Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 березня 2020 року 14:02

Художниця Олена Завітайло видала книгу про Полтавщину

     Вийшла друком книга „Діточки‘‘ художниці і літераторки Олени Завітайло, яка нині мешкає в Іспанії (м.Мурсія). Оповідання, яке й дало назву збірці новел, навесні 2019-го здобуло відзнаку Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені Івана Чендея (ІІ премія). Попри це, Олена Завітайло не позиціонує себе як письменниця. “Ніколи не скажу про себе, що я письменник, бо то важкий труд, а я пишу стихійно”, – зізналася авторка.

     „Майже всі тексти книги „ Діточки” написані вдома, в Україні. На сторінках цієї збірки – переважно Полтавщина. Історії людей Хорольщини, Пирятинщини і Полтави. Чужі долі, особисті спогади, різний час. Все, що торкнулося, зачепило, змусило писати. Все, що часом досі сниться… Дитинство, рідні місця, чиїсь очі. Ті, кого вже немає, і ті, хто буде завжди. ‘‘, - говорить Олена Завітайло.

     Окрім літературного, Олена Завітайло має ще непересічний талант художника та створює малюнки в особливому стилі. Прикметно, що Олена сама проілюструвала свою книгу, робота над якою тривала з 2017 року. Минулого року вона також ілюструвала “Антологію сучасної української літератури”, куди увійшло одне з її оповідань, та книгу для дітей “Нащо равликові хатка” Галини Пустовгар, а ще створила серію оригінальних листівок. Серед них й листівка „ Привіт із Пирятина!‘‘, створена на замовлення Пирятинської міської ради, де зображена Головна актриса художнього фільму „ Королева бензоколонки‘‘, зйомки якого відбулися 1962 року на автостанції, що й нині працює в Пирятині.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua