Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 березня 2020 року 15:59

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, за участю представників церков та аптек розташованих на території Пирятинської міської ОТГ. На порядок денний виносилося одне питання щодо виконання рішення виконавчого комітету від 17.03.2020 № 74 „Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“.

Міський голова Олексій Рябоконь звернувся до представників аптечних закладів з приводу відсутності засобів захисту та дезінфекції в аптеках міста. А в разі наявності, то продажу їх по значно вищій ціні.

Власник мережі аптек Володимир Побочій зазначив, що замовлення на засоби дезінфекції та медичні маски робляться щодня, але поставка здійснюється не в повній мірі. На сьогодні закупівельна вартість  медичної маски складає 13-14 грн., спекулятивного завищення ціни в аптеках немає.

Міський голова запропонував представникам аптечних закладів регулярно інформувати комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міської ради про наявність масок, рукавичок, антисептиків та інших необхідних засобів. Також доручив представникам аптечних закладів, при можливості, замовити в постачальників дезінфікуючі засоби у великих об?ємах для потреб освітніх закладів Пирятинської міської ОТГ.

Розглянуто питання проведення весняно-польових робіт під час карантинних заходів. „З настанням весни, розпочинаються роботи на присадибних ділянках. Але на сьогодні придбати посівний матеріал під час карантину для пирятинців проблематично. Тож ми повинні подбати про мешканців громади та знайти шляхи вирішення цієї проблеми“, - наголосив Олексій Рябоконь.

Начальник Пирятинського районного управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Юрій Шніт рекомендував представникам церков міста припинити проведення недільної служби, користуватися засобами індивідуального захисту, а також проводити просвітницьку роботу щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Спеціалістами управління будуть розроблені та надані інформаційні бюлетені.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua