Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 березня 2020 року 19:51

Об’єднуємо зусилля для боротьби з пандемією

23 березня відбулася зустріч, ініційована міським головою Олексієм Рябоконем, за участю голови райдержадміністрації Анатолія Зайцева, керівника Держпрожспоживслужби Юрія Шніта і представників бізнесу – керівників виробничих підприємств. Предметом для обговорення стали проблеми, які виникли в громаді та в діяльності підприємств, пов’язаних із карантином, а також основної, - яка потребує спільного вирішення – як запобігти розповсюдженню епідемії коронавірусу на Пирятинщині.

На підприємствах працюють жителі громади, тож перед керівництвом бізнесу стоїть одне з головних завдань: забезпечити виконання обмежувальних заходів – введення закритого та пропускного режимів, призупинення роботи внутрішніх їдалень підприємств, у разі можливості переведення працівників на дистанційну роботу, введення маскового режиму. Озвучили і проблему із захисними масками, а точніше відсутності їх продажу  в аптеках. Міський голова зазначив, що для вирішення цієї проблеми міською радою ведуться перемовини з 7 місцевими підприємцями-швачками щодо можливості пошиття ними захисних масок для пирятинців, але дуже важливо, щоб вироби відповідали вимогам Держпродспоживслужби  і ціновій політиці. Олексій Петрович проінформував про обмежувальні заходи, які впроваджуються на території ОТГ, та досвід колег. А також заначив, що найскладнішим і найважливішим є питанням фінансування запобіжних заходів. Пріоритетним для вирішення залишається питання готовності закладів, в першу чергу - охорони здоров’я щодо роботи у більш жорсткому режимі. Зроблено перші кроки - із бюджету міської об’єднаної громади комунальним підприємствам „Пирятинський ЦПМСД“ і „Пирятинська центральна районна лікарня“ виділено 120 тис. грн. для закупівлі засобів захисту (медичних масок, респіраторів, захисних окулярів, щитків і костюмів, медикаментів та дезінфікуючих засобів),  з районного бюджету – 20 тис. грн. Для створення матеріального резерву для Пирятинського РС ГУ ДСНС України для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт на території Пирятинської ОТГ з бюджету міської громади виділено 50,0 тис. грн. Вже надав фінансову  допомогу місцевим закладам охорони здоров’я виробник напівфабрикатів „Smakom“. Розуміючи складність сьогодення, міська рада готова до перегляду напрацьованого бюджету для можливого акумулювання коштів на першочергові заходи для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Ведеться пошук грантових програм та інших джерел для залучення додаткових коштів. Тож постало питання можливої резервувавння коштів і зі сторони бізнесу, аби об’єднавши зусилля мати максимальний результат у недопущенні поширення хвороби COVID-19 на Пирятинщині та збереження життя наших людей. Сьогодні одним із головних завдань влади та суб’єктів господарювання є недопущення пікового навантаження на медичні заклади та забезпечення медперсоналу необхідними засобами захисту для обслуговування пацієнтів в період епідемії.

Олексій Петрович звернувся до керівників підприємств з проханням донести інформацію до власників бізнесу щодо бачення спільного вирішення проблеми та допомоги громаді в цей непростий час. Адже зі свого боку місцева влада завжди підтримувала бізнес на території громади, виступала посередником у збуті продукції та формуванні позитивного іміджу місцевого виробника, тож зараз настав час об’єднати зусилля, аби направити всі можливі сили на організоване протистояння пандемії.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua