Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 березня 2020 року 19:19

Резонансне питання сьогодення - пожежі

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь провів робочу зустріч з начальником Пирятинського відділення поліції Максимом Романенко, начальником РС ГУ ДСНС України у Полтавській області Юрієм Клименко, керівником ДП „Пирятинське лісове господарство“ Сергієм Дудником, заступником директора НПП „Пирятинський“ Михайлом Олішевцем, на якій розглянуто одне із актуальних та резонансних питань на сьогодні – виникнення пожеж в екосистемах.

Юрій Клименко проінформував, що протягом останнього місяця на території Пирятинського району виникло 25 пожеж, з них 12 – на території Пирятинської міської ОТГ. Зокрема, цими вихідними виникла пожежа по вулиці Короленка та Острів внаслідок спалювання громадянами сміття. Цими ж днями горів очерет та трави біля сіл Високе, Заріччя, Голобородька, Харківці. Пожежники переконані, що це навмисні підпали, адже загорання відбувається в декількох місцях одночасно. До ліквідації було залучено 3 пожежні автомобілі. Ліквідація пожеж ускладнюється неможливістю оперативно дістатися до осередку займання. Також здійснювалися заходи щодо недопущення загорання господарських будівель та поширення вогню на лісові насадження.

З метою збереження від вогню хвойних насаджень в урочищі Похиле, 20 працівників ДП „Пирятинське лісове господарство“, із залученням 3 одиниць власної техніки, приборкували вогонь до ранку. За підрахунками відділу з земельних та екологічних питань виконкому міської ради внаслідок займань було знищено 150 га рослинності.

„Виникнення масових пожеж призводить до загибелі тварин, птахів, знищення дерев та майна. Тому необхідно провести широку інформаційно-роз’яснювальну роботу в засобах масової інформації“, - наголосив міський голова та зобов’язав відповідні служби вжити термінових заходів для виявлення злочинців, які здійснюють підпали.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua