Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 березня 2020 року 17:20

Проведено скайп – розмову з радником мера Любліна, експертом АОТГ

Вперше за сприяння Асоціації об’єднаних територіальних громад проведено он-лайн конференцію з головним радником мера Любліна (Польща) Кшиштофом Становським. Він поділився досвідом щодо введення заходів проти епідемії коронавірусу в м. Люблін. На сьогодні в Любліні працюють тільки ключові служби без яких місто не може існувати: водопостачання населення, вивезення побутового сміття. Всі інші установи змінили спосіб обслуговування населення. Гіпермаркети та ринки закриті на період карантину. Працюють лише продуктові магазини та аптеки за таким правилом: „ В приміщенні знаходяться лише двоє людей: одна – та, що обслуговує, інша - клієнт“, введено безготівковий спосіб розрахунку. Деякі сфери діяльності, такі як туристичний напрямок залишилися без заробітку, а одному з батьків, які мають дітей до 8 років надається на період карантину лікарняний лист по догляду за дитиною та оплачується 80% заробітної плати.

Велику увагу в період карантину приділяють освіті - дистанційно навчаються не лише школярі і студенти, а й вихованці дошкільних навчальних закладів. Як зазначив Кшиштоф, одна з проблем з якою зіштовхнулася громада -організованість дітей,  тому їм потрібно забезпечувати змістовне перебування вдома як батькам, так і  педагогам, аби діти не скупчувалися на вулицях.Зараз дітям рекомендовано не перебувати на вулиці. За дотриманням запобіжних заходів  в місті слідкує поліція. Тому всім присутнім учасникам он-лайн конференції  побажав триматися та допомагати один одному.

Крім цього, одним із головних завдань мерії  було організувати саме роботу органу місцевого самоврядування та інших підприємств та організацій в умовах карантину.  Найперше, що зробили– мінімізували контакти. Впровадили дистанційну роботу працівників, яким дозволяє специфіка діяльності . Керівництво, крім того, бере до уваги вік і стан здоров’я працівника. ЦНАП надає послуги населенню безконтактно, тобто працюють у телефонному та електронному режимі, а в приміщенні муніципалітету встановлені урни для отримання заяв, листів, звернень, тощо. Готові документи відправляють адресатам – заявникам поштою. Таким чином, обслуговування населення не паралізовано, а небезпеки загрози здоров’я немає. Прийом заявників здійснюється лише в екстренних випадках.

Міський голова Пирятинської міської ОТГ Олексій Рябоконь позитивно відмітив знайдений польськими колегами спосіб роботи ЦНАПу в період карантину та дав доручення  взяти до уваги  для організації діяльності у внутрішній роботі ОМС у Пирятині.

По закінченню відео конференції міський голова надав відповідні доручення. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua