Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 березня 2020 року 14:16

Вжито заходів щодо запобігання поширенню на території громади коронавірусної інфекції

17 березня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

Перше питання, пов’язане з жорсткими обмежувальними заходами, які введені напередодні Урядом щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, розглядалося спільно з комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Міський голова Олексій Рябоконь зазначив, що місцева влада повинна мінімізувати ризик поширення коронавірусної інфекції на території громади. Зокрема, особливістю Пирятина є господарська діяльність у торгівельних комплексах  у районі   автостанції №1. У комплексах буває велика кількість транзитних пасажирів, які зупиняються відпочити та похарчуватися, що несе загрозу розповсюдженню інфекції. Директор КП „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Ірина Дядькова підтримала міського голову та запропонувала тимчасово, на період карантину, заборонити здійснювати господарську діяльність, у торгівельних комплексах, включно з торговими павільйонами.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року   №11  „Про   запобігання   поширенню   на   території   

України коронавірусу COVID-19“ (із змінами), з метою впровадження заходів, які необхідно вжити через загрозу гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Пирятинської міської ОТГ заборонено з 17 березня по 3 квітня 2020 року роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, відділів громадського харчування в АЗС та магазинах,   кав’ярень всіх типів, тощо), інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, тренажерних залів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення (торгівельні комплекси в місті Пирятин: по вул.Європейська, 163А – ФОП Якименко А.І.; по вул.Європейська, 157А – ФОП Бугайова Л.В.; по вул.Європейська, 157Б, 157В, 157Г – ФОП Острянський В.В.; магазини роздрібної торгівлі не продовольчими групами товарів; павільйони, кіоски, пересувні торгівельні об’єкти; СПА-салони, салони краси, сауни, косметологічні кабінети, кабінети масажу, перукарні, тату-салони; майстерні по ремонту взуття, одягу, тощо). Продовжують працювати магазини роздрібної торгівлі продуктами харчування промислового виробництва, зоотоварів, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Крім того, рішенням виконавчого комітету з 18 березня заборонено регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському сполученні (крім перевезення легковими автомобілями); заїзд на територію автостанцій автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному  і міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанцій квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення.

Жваве обговорення викликало питання хто ж буде контролювати дотримання вимог рішення виконавчого комітету міської ради про тимчасове припинення роботи об'єктів загального користування. Заступник міського голови Ігор Шикеринець зауважив, що у кожного є своя сфера відповідальності щодо виконання постанови Уряду, рішень виконкому та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради.

Доручено Пирятинському  районному управлінню  Головного управління Держпродспоживслужби розробити  інструкцію для проведення дезінфекції торгових об’єктів, які будуть функціонувати під час карантину; здійснювати обстеження їх та у разі виявлення недоліків чи порушень повідомляти комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради.

У разі не дотримання вимог рішення, повідомлення будуть надсилатися Пирятинському відділенню поліції Гребінківського відділу поліції ГУНП у Полтавській області. Наголошуємо, що ці заходи необхідні для збереження життя та здоров'я пирятинців.

Начальник фінансового управління Світлана Кеда ознайомила із змінами до бюджету Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік, якими передбачено придбання засобів індивідуального захисту для працівників медичних закладів, утворення матеріального резерву для Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області та утримання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у ІІ кварталі 2020 року.

Наостанок члени виконкому обговорили питання виникнення пожеж в екосистемах. Вирішили заслухати на наступному засіданні інформацію НПП „Пирятинський“ про проведену роботу щодо запобігання загорання очерету та лугових трав на території громади.

 

 

Детально з прийнятими рішеннями можна ознайомитися на нашому сайті у розділі „Рішення виконавчого комітету“.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua