Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 березня 2020 року 14:53

Український та закордонний досвід для протидії пандемії

26 березня відбулася міжнародна онлайн-конференція „Громади в умовах карантину: український та закордонний досвід“, до якої долучилися і представники Пирятинської міської ради.

Як працювати в умовах карантину, аби забезпечити життєдіяльність громади – головна тема конференції. Представники органів місцевого самоврядування з України та 7 країн Європи і Північної Америки, поділилися своїм досвідом та проблемами, з якими вони зіштовхнулися в цей період і як їх вирішувать. Одним із наболілих є відсутність масок практично у всіх країнах, представники яких виступали ( Чехія, Польща, США, Латвія). Як вихід – пошиття захисних масок вдома власноруч або на замовлення у місцевого підприємця чи підприємства. Одностайність у всіх була стосовно необхідності дотримання обмежувальних заходів: закриття об’єктів, не перебування людей, а особливо людей літнього віку, дітей в громадських місцях, без потреби не перебування на вулицях міста, впровадження дистанційної роботи в офісах та дистанційного навчання в освітніх закладах. Важливо мінімізувати ризики можливого розповсюдження інфекцій і максимально убезпечити людей. Асоціації ОМС та незалежні експерти обговорювали практичні рекомендації стосовно ефективної організації життєдіяльності громад в умовах карантину у зв’язку із COVID-19 в Україні.

Давали практичні поради щодо забезпечення ефективної комунікації між місцевою владою та мешканцями, організації віддаленої роботи в ОТГ. Також обговорено проблеми щодо втрат місцевих бюджетів через карантин. 

Конференція організована Програмою агентства США з міжнародного розвитку „Децентралізація приносить кращі результати та ефективність“, за сприяння Європейського відділення Міжнародної асоціації менеджерів міст і Польської фундації розвитку місцевої демократії та Шведсько-українського проєкту SKL International.

 З матеріалами відео - конференції можна ознайомитися за посиланням: https://www.facebook.com/decentralizationua/videos/234459567675250/

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua