Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 березня 2020 року 17:00

Затверджено обмежувальні заходи під час карантину

    12 березня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Для вирішення нагального питання про запобігання поширенню на території Пирятинської міської ради коронавірусу COVID-19  були запрошені керівники підприємств, установ та організацій, голови двох профільних комісій, фахівці виконкому міської ради, засоби масової інформації. Обговорили профілактичні та протиепідемічні заходи, які потрібно вжити, аби не дозволити розповсюдженню епідемії коронавірусної інфекції. На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 та розпорядження міського голови від 11.03.2020 року № 53, у зв’язку з введенням карантину члени виконкому міської ради прийняли рішення ввести обмеження на території Пирятинської міської ради в період з 12 березня по 03 квітня 2020 року: призупинено освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти та у Пирятинській філії ПВНЗ „Європейський коледж“. Обмежено проведення спортивних заходів, та передбачено тренування спортсменів на свіжому повітрі. З цього приводу, депутат міської ради, директор ДЮСШ Олександр Горбачов зауважив, що спортивні заходи на території ОТГ вже відмінено. Начальник Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Юрій Шніт додав, що потрібно обмежити тренування в контактних видах спорту, так як вірус передається контактним та повітряно-крапельним шляхом. Витримана дистанція між людьми  більше ніж 1 метр, не дозволить інфекції розповсюджуватися. Вирішено не проводити на території громади і культурно - масових заходів, де скупчення людей перевищує кількість 30 осіб.

   Відділу освіти, молоді та спорту міської ради, керівникам освітніх закладів  та директору Школи мистецтв доручено внести корективи до навчальних планів, організувати навчання дистанційно чи з використанням інтернет-ресурсів. Начальник відділу освіти, молоді і спорту міської ради Сергій Зуєв повідомив, що вчителі вже сьогодні почали працювати дистанційно.

  На  підприємствах, установах та організаціях, незалежно від форм власності та підпорядкування, заборонено допускати до роботи працівників з ознаками інфекційного захворювання. Як пояснив Юрій Шніт, - на підприємстві повинен бути медпрацівник, а у разі його відсутності відповідальна особа, яка буде виявляти елементарні ознаки хворобливого стану: кашель, нежить, почервоніння обличчя. При таких симптомах працівник повинен звернутися до сімейного лікаря чи закладу охорони здоров’я. Також керівників підприємств, установ та організацій зобов’язано посилити дезінфекційний режим ( вологе прибирання, використання антисептиків та наскрізне провітрювання приміщень). Крім цього, у разі потреби надати працівникам, які мають дітей, особливо з неповних сімей, відпустку на час карантину відповідно Закону України „Про відпустки“. Терцентру необхідно забезпечити контроль за людьми похилого віку та інвалідами, які залишилися без піклування, організовувати їм доставку ліків та продуктів харчування.

  Разом з тим, керівники підприємств, установ, організацій, представники Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області зобов’язані постійно проводити роз’яснювальну роботу про заходи щодо запобігання захворюванню серед населення як особисто, так і через засоби масової інформації.

  Міський голова, Олексій Рябоконь наголосив, що жителі Пирятинської громади, які подорожують країнами, де зафіксовані випадки коронавірусної інфекції, повинні усвідомлювати ризик як для власного здоров’я, так і для інших громадян. Тому, їм необхідно вживати самоізоляційні, а лікарям звернути особливу увагу на таких людей.    

 Пирятинське відділення поліції Гребінківського відділу поліції ГУНП у Полтавській області повинне забезпечувати громадський порядок та виконання обмежувальних заходів на території Пирятинської міської ради.                   

  Крім цього, міська влада стурбована тим, що у зв’язку з введенням карантину і припиненням діяльності закладів освіти діти можуть просто „вийти на вулиці міста“, додому повернуться студенти вузів, які також призупинили свою діяльність. Дуже важливо, щоб батьки також поставилися до цієї проблеми відповідально, змогли більше часу і уваги приділити своїм дітям, пояснити причини застережень медиків та необхідність дотримання певних обмежень. Тому, для попередження скупчень дітей та молоді в громадських місцях та закладах відпочинку сформовано робочу групу для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг, громадського харчування та інших громадських місцях на період карантину.

 Рішення виконавчого комітету є обов’язковим для виконання керівниками підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, розташованих на території Пирятинської міської ради, та організаторами заходів. 

З повним текстом рішення можна ознайомитися за посиланням: http://pyriatyn.org.ua/laws/t1/p2

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua