Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 березня 2020 року 08:05

Розпочато інформаційну кампанію щодо детінізації ринку праці у будівельній галузі

На виконання доручення Прем’єр-міністра України про вживання заходів щодо детінізації ринку праці у будівельній галузі, 5 березня в Пирятинській районній філії Полтавського ОЦЗ відбувся „круглий стіл“ з суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері будівництва. У заході взяла участь головний спеціаліст-інспектор праці Йощенко Ю.М.

Під час заходу було роз’яснено переваги офіційного оформлення трудових відносин, негативні наслідки незадекларованої праці як для працівників, так і для роботодавців, про визначену законодавством відповідальність роботодавців та розміри штрафних санкцій за використання незадекларованої праці. Також було зазначено, що будівництво – одна з найбільш ризикових сфер, де використовується незадекларована праця та відбувається травмування працівників.

Відповідно до доручення з 30 березня по 30 квітня проходитимуть інспекційні відвідування суб’єктів господарювання. Подібна кампанія вже відбулася у сфері торгівлі товарами та послугами, готельно-ресторанного бізнесу, а у галузі сільського господарства, транспорту та кур’єрської діяльності - запланована впродовж 2020 року.

Пшиченко М.Я. проінформувала присутніх про спектр послуг, які надає служба зайнятості. Зокрема щодо ситуації на місцевому ринку праці та про можливості служби зайнятості у стимулюванні роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua