обмежує перебування в таких закладах у вечірній та нічний час без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють, дітей віком до 16 років з 22 години вечора до 6 години  ранку на території Пирятинської ОТГ.   На виконання цього рішення робочою групою у складі працівників поліції та спеціалістів міської ради проводяться рейдові перевірки у вечірній та нічний час  у місцях відпочинку молоді. Також проведена робота з суб’єктами господарювання щодо недопущення продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Гудзь та керуюча філією Полтавського обласного управління АТ „Ощадбанк“ Тетяна Литвиненко надали роз’яснення щодо реалізації механізму надання житлових субсидій у грошовій формі. Володимир Гудзь пояснив, що кошти субсидії працездатним громадянам повинні виплачуватися в Ощадбанку через систему „Швидка копійка“, пенсіонерам через пенсійний фонд. Проте через програмний збій значна частина пенсіонерів змушена отримувати кошти субсидії у філії Ощадбанку.  На сьогодні  для зручності клієнтів в установі діє електронна черга. Здійснюються щоденні виїзди до осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно отримати кошти. Щодня на дому обслуговується 20-25 пенсіонерів. Тетяна Литвиненко наголосила, що кошти субсидії зберігаються на рахунку 90 днів, тому можна не поспішати ставати в чергу для їх отримання.

Заступник міського голови Ігор Шикеринець та депутат обласної ради Іван Близнюк проінформували членів комісії про використання коштів Фонду розвитку територій області на реконструкцію діючих спортивних об’єктів та встановлення нових спортивних майданчиків на території ОТГ. Зокрема, в минулому році було облаштовано майданчик на острові Масальський, придбано синтетичне покриття для міні-футбольного поля та баскетбольного майданчика і встановлено комплект тренажерів для осіб з обмеженими можливостями на стадіоні „Ювілейний“. Закуплено два комплекти тренажерів, які з настанням тепла буде встановлено на майданчиках по вул.Січових Стрільців та в с.Олександрівка.

Депутат Олег Солонський ознайомив присутніх із колективним зверненням учасників бойових дій щодо харчування дітей учасників АТО, ООС в дошкільних навчальних закладах Пирятинської міської ради. У ході обговорення члени комісії рекомендували відділу освіти, молоді та спорту міської ради визначитися з пільговими категоріями дітей, які можуть харчуватися безкоштовно, обрахувати необхідну кількість коштів для цього, підготувати проект рішення та винести його на розгляд бюджетної комісії.

Обговорено питання щодо виділення коштів на оплату енергоносіїв комунальним підприємствам охорони здоров’я. Комісія рекомендувала зробити перерозподіл коштів з реконструкції вуличного освітлення на зазначені цілі та винести цю пропозицію на розгляд бюджетної комісії.

Головний спеціаліст із соціальних питань виконкому міської ради Анастасія Колос ознайомила членів постійної комісії із зверненням районної організації ветеранів Афганістану щодо виділення коштів на проведення ремонту пам’ятника афганцям. У підсумку обговорення комісія рекомендувала відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради вивчити питання щодо прийняття в комунальну власність пам’ятника афганцям.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua