Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 березня 2020 року 17:03

Лікарі будуть забезпечені додатковими засобами індивідуального захисту

Сьогодні відбулося позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

Депутати розглянули листи комунальних підприємств „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ та „Пирятинська центральна районна лікарня“ щодо виділення коштів на придбання засобів індивідуального захисту. Комісія рекомендувала сесії міської ради виділити 20,0 тис. грн та 100, 0 тис. грн відповідно для придбання масок, респіраторів, рукавичок, костюмів біозахисту, медикаментів тощо. Директор КП „Пирятинська центральна районна лікарня“ Олександр Гаркавенко повідомив, що в дитячому відділенні облаштовано палату інтенсивної терапії для пацієнтів з підозрою на коронавірус, у закладі - в наявності 6 апаратів штучної вентиляції легень. Тестів для визначення коронавірусу поки що немає.

На початку засідання заступник міського голови з питань діяльності виконкому Ігор Шикеринець проінформував присутніх про заходи, які проводяться в місті з метою запобігання поширенню на території Пирятинської ОТГ коронавірусу COVID-19. Зокрема, протягом п’ятниці, суботи та неділі працювала робоча група для здійснення моніторингу за перебуванням  неповнолітніх у закладах сфери розваг, громадського харчування та інших громадських місцях на період карантину. Робота в цьому напрямку буде продовжуватися. Заборонено на території Пирятинської ОТГ відвідування закладів освіти її здобувачами; проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб. У навчальних закладах запроваджено використання елементів дистанційного навчання.

Депутат Олег Куча запропонував провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з підприємцями, в тому числі з місцевими перевізниками, щодо проведення заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу, із залученням спеціалістів Пирятинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Комісія рекомендувала освітнім закладам провести інформаційну кампанію, щоб батьки знали, як діяти в ситуації карантину та по можливості обмежили перебування дітей на вулицях міста.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua