Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 березня 2020 року 16:53

Як вирішити питання дефіциту захисних масок?

В аптеках міста одноразові медичні маски стали дефіцитним товаром, тож міська рада шукає шляхи вирішення цієї проблеми.

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь провів робочу зустріч з підприємцями, які займаються швейною справою.

Обговорювалося питання чи готові швачки взятися  за таку необхідну і відповідальну справу – розпочати пошив масок в ательє, щоб кожен міг придбати їх.

„Пирятинців турбує де можна придбати маски, адже не кожен може чи знає як пошити власноруч. Тому наше завдання знайти вихід із ситуації, яка склалася. Ми хочемо почути ваші думки з цього приводу“, - зазначив міський голова.

Кожна з майстринь продемонструвала вже пошиті зразки, з використанням різних тканин та різною кількістю шарів. Зручність пошитих багатошарових масок у тому, що їх можна використовувати декілька разів. Носити таку маску можна до 3-4 годин, а потім змінювати.  Зараз у період карантину маска потрібна кожному – вона допоможе менше торкатися руками обличчя, що вкрай важливо, коли відвідуємо магазин, банк тощо. Марлеву чи тканинну маску можна прати та прасувати.

У підсумку обговорення вирішили це питання також розглянути на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua