Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 березня 2020 року 19:09

Як координувати дії в режимі надзвичайної ситуації

        Вчора керівники спеціалізованих служб цивільного захисту Пирятинської міської ради на чолі з міським головою Олексієм Рябоконем взяли участь у нараді в режимі онлайн-звязку з керівництвом області, які провели навчально-методичний збір щодо переведення територіальної єдиної підсистеми цивільного захисту населення Полтавської області в стан надзвичайної ситуації. Основною задачею зібрання  - навчитися координувати дії в режимі надзвичайної ситуації медиків, працівників ДСНС і поліції, керівництва міста та району.

     Віктор Стеблянко, т.в.о директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА, сказав, що з метою запобігання виникненню надзвичайної ситуації, не чекаючи появи хворих на коронавірус, необхідно призначити по всіх районах  області керівників із ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру.

     Віктор Лисак, директор Департаменту охорони здоров’я ОДА, ознайомив з  алгоритмом дій у разі виявлення випадку коронавірусу, який постійно коригується.  Закликав медиків продовжувати надавати ургентну допомогу хворим, діяти чітко за правилами і правильно розподіляти ресурси.  

       Наголошено на організації створення карантинних постів до появи хворих: проводити роз’яснювальну роботу та міряти автомобілістам температуру. Адже  у  разі  появи першого зафіксованого випадку COVID-19, рух до цього населеного пункту буде перекрито. І  людина, яка  приїхала до когось в гості чи то по інших справах до епідемії, не зможе залишити той населений пункт, її просто не випустять.

       За підсумками відеонаради до понеділка всі райони Полтавської області мають скласти плани реагування на розповсюдження COVID-19.

    Тому звертаємося до пирятинців з проханням без  нагальної потреби виходити з дому і вже зараз  обмежити рух свого транспорту за межами громади. Ми повинні усвідомити всю серйозність ситуації та об’єднатися у спільному прагненні убезпечити себе, наших близьких від загрози, яку несе вірус. Особливо  потурбуватися про старших людей, допомогти їм у забезпеченні необхідними продуктами та засобами.  У разі виникнення перших ознак захворювання звертатися до сімейного лікаря та обмежити контакти з іншими людьми. Бережіть себе та рідних і будьте зорові!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua