Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 березня 2020 року 23:22

Мистецький понеділок по-пирятинськи

Сьогодні пирятинська громада по-особливому відзначила Шевченкові іменини - яскравою  виставкою робіт члена Національної Спілки художників Володимира Немири та майстер-класами й презентацією книг його дружини, скульпторки Катерини Немири. Поки дорослі чоловіки розвішували виставку, малеча з пензликами та фарбами заслухувалася  новою вчителькою - пані Катериною. Адже говорила вона дивні речі - у малюванні немає правил та обмежень. Хоча разом з тим, кожному дала слушну пораду, кожного похвалила й підбадьорила. Малювали дітлахи саму Катерину, портрети вийшли дуже різними, та в кожному жінка знайшла свої характерні риси й подякувала юним авторам. Діти вийшли із заходу захопленими.

А для дорослих відразу ж почався інший не менш пізнавальний - презентація книг Катерини Немири у Пирятинській публічній бібліотеці. Одна із них - Кольорові оповіді - має особливу цінність, адже тут як ілюстрації використано графічні роботи Володимира. На жаль, згодом всі ці картини було вкрадено. Сама ж книга - збірка новел, зібраних протягом життя - подекуди сумних та страшних і зовсім не кольорових. Частина з них із американського періоду життя авторки. Роман Іногдабіографічний, пише Катерина про людей навколо, цікаво розкриває характери в різних ситуаціях.

Спілкування із мисткинею було невимушеним, публіка ставила питання і отримувала максимально щирі відповіді. Книга Кожна дитина - художник більше зацікавила працівників сфери освіти, адже це посібник з малювання для молодшої школи. Катерина Немира була членом колегії розробки стандартів Нової української школи, і саме вона опікувалася питаннями мистецької освіти. Зрештою пані Катерина повторила для дорослих те, що говорила на майстер-класі дітям:Малюємо ми не пензлем, не фарбами, а душею. А дві душі не буває однакові. Тож і малюнки у всіх різні“. Всі бажаючі придбали книги напам’ять.

Пирятинська бібліотека тепер також має по 1 примірнику - тож завітайте познайомитися із Катериною Немирою ближче.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua