Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 вересня 2020 року

30 вересня, в день великого православного свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, Україна відзначає День усиновлення. І це дуже символічно, оскільки сім’ї, приймаючи дитину, дарують їй родину, а разом з нею любов, віру та надію на щасливе життя. Усиновлення – це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями – і дитини, і дорослого.

Сьогодні заступник міського голови з питань діяльності виконкому Ігор Шикеринець, директор Пирятинського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Кабушка та головний спеціаліст з питань захисту прав дітей виконкому міської ради Інна Грицай відвідали дитячий будинок сімейного типу 

30 вересня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської рад повідомляє, що наказом Міністерства освіти і науки України від 30 вересня 2020 року № 1210 затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року.

Відповідно до наказу реєстрація осіб для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 1 лютого до 5 березня 2021 року.

30 вересня 2020 року

Зважаючу на епідеміологічну ситуацію в нашому регіоні, Міжнародним благодійним фондом ,,Альянс громадського здоров’я“, в рамках проекту ,,HealthLink: Прискорення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні“ та за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) cпільно з Пирятинською міською радою, 28 вересня 2020 року передано   Пирятинській ЦРЛ 900 швидких тестів на виявлення ВІЛ-інфекції, для проведення профілактичних заходів серед жителів громад для боротьби із епідемією ВІЛ/СНІДу в Україні. 

30 вересня 2020 року

Пирятинське бюро правової допомоги інформує:

30 вересня 2020 року

 За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 2231 випадок захворювання на COVID-19.

Одужали 1029 жителів області. Продовжують лікування 1162 людини, зокрема 76 дітей.

Всього зареєстровано 40 летальних випадків, нових за добу – 4 (Полтава, Кременчук, Великобагачанський і Новосанжарський райони).

Географія поширення інфекції:

30 вересня 2020 року

Процедура усиновлення в Україні не є складною, особливо у порівнянні з європейським країнами. Але не кожне подружжя готове до такого відповідального кроку – прийняти у свою сім’ю дитину, яка стане дочкою чи сином. І тут справа не лише в юридичних тонкощах процедури усиновлення. Про що варто знати, якщо ви вирішили всиновити дитину.

30 вересня 2020 року

МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 4 027 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.

30 вересня 2020 року

Прості речі рятують життя. Це стосується не лише протидії коронавірусу, а й корисних навичок безпечного харчування.

30 вересня 2020 року
Шановні бібліотекарі!
    Вітаю Вас із Всеукраїнським днем бібліотек.
   Хоча сьогодні відбувається стрімкий розвиток інформаційних технологій, жоден потужний інформаційний центр не зможе замінити працю кваліфікованого бібліотекаря, а комп’ютер – друковану книгу.  Саме працівники бібліотек зберігають досвід багатьох поколінь, відкривають читачам шлях до книги – джерела споконвічної мудрості знань.
     Шановні бібліотекарі нашої громади та ветерани бібліотечної справи.
   Прийміть щирі слова подяки за вашу щоденну самовіддану працю. Нехай у вашій бібліотеці завжди буде багато читачів, які люблять і бережуть книги! Міцного вам здоров’я, щастя, миру, благополуччя, нових творчих здобутків на благо розвитку нашого рідного міста та України!
29 вересня 2020 року

29 вересня, на передодні Всеукраїнського дня бібліотек, бібліотекарі Пирятинської міської ОТГ отримували святкові вітання.

Міський голова Олексій Рябоконь та начальник відділу культури та туризму Олена Гуленко привітали працівників бібліотек із професійним святом. Подякували за креативні ідеї та любов до книг, яку передають користувачам.

29 вересня 2020 року

Сьогодні у Пирятинській центральній районній лікарні  відбулася робоча нарада за участю міського голови Олексія Рябоконя, заступника міського голови Людмили Безушко та фінансистів міської ради і медичного закладу.

Обговорено алгоритм передачі майна КП „Пирятинська ЦРЛ“ та функціонування підприємства в умовах перехідного періоду – до кінця бюджетного року.

Фахівці відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради провели обстеження технічного стану будівель майнового комплексу КП „Пирятинська центральна районна лікарня“.

29 вересня 2020 року

28 вересня відбулася нарада з питання налагодження партнерства з виробниками меду. Обговорювали і деталізували заходи з підтримки бджолярів, які передбачається включити до проєкту „Створення навчально-виробничого хабу креативних індустрій на базі КП „Агенція розвитку Пирятинської міської ОТГ”. 

29 вересня 2020 року

Всесвітній День туризму відзначають з 1979 року.

Кожен, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись із щоденної буденної суєти на берег річки, у ліс або в інше місце, якими багата наша земля відзначає День туризму!

29 вересня 2020 року

29 вересня виповнюються 79 – ті роковини початку однієї з найтрагічніших сторінок Голокосту – масових страт нацистськими окупантами в урочищі Бабин Яр євреїв, ромів, українців та представників інших національностей. 

28 вересня 2020 року

Щороку восени та навесні починається сезон спалювання листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху рослинність, завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Однак таке твердження – міф.

Коли спалюється сухостій, то гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років . Окрім того, в середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання.
Відтак, українським законодавством категорично ЗАБОРОНЕНЕ випалювання рослин. 

28 вересня 2020 року

27 вересня на стадіоні «Ювілейний» відбувся 11-й тур ІІ кола Чемпіонату Полтавської області з футболу по І групі. Команда ФК Пирятин  приймала команду ФК «Дружба» Очеретувате Семенівського району і здобула переконливу перемогу з рахунком 3:0. Голи за пирятинців забивали: Максим Кравченко, Ігор Кривенко та Артем Сергієнко.

Гарний настрій спортсменам та шанувальникам футболу створювали юні артисти Пирятина.

 

28 вересня 2020 року

27 вересня у Пирятині на стадіоні «Ювілейний» відбулись зональні змагання за вихід у фінальну частину Чемпіонату України з футболу серед ветеранів 35 років і старші пам’яті Віктора Серебрянікова. Команда Полтавської області грала з командою «Десна» Чернігів і поступилась з рахунком 2:6. У фінальній частині Чемпіонату України 35р. + зустрінуться команди: «Десна» Чернігів, «Аваль» Одеса, «Ветеран» Луцьк та «Агробізнес» Волочійськ.

 

28 вересня 2020 року

На минулому тижні у місті Кременчуці  відбулися фінальні змагання Чемпіонату Полтавської області з баскетболу серед юнаків 2006 року народження. І цього разу юні баскетболісти з Пирятина не залишились без нагород, виборовши третє призове місце. Друге місце посіла команда господарів майданчику, а звання чемпіонів здобули баскетболісти Полтави.

 

28 вересня 2020 року

03 жовтня 2020 року о 11-30 в Центрі громадського діалогу (Культурно- громадський центр 2-й поверх) відбудуться громадські слухання з встановлення по ПП „Хазар“ тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для житлових будинків № 4-А,Б по вул. Європейська м. Пирятин.

Запрошуються представники Пирятинської міської ради, адміністрація ПП  „Хазар“, мешканці будинків та всі бажаючі.

 

28 вересня 2020 року

Пропонуємо взяти участь у тренінгу „Розвиток туристичної інфраструктури – від планування до створення та промоції“, який відбудеться 30 вересня у Центрі громадського діалогу у Пирятинському культурно-громадському центрі з 9-00 до 13-30.

Туристична галузь на Пирятинщині має величезний потенціал, тому системні знання, які надають  високопрофесійні фахівці, безумовно допоможуть створити умови для його розвитку.

 За довідками звертатися у відділ культури і туризму (050-1361040) або до управління економіки виконкому міської ради (066-5266684).

 

28 вересня 2020 року

Надання послуг роботодавцям – один з пріоритетних напрямків діяльності Державної служби зайнятості. Що стоїть за цією фразою? Соціальне партнерство, засноване на взаємовигідній співпраці та соціальній відповідальності. Адже мета у нас одна: досягнення загального блага громади через забезпечення продуктивної зайнятості в регіоні та країні в цілому.

 

28 вересня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради повідомляє, що наказом Міністерства освіти і науки України від 9 липня 2019 року №945 урегулювано проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року. Відповідно до наказу кожен зареєстрований учасник має право пройти тести щонайбільше з п’яти навчальних предметів. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з дванадцяти навчальних предметів:

28 вересня 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 1972 випадки захворювання на COVID-19.

Одужали 954 жителі області. Продовжують лікування 982 людини, зокрема 73 дитини.

За минулу добу зареєстровано 62 нові випадки.

28 вересня 2020 року

Як  повернути  новий товар  у магазин?

Право споживача щодо обміну (повернення) непродовольчого товару належної якості передбачено ст. 9 Закону України „Про захист прав споживачів“.

Повернути товар належної якості в магазин (або обміняти його на інший аналогічний) можна протягом 14 днів, не рахуючи  дня купівлі.  Це правило поширюється на непродовольчі групи товарів належної якості (взуття, одяг тощо).

 Обмін  товару  проводиться  за умови:

27 вересня 2020 року

Найстаріший колектив України. Найвідомийший за її межами. Можливо, неооцінений у рідному краї. Сьогодні «Древо» - одна із візитівок Україні. Але вони скромні жінки, які просто співають своєю душею.

На святкування 60-річчя колектив запросив міського голову Олексія Рябоконя, відділ культури і туризму міської ради та директора Пирятинського КГЦ Лідію Прокопенко.

На жаль, відзначення річниці припало на сумний день, коли Україну вразила звістка про загибель харківських курсантів. Тож концертну програму було відмінено, всі гучні та веселі пісні виключено із привітань.

27 вересня 2020 року

Дошкільний вік - один з найбільш відповідальних і важливих періодів у житті підростаючого покоління. Змалку в дитини закладається любов до природи, навколишнього світу, любов до Батьківщини, повага до людей.

Дорогі працівники дошкільного виховання: педагоги-вихователі, помічники, методисти, музичні керівники!

26 вересня 2020 року

Днями до міського голови Олексія Рябоконя надійшло звернення  від продавців  торговельного комплексу  по вул.Європейська, 157 А в м.Пирятин. Підприємці просять вплинути на власника споруди - Бугайової Люсі Володимирівни (орендодавець)  стосовно  перегляду   прийнятого нею  рішення  про виділення павільйону  під № 12 під використання диспетчерського пункту для перевізників маршруток міжобласного сполучення.

26 вересня 2020 року

  Міський голова Олексій Рябоконь підписав розпорядження про оголошення в населених пунктах Пирятинської ОТГ 26 вересня 2020 року Днем жалоби за померлими внаслідок падіння військового літака у Харківській області.

26 вересня 2020 року

Міністерство охорони здоровя повідомляє: в Україні зафіксовано 3 833 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 – це антирекорд кількості нових хворих за добу.

26 вересня (станом на 9:00) в Україні 195 504 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, із них 3 903 летальні, 86 873 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 3 833 нових випадки. Загалом проведено 2 189 926 тестувань методом ПЛР. За добу одужало 1 740 пацієнтів.

25 вересня 2020 року

Розпочато роботи по реконструкції підвального приміщення в Пирятинському ліцеї.

У ході реалізації проєкту підвальне приміщення буде переоблаштоване під спортивний зал для занять сумо. 

Вартість реалізації проєкту становить 1580,00 тис. грн., роботи виконує підрядна організація ПП "Удайбудпроект", яку було визначено переможцем відкритих торгів по даному предмету закупівлі.

 

25 вересня 2020 року

Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 знаходиться в одній з найдавніших архітектурних споруд міста. Вже третій рік приміщення зазнає кардинально-позитивних змін. Тож наступним етапом став ремонт шкільних вбиралень у початковій школі.

Облаштування здійснювалося відповідно до нових санітарно-технічних вимог та методичних рекомендацій, зокрема в частині, який вигляд повинен мати сучасний шкільний туалет, якої кольорової гами тощо. У вбиральнях встановлено перегородки, облаштовано універсальний туалет для дітей з особливими потребами.

25 вересня 2020 року

На передодні свята, Дня дошкілля, яке відзначатиметься 27 вересня міський голова Олексій Рябоконь, начальник та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради привітали педагогів з професійним святом.

25 вересня 2020 року

До уваги осіб з інвалідністю!

 

Одним з основних напрямків підтримки осіб з інвалідністю є створення доступного та сприятливого середовища, можливостей навчання та професійної освіти, ефективна професійна реабілітація, створення спеціальних та облаштування наявних робочих місць, що є основою для реалізації прав осіб з інвалідністю.

25 вересня 2020 року

27 вересня Інклюзивно-ресурсний центр відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради відзначає другу річницю. Пирятинський ІРЦ було створено відповідно до рішення тридцять дев’ятої сесії сьомого скликання Пирятинської міської ради від 06 червня 2018 року. Засновником було надано приміщення та відповідне матеріально – технічне забезпечення.

Пріоритетними напрямами сучасної освітньої галузі є надання якісної освіти кожній людині, незалежно від стану здоров’я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення. На сьогодні наявна тенденція збільшення в нашій країні загальної кількості дітей з особливими освітніми потребами

25 вересня 2020 року

24 вересня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради. На якому розглянуто три питання порядку денного.

Начальник Пирятинського районного сектору головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Юрій Клименко  проінформував присутніх про стан ліквідації пожежі, яка виникла внаслідок загорання торф’яників біля села Калинів Міст. Зазначив, що на пожежі працює два бульдозера та два трактора. 

25 вересня 2020 року

24-25 вересня в рамках реалізації Програми „Енергоефективність та енергозбереження на об’єктах комунальної власності Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік“ проводяться роботи по заміні ламп розжарювання та люмінесцентних на світлодіодні енергоощадні лампи та панелі в закладі дошкільної освіти  „Берізка“. Постачальником енергоефективної продукції став ТОВ „Яріс-Електротех“ – офіційний дистриб’ютор світлодіодних ламп торгової марки PHILIPS.

 

25 вересня 2020 року

Журналісти регіональних медіа (он-лайн, друкованих, радіо і ТБ), до 30 вересня заповніть конкурсну он-лайн заявку – http://bit.ly/Application-2020, вкладіть свою роботу з тематики децентралізації, самоврядування, розвитку громад, яка опублікована вперше у період із 1 січня до 30 вересня 2020 року в регіональних медіа (обласні, районні та місцеві), та чекайте на перемогу. 

25 вересня 2020 року

 24 вересня 2020 року у Пирятині відбувся збір небезпечних шкідливих відходів (батарейок, ртутних ламп, термометрів) спеціалізованим пересувним приймальним пунктом. Всі мешканці громади, хто мав використані батарейки, ртутовмісні лампи, термометри, мали можливість принести ці небезпечні відходи до Екобуса та безкоштовно здати їх для подальшої утилізації. Отже,  було прийнято 883,3 кг використаних батарейок, 2120 люмінесцентних ламп та 25 ртутних термометрів.

Дякуємо всім, хто долучився! Тепер ці батарейки, лампи та термометри попрямують на утилізацію.

 

24 вересня 2020 року

Рішенням виконавчого комітету міської ради від 23 вересня 2020 року затверджені нові послуги ЦНАП:

198. Призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка“.

199. Видача акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї  для призначення (відновлення) державної соціальної допомоги /соціальних виплат.

200. Видача виписки з погосподарської книги.

24 вересня 2020 року

Проведено:

7 засідань постійних комісій;

4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 40 рішень.

Проведено День міської ради в Олександрівському старостатах, 1 виїзний прийом громадян та 8 особистих прийомів в ЦНАПі. 

24 вересня 2020 року

23 вересня на засіданні виконкому міської ради розглянули 17 питань.

Прийнято рішення дозволити проведення Всеукраїнських змагань „Першість клубу скандинавської ходи LifeHappy‘‘ в Пирятині. Минулого року такі змагання відбувалися в Києві і пирятинські спортсмени отримали честь приймати Першість клубу в рідному місті. У зв’язку з карантинними обмеженнями, змагання відбудуться з дотриманням протиепідеміологічних вимог Головного санітарного лікаря України.

24 вересня 2020 року

Усі не раз чули, що люди старшого віку мають вищий ризик розвитку ускладнень від COVID-19, не завжди мають доступ до правдивої інформації та можуть залежати від інших у повсякденному житті. Саме тому ця категорія людей потребує особливої турботи та уваги. Але у прагненні допомогти головне не переходити межу вікової дискримінації.

24 вересня 2020 року
МОЗ оновило стандарти госпіталізації хворих з COVID-19. 
 
Обов'язковому лікуванню в умовах стаціонару підлягають пацієнти з групи ризику, які вказані в інфорграфіці.
24 вересня 2020 року

З 20 вересня у Полтавській області стартував прийом проєктів на Шкільний громадський бюджет.

Це проєкт громадських ініціатив у рамках обласної програми “Бюджет участі”.

Проєктні інціативи можна надсилати до 20 жовтня.

24 вересня 2020 року

Завдяки громадському бюджету реалізовано ще один проєкт.

Учні Пирятинської школи мистецтв отримали для оснащення навчального простору вокального ансамблю «Соняшник» сучасні прилади аудіо та візуалізації. 

24 вересня 2020 року

23 серпня відбулося виїзне засідання комісії з обстеження пасік на наявність та кількість бджолосімей у фізичних осіб та суб’єктів господарювання, які подали документи для отримання дотації за бджолосім’ї.

Обстежено 8 пасік у фізичних осіб, складено відповідні акти, які підтверджують наявність бджолосімей у пасічників.

24 вересня 2020 року
    Робоча група продовжує працювати над механізмом приймання-передачі майна спільної власності територіальних громад Пирятинського району у власність Пирятинської міської ОТГ.
   23 вересня відбулося четверте засідання, на якому обговорили фінансовий стан комунального підприємства „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“, обговорили проблемні питання медичної установи. 
   Головний бухгалтер Лариса Никоненко проінформувала, що в Центрі склалася складна фінансова ситуація. Вже з жовтня місяця не вистачає коштів на заробітну плату працівникам. 
24 вересня 2020 року

Про підсумки роботи Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського року за 3 роки на засіданні виконкому міської ради 23 вересня проінформував керівник закладу Сергій Зайченко.

23 вересня 2020 року

22 вересня в Центрі громадського діалогу працювала постійна комісія міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

Комісія розглянула зміни до Програми з охорони навколишнього природного середовища на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на період 2019-2020 років. 

22 вересня 2020 року

22 вересня відбулося засідання Ради підприємців  при виконкомі Пирятинської міської ради.  На порядок денний  було винесено  важливі  питання :

1. Стан   господарської діяльності  в умовах   введення  карантинних   обмежень.

2. Стан  реалізації програми  у сфері  бізнесу.

3. Ризики   не легалізованої  найнятої   праці.

22 вересня 2020 року

Вперше в Пирятинській міській ОТГ відбувся Відкритий регіональний фестиваль творчості дітей з інвалідністю ,,Казкові мрії“. Але його проведення було дистанційним, у зв’язку з карантинними обмеженнями.

22 вересня 2020 року

Сьогодні, 22 вересня, в день партизанської слави заступник міського голови Ігор Шикеринець та головний спеціаліст з соціальних питань Анастасія Колос привітали героїчну 91-річну жінку зі святом. Презентували подарунки та вітальні слова. Побажали Ганні Михайлівні здоров’я, добра, миру  та усіляких гараздів.

22 вересня 2020 року

Днями розпочато роботи з реалізації першого етапу робочого проєкту по об’єкту „Реконструкція тротуару з облаштуванням зливової каналізації по вул.Ярмаркова (від ЗДО „Червона шапочка“ до вул.Успенська) в м.Пирятин Полтавської області“. 

22 вересня 2020 року

Ще одним цікавим та незвичним заходом стала онлайн виставка домашніх улюбленців. Виставка-конкурс дала можливість трьом тваринкам та їхнім господарям виграти призи від Пирятинської міської ради. Усього більше 50 котиків, песиків, равликів, хом’ячків та навіть каченят взяло участь у виставці. Світлини всіх красунчиків було розміщено на сторінці відділу культури і туризму міської ради. Переможцями за найбільшою кількість «вподобайок» під фото визнано:

22 вересня 2020 року

З приходом осені в багатьох людей падає настрій, вони починають почуватися гірше емоційно та фізично. Цей стан часто називають осінньою депресією, а в медицині він має назву сезонний афективний розлад.

Поради щодо профілактики:

22 вересня 2020 року

Основними та обов'язковими послугами єМалятка є державна реєстрація народження та визначення походження дитини. Результат цієї послуги – видача свідоцтва про народження.

Отже, сервіс єМалятко доступний лише у тому разі, якщо ви ще не отримали свідоцтво про  народження малюка.

22 вересня 2020 року

27 вересня у Пирятині на стадіоні «Ювілейний» -  Чемпіонат України серед футболістів 35-40 років і старших за вихід у фінальну частину. Зустрічаються команди:

збірна Полтавської області  –  «Десна» Чернігів.

За збірну Полтавської області грають відомі футболісти: Олександр Мелащенко, Олег Краснопьоров, Олександр Чижов та інші.

Початок гри о 12-00.

22 вересня 2020 року

21 вересня відбулося третє засідання робочої групи, створеної рішенням позачерговій сесії від 11 вересня для напрацювання пропозицій прийняття в комунальну власність майна спільної власності громад Пирятинського району. Продовжено напрацювання механізму приймання-передачі майна спільної власності територіальних громад Пирятинського району у власність Пирятинської міської ОТГ.

22 вересня 2020 року

27 вересня на стадіоні «Ювілейний» у Пирятині відбудеться 11-й тур Чемпіонату Полтавської області з футболу по І групі. Команда ФК Пирятин  прийматиме команду ФК «Дружба» Очеретувате. Початок гри о 15-00.

 

22 вересня 2020 року

21 вересня за участі міського голови Олексія Рябоконя відбулася виїзна робоча нарада з питання проведення реконструкції підвального приміщення в Пирятинському ліцеї.

21 вересня 2020 року

20 вересня в смт. Заводське Лохвицького району відбувся 10-й тур Чемпіонату Полтавської області з футболу серед команд  І ліги. Зігравши внічию 2:2 команда ФК Пирятин закріпилась на І-й сходинці турнірної таблиці. Голи за пирятинців забивали Максим Кравченко та Артем Сергієнко. Турнірне становище команд за чотири тури до завершення Чемпіонату:

21 вересня 2020 року

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь виїхав на місце загорання торф’яників, адже зранку знову стояв сморід та задимленість містом. Вже шостий день рятувальники боряться з вогнем із залученням техніки.

21 вересня 2020 року

Православна церква 21 вересня святкує одне з великих християнських свят у році - Різдво Пресвятої Богородиці. Інші назви свята: «Різдво Богородиці», «Осінні оспожинки», «другі Осеніни», «Мала Пречиста» (Велика Пречиста святкується в день Успіння Богородиці), «друга Пречиста», «Свято врожаю».    Цього дня дотримуються посту, тому не можна їсти м'ясо та пити алкоголь. Не сваріться з близькими й не конфліктуйте. Не можна займатися важкою фізичною працею.

21 вересня 2020 року

Шановні жителі Пирятинської ОТГ!

У зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання 29 вересня з 08:00 до 16:00 відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, що мешкають в Олександрівці по  вул. Київській, буд. №1, 3, 4, 5, 9, 11, Садовій. буд. №1, 2, 4,  Шевченка (частково), пров. Гоголя, буд. №7  від  КТП-487 Л-3.

21 вересня 2020 року

18-19 вересня відбувся дводенний навчальний семінар проєкту ,,Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні“. До участі у заході долучилися і представниці Пирятинської ОТГ.  На сьогодні в Україні немає сталої загальноприйнятої моделі взаємодії місцевого самоврядування і громадських організацій. Тому одним із завдань є налагодження конструктивної співпраці з місцевими громадськими організаціями щодо вирішення  проблемних питань громади.

20 вересня 2020 року

Приїзд Екобуса до Пирятинської громади

24 вересня 2020 року з 8:00 до 17:00 години на майданчику біля культурно-громадського центру (районного будинку культури), що знаходиться за адресою: вул. Соборна, 59, м. Пирятин, Полтавської області, відбудеться збір небезпечних шкідливих відходів (батарейок, люмінесцентних ламп, ртутних термометрів) спеціалізованим пересувним приймальним пунктом (ЕКОБУСОМ). Всі мешканці громади, хто має використані батарейки, люмінесцентні лампи, термометри, мають можливість принести ці небезпечні відходи до екобуса та безкоштовно здати їх для подальшої утилізації.

Вимоги до пакування відходів:

20 вересня 2020 року

Шановні працівники та ветерани лісового господарства!

Сердечно вітаю вас  з Днем працівника лісу. Це свято всіх людей, хто з чистими думками приходить до лісу і плекає його,  людей працьовитих,  мудрих, які  зберігають, примножують,  дбайливо  і раціонально  використовують це  безцінне  багатство рідного краю.

19 вересня 2020 року

Пирятин – найкрасивіше козацьке місто святкував День народження та перший 5-річний ювілей з дня створення Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Зі святом присутніх привітав міський голова Олексій Рябоконь.Побажав миру та злагоди у кожній домівці. Відзначив величезний вклад у розвиток та процвітння міста саме жителів Пирятина. 

19 вересня 2020 року

Поезія нашого міста – яка вона? Чи це лише знані всіма рядки Дмитра Луценка? Скільки сьогодні поетів пише строфи, ходячи вулицями нашого рідного міста? Чи знаємо ми їхні імена? Прикро, та буває так, що багато талантів лишаються невідомими. Виправити цю несправедливість цього року взявся відділ культури і туризму міської ради. Відділом вже видано 5 книг на місцеву тематику. Одну з них – «На семи вітрах. Вірші мого міста» презентували сьогодні. Хоч видання побачило світ раніше, та знаково, що презентували його саме до Дня міста. Організувала захід Пирятинська публічна бібліотека спільно з Культурно-громадським центром.

19 вересня 2020 року

Стало вже доброю традицією, щороку, під святкування Дня міста проводити спільний молебень за добробут пирятинців, процвітання громади та мир в Україні!

Сьогодні його відслужили представники різних релігійних громад: настоятель Свято-Вознесенської церкви Благочинний Пирятинського та Гребінківського району Православної Церкви України отець Миколай та пастор Володимир Євангельської церкви міста Пирятин. Присутні разом молилися за Україну, її синів та дочок! Спільно виконали молитву за Україну.

19 вересня 2020 року

Пирятин – древнє місто, багате своєю історією, культурою, архітектурою.

У рамках святкування Дня міста та 77-ї річниці визволення Пирятина від німецько-фашистських загарбників, 19 вересня, директор Пирятинського краєзнавчого музею Наталія Купріян провела пішу екскурсію рідним містом.

Суботнім ранком біля музею зібралися і малі, і дорослі, аби розпочати свою мандрівку містом. Під час заходу Наталія Купріян розповіла про історичні місця нашого міста, провела вікторину «Що? Де? Коли?».

19 вересня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ Укр?аїни“ повідомляє: станом на 18.09.2020 р. в Пирятинському районі зареєстровано 11 випадків  коронавірусної хвороби COVID - 19 ( м. Пирятин - 7 випадків,  с. Березова Рудка, с. Вечірки, с. В. Круча, с. Меченки - по 1 випадку), 8 пацієнтів одужало, 1 - помер, 2 пацієнти лікуються (на  амбулаторному лікуванні). За поточний тиждень  підтверджені випадки COVID-19 не реєструвались.

19 вересня 2020 року

У рамках підготовки до пленарного засідання сесії, 17 вересня, працювала  постійна комісія з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

Рекомендовано сесії міської ради внести зміни та доповнення до ряду діючих програм: „Територіальна оборона на 2020 рік“, соціальної підтримки сімей, дітей та молоді, висвітлення діяльності міської ради в ЗМІ, покращення благоустрою Пирятинської  міської ОТГ, розвитку та підтримки КП „Пирятинська ЦРЛ“ Пирятинської ОТГ у 2020 році тощо. Також комісія розглянула зміни до бюджету міської ОТГ на 2020 рік.

19 вересня 2020 року

Шановні фармацевти Пирятинської ОТГ!

Ваша професія надзвичайно важлива та складна, адже ви постійно піклуєтесь про здоров’я громадян. Саме від вас залежить, щоб хворий не лише отримав необхідні ліки, а щоб вони були якісними й ефективними.

18 вересня 2020 року

18 вересня Пирятин святкує 866-річницю з часу заснування. Три дні поспіль аматори сцени вітають пирятинців у різних куточках міста. Сьогодні артисти культурно-громадського центру, школи мистецтв та центру дитячої та юнацької творчості зі святковими виступами побували на вулиці Аврущенка, Січових Стрільців та Зоряній.

Привітав з Днем міста та 77-річницею визволення Пирятина від нацистських загарбників міський голова Олексій Рябоконь. Побажав миру, добробуту та взаєморозуміння.

18 вересня 2020 року

Сьогодні 90-річчя святкує пирятинець Михайло Сергійович Кривобок.   

Крім рідних та близьких,  шанованого ювіляра привітав міський голова Олексій Рябоконь. Подарував імениннику теплі слова вітань, гарні квіти та подарунок на згадку.

18 вересня 2020 року

18 вересня в територіальному центрі соціального обслуговування до Дня міста відкрилася виставка декоративно-ужиткового мистецтва „Талановиті пирятинці“, на якій представлено вишивки Панкрашиної Валентини Андріївни. Квіти та рослинний світ, символіка нашої землі, мрійливі сюжети немов у танці кружляють на рушниках, скатертинах, картинах та декоративних подушках.

 

18 вересня 2020 року

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь зустрівся з майбутнім виконавцем робіт з будівництва артезіанської свердловини у місті Пирятин, керівником ТОВ Інженербудпроект.  

18 вересня 2020 року

Напередодні свята відбулися урочистості. Кращі працівники відзначені грамотами, грошовими нагородами та, навіть, нагрудним знаком.  Міський голова Олексій Рябоконь приєднався до вітань та відзначив Тараса Галушку, головного лісника, почесною грамотою.

18 вересня 2020 року

З метою недопущення спалювання громадянами сухої трави та залишків рослинності, 17 вересня працювала комісія з спеціалістів міської ради, представників поліції та КП „Каштан“.

Під час рейду комісія провела обстеження вулиць міста, сіл К.Міст  та Верхоярівка. Комісією було виявлено 2 порушники, які спалювали рослинність,  з ними проведено роз’яснюючу роботу щодо недопущення вчинення таких дій та складено протокол про адміністративне правопорушення за порушення правил у сфері благоустрою.

18 вересня 2020 року

18 вересня для жителів нашого міста є символом непоборності та  свободи.

Цьогоріч ми відзначаємо 77-річницю  з Дня визволення Пирятинського краю від фашистської окупації. Тож з нагоди визначної події у Пирятині, біля меморіалу Вічної Слави, відбувся урочистий мітинг.

18 вересня 2020 року

18 вересня, у рамках відзначення Дня міста, заступник міського голови Максим Варава та спеціалісти виконавчого комітету міської ради вшанували світлу пам'ять наших земляків - Почесних громадян міста Пирятина, які внесли вагомий вклад у розвиток міста.

 

18 вересня 2020 року

17 вересня продовжився марафон міні-концертів „Місто квітуче, місто славетне!“ з нагоди святкування Дня міста. Цього разу артисти культурно-громадського центру, центру дитячої та юнацької творчості, школи мистецтв подарували позитивні емоції та святковий настрій жителям 4-ох мікрорайонів Пирятина.

18 вересня 2020 року

Шановні жителі Пирятинської ОТГ та гості міста!

Щиро вітаю вас з Днем міста та з 77-ю річницею визволення Пирятина від нацистських загарбників! Цього року ми святкуємо 866-у річницю з часу заснування славного міста над Удаєм. У цей день кожен відчуває себе частиною великої пирятинської родини, бо Пирятин – наш спільний дім, найрідніший та найдорожчий куточок на землі, маленька Батьківщина, яка займає особливе місце у серцях кожного з нас.

17 вересня 2020 року

Сьогодні у Центрі дитячої та юнацької творчості працювала конкурсна комісія. Визначали кращі роботи серед дітей Пирятинської міської ОТГ у конкурсі малюнків „Я – за чисте місто“.

17 вересня 2020 року

Радимо, під час карантину, скласти для себе чіткий алгоритм базового захисту турботи про своє фізичне здоров’я та фізичне здоров’я рідних.

17 вересня 2020 року

У 2019 році Україна теж долучилася до ініціативи - забезпечення безпеки пацієнтів, оскільки безпека пацієнтів є важливим елементом якісної медичної допомоги.

Безпека пацієнтів включає конфіденційність. Дотримуватися правил конфіденційності має кожен працівник медичного закладу, якому стає відома інформація про стан здоров’я людини.

17 вересня 2020 року

17 вересня у культурно-громадському центрі відбулося засідання оргкомітету. Обговорювали організаційні питання Всеукраїнських змагань зі скандинавської ходи у Пирятині.

17 вересня 2020 року

16 вересня відбулося виїзне засідання комісії з питань ТЕБ і НС Пирятинської міської ради. Причиною термінового виїзду стало загорання торф’яників в прибережній зоні річки Перевод поблизу с.Калинів Міст. Прийнято рішення: на ліквідацію пожежі залучити гусеничний трактор ДТ-75 Гребінківської дільниці регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області, також з місцевого матеріального резерву Пирятинської міської ради виділено паливно-мастильні матеріали (дизпаливо) в номіналі 260 л.

17 вересня 2020 року

В ході підготовки до сімдесят п’ятої сесії Пирятинської міської ради 15 вересня відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. На розгляд було винесено 15 питань.

Комунальні підприємства проінформували про виконання фінансового плану та господарську діяльність за І півріччя 2020 року.

17 вересня 2020 року

З метою недопущення поширення коронавірусу (COVID-19)  на території  Пирятинської міської ОТГ, виконавчий комітет міської ради закликає всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність, а також  споживачів, забезпечити дотримання протиепідемічних заходів під час карантину.

Адміністрації торговельних об’єктів, АЗС, закладів ресторанного господарства, об’єктів у сфері побутового обслуговування та інших об’єктів повинні:

17 вересня 2020 року

Перевірте свої державні акти на землю та з’ясуйте, чи є у вас кадастровий номе:

  • Для забезпечення належного захисту державою суб’єктів права власності і господарювання має бути здійснене відповідне оформлення права власності на землю. Частиною цієї процедури є присвоєння кадастрового номера земельній ділянці. Без нього на сьогодні власник земельної ділянки не зможе здійснювати правочини: продавати, дарувати, здавати в оренду, брати кредит під її заставу тощо.
17 вересня 2020 року

Просимо дотримуватися карантинних заходів, аби уберегти себе та інших від зараження коронавірусом. Одягайте маски, тримайте безпечну дистанцію та обробляйте руки антисептиком.

17 вересня 2020 року

Вчора розпочався марафон святкових міні-концертів у мікрорайонах міста „Місто квітуче, місто славетне!“. Танцями та піснями пирятинців вітали артисти культурно-громадського центру, центру дитячої та юнацької творчості, школи мистецтв.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник міського голови Ігор Шикеринець. Побажав добробуту та процвітання кожній пирятинській родині.

У наступні дні виступи артистів продовжаться.

17 вересня 2020 року

Зі звітом міського голови можна ознайомитися за посиланням.

17 вересня 2020 року

17 вересня ми відзначаємо  День рятівника -  свято тих людей, які, ризикуючи власним життям, рятують десятки інших.

 „Запобігти, врятувати, допомогти“, - в цих словах відчувається скільки мужності, відваги та відданості справі, недоспані ночі та тяжкі дні!

Шановні рятувальники, працівники цивільного захисту населення та пожежної охорони!

16 вересня 2020 року

Шановні жителі Пирятинської ОТГ!

16 вересня о 19-00 розпочнеться онлайн-трансляція публічного звіту міського голови Олексія Рябоконя перед громадою про свою роботу впродовж каденції.

Долучитися до перегляду звіту та задати запитання можна буде на сторінці міського голови в мережі «Facebook» за посиланням: https://www.facebook.com/oleksiy.ryabokon.

 

16 вересня 2020 року

Закон суттєво підвищив розміри штрафів за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків. 

Відповідно до Закону, штраф за забруднення повітря становить від 30 тис. 600 грн до 61 тис. 200 грн або позбавлення волі терміном до 3 років.

Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем караються штрафом від 91 тис. 800 грн до 153 тис. грн. 

16 вересня 2020 року

Задля зручності пирятинців та гостей міста на вулиці Пушкіна, біля Центру дитячої та юнацької творчості проведено асфальтування майданчику для паркування автомобілів. Ця частина вулиці має активний автомобільний рух та багато пішоходів. 

16 вересня 2020 року

На стадіоні „Ювілейний“ розпочато реалізацію робочоого проєкту „Будівництво майданчика для скейтбординга по вул.Визволення 2 Б в м.Пирятин Полтавської обл.“. Роботи виконує  ФОП Акопян А.А., загальна кошторисна вартість  - 159 485,38 грн.

16 вересня 2020 року

Сьогодні, 16 вересня відбулося засідання робочої групи, створеної рішенням позачерговій сесії від 11 вересня для напрацювання пропозицій прийняття в комунальну власність майна спільної власності громад Пирятинського району. Напрацьовували механізм приймання-передачі майна.

16 вересня 2020 року

Продовжується реалізація Програми сприяння створенню ОСББ на 2020 рік.

ОСББ „Геолог“, що знаходиться за адресою вул.Мікромістечко, 9 виконало роботи з ремонту покрівлі за кошти бюджету міської ОТГ. 

16 вересня 2020 року

Сьогодні, 16 вересняо 18.00 по вул. Київська, біля магазину „Айдар‘‘, біля салону краси „Шарм‘‘ відбудуться міні-концерти в мікрорайонах.

17 вересня такі концерти відбудуться о 18.00 біля Лісництва, по вул. Спартака та на Замку, а о 19.30 на Заріччі. Цього ж дня всіх бажаючих на стадіоні „Ювілейний‘‘ чекає безкоштовне тренування з йогою.

15 вересня 2020 року

Одним із основних завдань міської ради – забезпечення якісного і безпечного харчування учнів. Тому значна увага приділяється створенню належних умов для приготування їжі дітям. Так здійснено капітальний ремонт харчоблоку Олександрівської Філії Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6.

15 вересня 2020 року

12 вересня на подвір'ї біля публічної бібліотеки бібліотекарі провели вікторину «Золоті сторінки українського кіно».

Саме в цей день, в другу суботу вересня в Україні відзначається – День українського кіно. Жителі Пирятинської громади мали змогу і відпочити та взяти активну участь у вікторині, дати правильну відповідь на запитання вікторини, отримавши за це приз.

15 вересня 2020 року

Щороку на початку вересня Центр дитячої та юнацької творчості відкриває свої гостинні двері для юних, енергійних, творчих хлопців та дівчат.

Так, 14 вересня на подвір’ї ЦДЮТу відбувся день відкритих дверей. Тут можна було побавитися з друзями та обрати для себе хоббі у вільний від навчання час. Адже у закладі діють різні гуртки, і кожен може знайти справу до душі, може реалізувати себе в тому, чи іншому напрямку.

15 вересня 2020 року

З 14 вересня в Україні почало діяти оновлене епідемічне зонування: на «червону», «помаранчеву», «жовту» та «зелену» зони. Через погіршення епідемічної ситуації в Україні Кабінет Міністрів розширив «червону» зону. Епідемічні рівні встановлюються на 14 днів. Які ж обмеження запроваджено в кожній із зон?

15 вересня 2020 року

15 вересня для колективу Центру надання адміністративних послуг виконкому міської ради – це особливий день. Три роки тому,  в цей день, відбулося офіційне відкриття нашого ЦНАП.

15 вересня 2020 року

Кожен день, прожитий в умовах карантину, для суспільства є джерелом здобуття додаткового досвіду щодо протидії гострій респіраторній хворобі COVID-19. З моменту запровадження в Україні протиепідемічних заходів на законодавчому та побутовому рівнях триває безперервний пошук шляхів подолання недуги, підтримки економічної стабільності та соціального захисту громадян.

 

15 вересня 2020 року

14 вересня Пирятинська міська ОТГ приймала гостей – виконавчу дирекцію Асоціації ОТГ. Зустрічали колег із хлібом і сіллю в Олександрівці, яка 5 років тому об’єдналася з містом і таким чином утворили ОТГ.

15 вересня 2020 року

Соціальний захист осіб з інвалідністю був і залишається важливою складовою соціальної політики нашої держави. Саме ця категорія громадян першочергово потребує допомоги та виконання зобов’язань з боку держави щодо забезпечення їх законодавчо визначених прав.

 

15 вересня 2020 року

З 18 квітня 2020 року Фонд соціального страхування України на вимогу закону призупинив фінансування медичних і соціальних послуг та окремих виплат для потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю та працюючого населення на період дії карантину. Обмеження накладено пунктом другим частини п’ятої прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний Бюджет України на 2020 рік».

 

15 вересня 2020 року

14 вересня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту.

Комісія розглянула зміни та доповнення до ряду діючих програм.

Зокрема Програму придбання обладнання для облаштування вуличних дитячих майданчиків у Пирятинській міській ОТГ на 2020 рік погодили додатково профінансувати на 37,0 тис.грн для придбання дитячого ігрового комплексу для дітей віком від 3-6 років по вул. Мікромістечко, 9.

 

15 вересня 2020 року

14 вересня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ.

Комісія підтримала внесення змін до Програми висвітлення діяльності Пирятинської міської ради в засобах масової інформації на 2020 рік.

Загальним відділом та інформаційного  забезпечення виконкому міської ради проведено аналіз висвітлення діяльності Пирятинської міської ради та її виконавчого комітету в розрізі висвітлення інформацій на телебаченні та в друкованих засобах масової інформації. З метою недопущення заборгованості перед друкованими засобами інформації пропонується кошти, які передбачені на висвітлення депутатської діяльності на телебаченні в сумі 15,0 тис.грн 

14 вересня 2020 року

Поетичну збірку семи пирятинських поетів "На семи вітрах" вже можна знайти в бібліотеках ОТГ.  До неї увійшли вірші Валерії Бабельник, Вадима Ткаченка, Олени Гуленко, Валерія Онищенка, Руслана Поїденчука, Павла Чалого та Ольги Гурби. Для декого з них це стало першою публікацією авторської поезії, що надихає на подальшу плідну роботу.

14 вересня 2020 року

Порядком зупинення податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі-Постанова №1165) визначено механізм зупинення податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних 

14 вересня 2020 року

В Україні спостерігається динаміка до збільшення кількості випадків COVID-19, зокрема станом на 11.09.2020 зафіксовано 3144 таких випадків.

З метою попередження поширення хвороби як в Україні, так і в інших державах світу введено карантин.

На початку літа більшість країн позбавили карантин, однак із настанням осені знову повернулися до жорстких обмежень.

У Данії заборонили публічні заходи з понад 50 учасниками та обмежили години роботи закладів громадського харчування.

В Ізраїлі через погіршення епідситуації у 40 містах з 7 вересня запровадили комендантську годину з 19-00 до 5-00.

У Чехії з 10 вересня носіння захисних масок у закритих приміщеннях є обов’язковим.

14 вересня 2020 року

Оголошується прийом заявок на участь у КОНКУРСІ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЄКТІВ „ГОРИЗОНТИ ПОЛТАВЩИНИ”.

Мета конкурсу:

  • сприяння в реалізації перспективних інвестиційних проєктів шляхом створення належного іміджевого середовища та проведення промоції;
  • формування пакету інвестиційних пропозицій, що готові до реалізації за рахунок інвестування;
  • поширення пакету інвестиційних пропозицій серед потенційних інвесторів та інституцій, що надають сприяння в залученні інвестицій

Кого запрошено до участі в конкурсі?

14 вересня 2020 року

14 вересня стартував етап голосування за проєкти Бюджет участі Полтавської області 2020 року.

Цьогоріч позмагатися в конкусі зголосилися наші старостати:

Проєкт № 53 „Дбаємо про розвиток культури на селі“ – облаштування майданчика та літньої сцени з допоміжним приміщенням на території Калиновомостівського старостату Пирятинської міської ОТГ“ (лідер Бабак Р.М)

Проєкт № 93 „Облаштування скверу в селі Олександрівка Пирятинської міської ОТГ“ (лідер Тарасовський І.М.).

Голосування ТІЛЬКИ ОН-ЛАЙН триватиме з 14.09.2020 по 30.09.2020.

Нагадуємо покрокові дії по підтримці проєктів:

 

14 вересня 2020 року

Чотирнадцятого вересня — свято Преподобного Симеона Стовпника та його матері Марфи, народний варіант назви — день Семена.

За козацьких часів у цей день хлопців уперше „садовили на коні“, проводили пострижини — це важлива подія в житті молодого вояка. Цей звичай походив ще від княжих часів, коли молодих княжичів цього дня садовили на коні та з великими церемоніями везли до церкви, де пострижини виконував сам єпископ.

За старим стилем Семенів день - то день початку осені, а в давні часи день початку року.

 

14 вересня 2020 року
      19 державна пожежно-рятувальна частина м. Пирятин (далі 19 ДПРЧ) набирає громадян,  які звільнилися з військової служби у запас та не досягли граничного віку (до 50 років), для комплектування резерву служби цивільного захисту на посади водіїв та пожежних – рятувальників (з подальшим їх зняття з військового обліку та постановкою на спецоблік в ДСНС України).
     За додатковою інформацією звертатися до 19 ДПРЧ    (м. Пирятин)  за   моб.т. 099-206-11-46. 
 
13 вересня 2020 року

Щорічно у другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту. Це свято всіх прихильників здорового способу життя, спортсменів, ветеранів спорту.

За вагомий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту на Пирятинщині та з нагоди свята міський голова Олексій Рябоконь відзначив кращих спортсменів. Серед яких - Галік Володимир Миколайович, Близнюк Іван Федорович, Олішевець Михайло Петрович, Харченко Василь Федорович, Литвиненко Олександр Андрійович, Пономаренко Олена Кузьмівна, Стригуновський Олександр Федорович, Проскурня Олег Миколайович, Медяник Андрій Володимирович, Манія Заза Заурович, Бих Сергій Миколайович, Іродовський Юрій Павлович, Хриптань Олександр Володимирович.

Побажав міцного здоров’я, невичерпної енергії та  нових спортивних перемог!

 

13 вересня 2020 року

13 вересня  на стадіоні «Ювілейний» відбувся другий тур ІІ коло Чемпіонату Полтавської області з футболу по І групі. Команда ФК Пирятин приймала команду ФК «Сенча» Лохвицького району і здобула переконливу перемогу з рахунком 4:0. Голи за пирятинців забивали: Кривенко Ігор - 1,  Іващенко Владислав – 2 та Дудка Валерій - 1.

13 вересня 2020 року

З нагоди Дня фізичної культури і спорту сьогодні на стадіоні „Ювілейний“ відбулась міська спартакіада серед підприємств, установ та організацій Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Почесне право підняти державний прапор було надано капітанам команд учасниць.

Міський голова Олексій Рябоконь привітав спортсменів зі святом  та побажав перемоги.

 Наводимо результати та місця команд учасниць.

13 вересня 2020 року

В День фізичної культури та спорту в Пирятині урочисто відкрито навчально-тренувальну базу „Юність‘‘ Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи. 

В урочистостях взяли участь вихованці та тренери спортивної школи. Дарували присутнім музичні та хореографічні вітання вихованці Центру дитячої та юнацької творчості та артисти культурно-громадського центру.

12 вересня 2020 року

Шановні спортсмени, тренери, ветерани та шанувальники спорту!

Щиро вітаю Вас з Днем фізичної культури і спорту України - святом здоров’я, краси, гарту і молодості.

 Пирятинська громада багата спортивними талантами. Ми пишаємося нашими земляками, які досягли вершин і неодноразово прославляли наше місто на спортивних аренах далеко за межами області та України. Вагомий внесок у розвиток спорту роблять тренери Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи, які виховали цілу плеяду успішних спортсменів.

Сьогодні міська рада прикладає максимум зусиль для створення комфортних умов для занять фізичною культурою і спортом. На території Пирятинської громади відкриваються нові спортивні майданчики зі штучним покриттям для гри у футбол, баскетбол, облаштовано вуличні спортивні майданчики з тренажерами, діє басейн і секції сумо та дзюдо. 

12 вересня 2020 року

В Пирятинській міській ОТГ особливу увагу приділяють фізичному розвитку дитини та створенню умов для занять спортом, аби юні спортсмени як найкраще могли підготуватися до змагань та досягти високих результатів.

11 вересня 2020 року

11 серпня відбулося пленарне засідання сімдесят четвертої позачергової сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання.

Рішенням сесії внесено зміни та доповнення до ряду діючих  програм: утримання об’єктів комунальної власності Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік, „Питна вода Пирятинської міської ОТГ“, „Безпечна громада“.

11 вересня 2020 року

Сьогодні відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС Пирятинської міської ради. На його розгляд було винесено 2 питання.

Обговорили аварійний стан мереж та опор ПАТ „Укртелеком“ на території Пирятинської міської ради. Причиною розгляду даного питання слугувала надзвичайна подія, яка сталася 10 вересня: велосипедист, зачепившись шиєю за спущений провід мережі „Укртелеком“, обірвав його. Так як сама опора була в незадовільному стані, після пригоди - упала.

11 вересня 2020 року

Посадовці виконавчого комітету спільно з уповноваженими особами, головами, секретарями та членами тендерних комітетів опорних закладів освіти та комунальних підприємств 10 вересня працювали, у кабінеті міського голови, в напрямку розгляду проблемних питань, які виникають в процесі закупівель товарів, робіт та послуг відповідно до ЗУ „Про публічні закупівлі‘‘.

11 вересня 2020 року

11 вересня відбулося засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. В ньому взяли участь представники контролюючих органів, управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради.

11 вересня 2020 року

Сьогодні всі жителі міста прагнуть європейського комфорту. З метою покращення умов проживання у  приватному секторі, де відсутнє централізоване каналізування, громадяни облаштовують вигрібні ями.

На жаль, не володіючи необхідною інформацією, вони не завжди правильно це роблять. У результаті чого наноситься шкода навколишньому середовищу, оскільки забруднюються грунт і вода, що негативно впливає на здоров’я населення.

10 вересня 2020 року

Сьогодні за участі міського голови Олексія Рябоконя проведено робочу нараду з керівниками закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

„Всі заклади повинні забезпечити проведення навчально-виховного процесу з  дотриманням протиепідемічних заходів. У якій карантинній зоні ми перебуватимемо залежить від кожного з нас“, - наголосив міський голова.

10 вересня 2020 року

10 вересня відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва і з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Члени комісії розглянули проєкти рішень, що виносяться на засідання сімдесят четвертої позачергової сесії міської ради.

10 вересня 2020 року

З метою забезпечення ефективної взаємодії, за ініціативою  УДМС України в Полтавській області 10 вересня проведено відеоконференцію в режимі он-лайн з працівниками Центрів надання адміністративних послуг у ЦНАПі в м. Пирятин.

10 вересня 2020 року

 Якщо особа має державний акт старого зразка (т.з. акт червоного кольору) на право власності на земельну ділянку, утворену за рахунок земельної частки (паю), та у земельної ділянки відсутній кадастровий номер, власнику бажано:

10 вересня 2020 року

09 вересня  міський голова Олексій Рябоконь разом із заступником, спеціалістіами виконавчого комітету міської ради, директором та інженером житлового фонду КП „Каштан“ зустрівся із жителями багатоповерхового будинку 155 А, що розташований по вул. Європейська. Обговорювали реалізацію проєкту з Реконструкції технічного поверху житлового будинку (ліквідація наслідків надзвичайної ситуації).

10 вересня 2020 року

У зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання 21 вересня з 08:00 до 16:00 відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, що мешкають по вул. Єлени, буд. №4, Замок, буд. №27, Короленка (частково), Набережній, буд. №11, 26, Приудайській, Ярмарковій (частково) від КТП-6;

10 вересня 2020 року

14 вересня о 17.30  на відкритій території нашого закладу (вул. Пушкіна, 33) відбудеться свято "ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ" 

Запрошуємо відвідати "МІСТЕЧКО МАЙСТРІВ"  і обрати гурток за покликанням!

 

10 вересня 2020 року

Пирятинська станція юних техніків запрошує до занять в гуртку „Юного фотографа“!

10 вересня 2020 року

9 вересня відбулося чергове засідання виконкому міської ради. Розглянуто 9 питань порядку денного.

Після тривалого обговорення та внесення доповнень рішенням виконкому затверджено штатні розписи закладів дошкільної, позашкільної освіти міської ради, Інклюзивно-ресурсного центру, закладів культури та школи мистецтв на 2020-2021 навчальний рік.

 

9 вересня 2020 року

Коридором, який веде до спортивного залу Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6, учні крокують із захопленням. Його ніші оздоблено елементами хореографії та гімнастики, які створила пирятинська художниця Віра Докучаєва-Харченко. Сама ідея оформлення коридору виникла у керівництва навчального закладу. Аби втілити її у життя провели ремонтні роботи власними силами за кошти бюджету ОТГ, які було виділено на проведення поточного ремонту.

9 вересня 2020 року

9 вересня адміністратори Центру надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради взяли участь у онлайн-вебінарі Мінцифри для працівників ЦНАП на тему: „Чи можна зупинити торнадо. Нестандартні клієнти у ЦНАП“, який провели Володимир Кіров, сертифікований тренер, психолог, співзасновник ГО „Антитренінг” та Павліна Оганесян, начальник управління адміністративних послуг Роменської міської ради.

 

9 вересня 2020 року

День у день, з року в рік, в школах Пирятинської міської ОТГ покращується матеріально-технічна база, створюються комфортні та сучасні умови для навчання, успішно впроваджуються інформаційні технології в освітній процес. Все це позитивно сприяє отриманню якісних знань. 

9 вересня 2020 року

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради звертається до господарюючих суб’єктів, які здійснюють реалізацію риби (в’ялена, копчена, сушена), забезпечити виконання вимог чинного законодавства у сфері торгівлі, санітарно-епідемічного благополуччя населення, захисту прав споживачів та правил щодо прийняття, зберігання та реалізації харчових продуктів і продовольчої сировини.

 

9 вересня 2020 року

8 вересня міський голова Олексій Рябоконь разом з начальником відділу управління комунальною власністю Євгенією Кошовою зустрілися з підрядником, який виконує ремонтні роботи в Пирятинському краєзнавчому музеї.

9 вересня 2020 року

З 1 вересня в закладах освіти Пирятинської міської ради розпочався освітній процес з урахуванням протиепідемічних умов передбачених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 „Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)“.

 

9 вересня 2020 року

З метою оперативного реагування на звернення громадян міський голова Олексій Рябоконь спільно з фахівцями виконавчого комітету міської ради зустрівся з заявниками за місцем їх проживання. Обговорювалося питання встановлення огорожі біля багатоквартирного будинку по вул.Єлени.

 

9 вересня 2020 року

08 вересня відбулося засідання оргкомітету з приводу відзначення Дня міста та 5-річчя з дня створення Пирятинської міської ОТГ.

Розпочнемо святкувати вже з 12 вересня. Перший захід відбудеться на стадіоні по вул. Саксаганського (р-н сирзаводу) – урочисте відкриття навчально – тренувальної бази Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи о 10.00.

9 вересня 2020 року

Відбулося чергове засідання краєзнавців спільно із начальником відділу культури і туризму міської ради Олени Гуленко з приводу розробки та встановлення інформаційних табличок на історично важливі споруди міста.

За Програмою збереження культурної спадщини в Пирятинській міській ОТГ є можливість встановити до 10 таких табличок.

9 вересня 2020 року

08 вересня міський голова Олексій Рябоконь зустрівся з генеральним директором управління „Баришівська зернова компанія‘‘ Євгенієм Радовенюком та директором відділення „Пирятинський елеватор‘‘ БЗК Володимиром Клепачем.

9 вересня 2020 року

Книга - найкращий подарунок, інформація в ній не втрачає цінності та завжди є цікавою для думаючої людини. Днями Пирятинська публічна бібліотека передала на баланс Територіального центру соціального обслуговування дублетну літературу (ту, яка повторюється) - на підставі рішення сесії міської ради № 286 від 26.06.2020 „Про безоплатну передачу дублетної літератури“ та розпорядження міського голови № 141 від 22.07.2020 „Про створення комісії та проведення передачі дублетної літератури“.

 

8 вересня 2020 року

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь оглянув хід виконання ремонтних робіт техніки КП „Каштан‘‘, а саме двигуна бульдозера, який вийшов з ладу декілька місяців тому.

8 вересня 2020 року

Пирятинська філія  АТ „ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО“ повідомляє:

у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання 14.09.2020 року з 08:00 до 16:00 відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, які мешкають по вул. Богдана Хмельницького, Заводській, Івана Франка, 

8 вересня 2020 року

3 вересня відбулося засідання секторальної платформи „Управління людськими ресурсами в ОТГ, адміністративні послуги та е-врядування‘‘ під головуванням міського голови Олексія Рябоконя.

8 вересня 2020 року

З 1 вересня 2020 року в рамках проведення кампанії з подолання незадекларованої праці „Виходь на світло“ здійснюються активні заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Інформаційні матеріали щодо проведення кампанії з подолання незадекларованої праці „Виходь на світло“, неприпустимість допуску до роботи без оформлення трудових відносин, переваги офіційного працевлаштування, ризиків незадекларованої праці та здійснення заходів державного контролю за додержанням законодавства про працю знаходяться на веб сайті Держпраці в рубриці „Подолання незадекларованої праці“ за посиланням: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti

8 вересня 2020 року

За даними Міністерства охорони здоров’я України протягом цього року в Україні станом на 01.08.2020 зареєстрували 13 випадків отруєння дикорослими грибами, захворіло 14 людей, з них 4 – діти. Летальних випадків не було. У трьох випадках причиною отруєнь було вживання маринованих грибів. У восьми – відварених та смажених. У двох випадках у сирому вигляді гриби вживали в їжу двоє дітей. Випадки отруєнь грибами зареєстровані в багатьох областях України, в Полтавській області поки що відсутні.   

 

7 вересня 2020 року

Протягом січня-серпня 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 81,7 тисячі громадян, які шукали роботу. З них 51,9 тисячі людей  мали статус зареєстрованого безробітного.

Від 7,6 тисячі роботодавців за цей період надійшло 38,6 тисячі пропозицій роботи.

 

7 вересня 2020 року

Сьогодні відбувся дистанційний особистий прийом громадян. Із заявниками телефоном спілкувався міський голова Олексій Рябоконь. Давав роз’яснення із земельних та екологічних питань.

7 вересня 2020 року

13 вересня на стадіоні «Ювілейний» у Пирятині відбудеться міська спартакіада серед підприємств, установ та організацій. Запрошує взяти участь у міській спартакіаді з таких видів спорту:

 

7 вересня 2020 року

6 вересня в Кременчуці відбувся І тур другого кола  Чемпіонату Полтавської області з футболу по І групі. Команда ФК Пирятин грала на виїзді з командою ФК «Кременчук» і здобула переконливу перемогу з рахунком 3:0. Голи за пирятинців забивали Богдан Панченко – 2 та Валерій Дудка. Ця перемога дала можливість  команді ФК Пирятин посісти перше місце в турнірній таблиці Чемпіонату області з футболу.

 

7 вересня 2020 року

5 вересня 2020 року в Кременчуці відбулись фінальні змагання обласної спартакіади серед ОТГ Полтавської області. Команда  Пирятинської ОТГ посіла 4 загальнокомандне місце.

 

7 вересня 2020 року

Деякі представники князівських родів мали на території нашого краю мінімальну власність. Коли її надано і кому передано — неможливо простежити за відсутністю документів. Це, зокрема, князі Масальські — нащадки чернігівських князів, які отримали від єпископа (за переказами), можливо в ХVI столітті, у власність острів в місті Пирятин.

7 вересня 2020 року

Запрошуємо до участі в номінації «Кращий туристичний маршрут».
До участі у Конкурсі запрошуються учні, студенти, всі бажаючі, суб’єкти туристичної діяльності всіх форм власності (музеїв, туристичних організацій), в тому числі й екскурсоводи, які працюють як фізичні особи-підприємці, до розвитку туристичної справи.
Заявка на участь у Конкурсі подається до 11 вересня 2020 року включно.

6 вересня 2020 року

Шановні підприємці!

   Прийміть найкращі вітання з нагоди професійного свята! Щиро вдячний енергійним, креативним, ініціативним підприємцям Пирятинської ОТГ за невтомну працю у розвитку громади, адже саме ви зуміли організувати свою справу, втілити в життя нові ідеї та проєкти, тим самим зробити наше місто більш привабливим та економічно розвинутим.

5 вересня 2020 року

Чемпіонка України, член юнацької збірної України з легкої атлетики, учасниця  всеукраїнських змагань і Чемпіонату Європи. «Пирятинська ластівочка» – називає дехто з любителів спорту цю тендітну, біляву дівчину з таким колоритним і характерним прізвищем – Полтавець.

4 вересня 2020 року

Сьогодні в Центрі громадського діалогу відбулися земельні торги у формі аукціону. Це перший в історії Пирятинської ОТГ аукціон на право оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що знаходиться в комунальній власності Пирятинської міської ради.

4 вересня 2020 року

Гроші з дебетової картки (зарплатної, студентської або  соціальної картки) тепер можна зняти не лише в  банкоматах ПриватБанку, але й на касах супермаркетів „Фора“, „Cільпо“, „Varus“  та АЗК (WOG  i OKKO), при купівлі товарів.                                                                  

4 вересня 2020 року

03 вересня  в с. Олександрівка проведено зустріч з батьками, чиї діти відвідують ЗДО "Ромашка". Ініціатором зустрічі був міський голова Олексій Рябоконь, метою якої було вирішення питання проведення ремонтних робіт у ігровій кімнаті закладу. 

4 вересня 2020 року

03 вересня відбулася зустріч міського голови, фахівців міської ради та директора КП „Пирятинський міський водоканал‘‘ з жителями Калинового Мосту. Ініціював зустріч міський голова Олексій Рябоконь адже роботи з прокладення нового водогону в селі розпочато і за два тижні розпочнеться перепідключення зі старої до нової мережі централізованого водопостачання по вул. Фестивальна та двоповерхівок по вул. Тімірязєва.

4 вересня 2020 року

Пирятинська об’єднана територіальна громада Полтавської області запустила інтерактивний інструмент бюджету шкіл.

Згідно із даними Міністерства фінансів України, у 2019 році загальні видатки на денні школи склали 94 млрд грн, або 23 108 грн у середньому на одного учня. У Полтавській області торік видатки на денні заклади склали 1,6 млрд грн на 39 тис. учнів. У містах середні видатки на одного учня склали 18,8 тис. грн, а у сільській місцевості – 39 тис. грн.

 

4 вересня 2020 року

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 27 серпня 2020 року № 2020.3457 стосовно виявлення зараження пліснявою органічної суміші рослинного походження (спред) з Королівство Данія (виробник: Gronvang Food Aps, Vejen; вантажовідправник: Naturli Food A/S, Vejen), що імпортувалось в Україну (отримувач: ТОВ «Сільпо-Фуд», вул. Бутлерова, 1, м. Київ, 02090).

4 вересня 2020 року

Здавалося б, корисна та красива рослина — кому вона може завадити? Проте вже кілька років бавовник сирійський є одним з найлютіших ворогів кожного агронома. З’являючись на полях, ваточник вперто витісняє культури та розростається з майже неймовірною швидкістю. А оскільки ця рослина вирізняється високою посухостійкістю та морозостійкістю, а також має дуже добре розвинену, міцну та розгалужену кореневу систему, боротися з нею вкрай важко.

4 вересня 2020 року

За повідомленням Держпродспоживслужби, в Україні зареєстровано два випадки захворювання на ботулізм з трьома постраждалими (хворі зареєстровані у Харківській та Луганській областях), які пов’язані з вживанням риби в’яленої (лящ) у серпні поточного року.

 

3 вересня 2020 року

3 вересня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради. Розглянуто ряд питань та прийнято відповідні рішення.

Начальник фінансового управління Світлана Кеда ознайомила членів виконкому із змінами, які пропонується внести до бюджету Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік.

Жваве обговорення викликало питання виділення коштів в сумі 461,5 тис.грн на проведення реконструкції технічного поверху житлового будинку (ліквідація наслідків надзвичайної ситуації) по вул. Європейська, 155 А в місті Пирятин. Думки членів виконкому розділилися: Володимир Крагель та Віктор Бугайов висловили свої заперечення проти того, щоб виділялися кошти з бюджету ОТГ. Зокрема, Володимир Крагель зазначив, що жителям будинку необхідно створити ОСББ і самим утримувати та ремонтувати свій будинок.

3 вересня 2020 року

3 вересня відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос  ознайомила присутніх членів комісії зі змістом листів, що надійшли від Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату на адресу опікунської ради.

3 вересня 2020 року

3 вересня в Клубі громадського діалогу відбувся семінар з питань підтримки фермерських господарств, який провели директор Полтавського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств Василь Бурлака, начальник відділу моніторингу ефективності використання земельних та водних ресурсів Департаменту АПР облдержадміністрації Сергій Чорненький, начальник відділу у Пирятинському районі ГУ Держгеокадастру у Полтавській області Тетяна Швидка. У заході також взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконкому Людмила Безушко, фахівці міської та сільських рад, представники бізнесу.

 

3 вересня 2020 року

3 вересня відбулося засідання комісії з надання одноразової матеріальної допомоги громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Було розглянуто 14 заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування. Ознайомившись з документами заявників, враховуючи тяжкість захворювань, матеріальний стан та умови проживання, члени комісії рекомендували міському голові виділити грошову допомогу громадянам на загальну суму 17500 гривень.

 

3 вересня 2020 року

У знак пам’яті про загиблих Героїв-земляків, уродженців Пирятинщини, Пирятинська міська рада виготовила та встановила банер „Герої не вмирають“.

Розміщено банер на фасаді Культурно-громадського центру. Ідея та дизайн -  Пирятинського міського ЦСССДМ спільно з відділом культури і туризму міської ради.

Пам’ятаємо наших мужніх співвітчизників, дякуємо за те, що захищали нас ціною власного життя.

3 вересня 2020 року

Завдяки конкурсу щодо встановлення тимчасових споруд – зупинкових комплексів для провадження підприємницької діяльності Пирятинська міська рада та бізнес створюють сучасну громаду.

3 вересня 2020 року

03 вересня в Олександрівці відбувся День міської ради у старостаті. Фахівці та керівництво міської ради оглянули об’єкти комунальної власності, оцінили якість виконання ремонтних робіт в дошкільному закладі „Ромашка‘‘.

3 вересня 2020 року

2 вересня підбили підсумки конкурсу з благоустрою „Найкращий будинок та благоустрій території“. Конкурс тривав з 19.06.2020 по 01.09.2020.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 12 учасників у чотирьох категоріях: „Найкращий під’їзд багатоквартирного будинку“, „Найкращий приватний будинок“, „Найкраща прилегла до підприємства, установи та організації територія“, „Найкращий приватний будинок сільських населених пунктів Пирятинської ОТГ“.

 

3 вересня 2020 року

2 вересня відбулася робоча зустріч міського голови Олексія Рябоконя з представниками компанії „Компаньйон Тепло Енерджі“ щодо залучення інвестицій для будівництва модульної котельні на альтернативних джерелах енергії. Планується, що ця котельня забезпечуватиме тепловою енергією три об’єкти: Пирятинську школу мистецтв, загальноосвітню школу І-ІІІ ст.№4 та культурно-громадський центр.

Олексій Рябоконь зазначив, що після об’єднання Пирятинська ОТГ значно збільшиться, з’явиться багато бюджетних об’єктів. І вже зараз ми повинні вести пошук оптимальних варіантів теплового постачання, альтернативу природньому газу.

 

3 вересня 2020 року

З метою забезпечення дотримання на території Пирятинської міської ради вимог Конституції України щодо вільного вираження громадянами своїх поглядів і переконань, рішенням виконкому   Пирятинської   міської  ради від 23.10.2013  № 283  (із змінами, внесеними рішенням  виконкому   Пирятинської   міської  ради від 23.04.2014 № 117) визначено місця проведення зборів, мiтингiв, манiфестацiй i демонстрацій, інших масових громадських заходів політичного, культурно-просвітницького, релiгiйного xapaктеру у м.Пирятин – майдан Незалежності. Також встановлено місця для розміщення наметів, дошок оголошень для розміщення інформаційних та офіційних агітаційних матеріалів на території міста Пирятина, сіл Верхоярівка, Калинів Міст, Замостище, Заріччя та затверджено  Порядок розміщення інформаційних наметів на території Пирятинської міської ради.

 

3 вересня 2020 року

Монети 25 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні та будуть вилучені з обігу з 1 жовтня 2020 року. Тобто ними не можна буде розраховуватися за товари чи послуги, повідомляє Національний банк України.

3 вересня 2020 року

Щороку контролери КП "Пирятинський міський водоканал" виявляють по декілька самовільних приєднань до мереж комунального водопостачання. Як правило, такі історії для порушників законодавства закінчуються від'єднанням від мереж і штрафом в декілька тисяч гривень.

2 вересня 2020 року

З 2013 року в Пирятинській міській раді запроваджено стипендії обдарованим дітям, які мають високі особисті досягнення в освітній, спортивній та мистецькій діяльності. Ця ініціатива належить директору Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи, депутату міської ради трьох скликань Олександру Горбачову.

 

2 вересня 2020 року

Сесійно вирішено змінити місце розташування інсталяції „Я люблю Пирятин‘. У відповідності до проєкту громадського бюджету демонтований знак допрацюють – ФОП Симоненко завершить оформлення. 

2 вересня 2020 року

9 серпня на території парку ім. Івана Котляревського у Полтаві відбулася урочиста церемонія спецпогашення поштової марки за проєктом „Власна марка‘‘, яку присвячено Герою України, загиблому у зоні АТО пирятинцю, Андрію Конопльову.

2 вересня 2020 року

Сьогодні до Меморіалу Слави в Пирятині та пам’ятного знаку в Пироговій Леваді відбулося покладання квітів – вшанування пам’яті земляків.

1 вересня 2020 року

Дорогі діти, вчителі, батьки!

День знань — особливе свято! Завжди яскраве, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою. Розпочинається новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової і часто нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень. Особливим у житті він стане для маленьких першокласників, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступлять на незвіданий шлях. Не менш важливим він буде для одинадцятикласників, яким доведеться обирати професійну стежину.

1 вересня 2020 року

Перше вересня завжди урочистий і надзвичайно хвилюючий день. День знань - незабутній своєю святковою атмосферою, доброзичливими і щирими посмішками, свіжістю оновлених класів і, звичайно, першим дзвоником.

Привітав шкільну родину з початком навчального року директор Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Микола Василенко.

1 вересня 2020 року

Перший дзвоник пролунав у Філії Пирятинського ліцею. Вітали школярів з початком навчального року директор Філії Лідія Стефанова та заступник міського голови з питань діяльності виконкому Ігор Шикеринець. Побажали жаги до знань та успіхів у навчанні.

1 вересня 2020 року

Відбулися святкові заходи присвячені Дню знань з дотриманням протиепідемічних вимог.

Учні 1-х класів мали змогу переглянути виставу за участю фіксиків, пограти в ігри, потанцювати. Для дітей 2-4 класів підготували святкові уроки з іграми, танцями та розвагами на подвір’ї школи. Для учнів старшої школи організовано тематичні локації, цікаві та нестандартні уроки, ігри, вікторини.

1 вересня 2020 року

1 вересня – День знань та початок нового 2020-2021 навчального року.

Зі щирими обіймами та посмішкою Пирятинський ліцей зустрічав першачків. Для них цей день - святковий старт в країну знань. А для учнів 11 – их класів - трохи з гірчинкою, адже для них пролунав сьогодні в останнє Перший дзвоник. 

1 вересня 2020 року

Пирятинська міська рада запрошує всіх небайдужих громадян об’єднаної територіальної громади долучитися до благородної справи – до проведення Дня донора. 09 вересня 2020 року з 09:00 до 12:00 забір крові проводитиме виїзна бригада Лубенської ОСПК у відділенні переливання крові КП „Пирятинська центральна районна лікарня“.

1 вересня 2020 року

Від сьогодні очолюватиме відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради Володимир Романенко. Фахівець із великим досвідом роботи, багажем знань та високими цілями на майбутнє. 

1 вересня 2020 року

Сьогодні багато уваги приділяється тематиці небезпечних побутових відходів. Мова йде про батарейки, ртутні лампи, термометри, оскільки вони містять свинець, ртуть, кадмій, нікель, марганець та інші хімічні елементи, які мають шкідливий вплив на живі організми, в тому числі на людину, здатні накопичуватися в тканинах та викликати ряд захворювань.

1 вересня 2020 року

1 вересня 2020 року Пирятинська школа мистецтв розпочала новий навчальний рік. На пришкільному майданчику було проведено традиційний святковий концерт, де свою віртуозність показали викладачі та учні школи. Зі словами привітання до присутніх звернулись директор школи Володимир Луценко  та міський голова Олексій Рябоконь.

1 вересня 2020 року

31 серпня відбулося засідання комісії з питань ТЕБ і НС Пирятинської міської ради. Розглянули 4 планових питання.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.08.2020 № 760 „Зміни, що вносяться до актів Кабінету Міністрів України“ було продовжено карантин та виконання протиепідемічних заходів на  території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади до 31 жовтня 2020 року.

1 вересня 2020 року

Загалом від початку карантину в області діагностували 808 випадків захворювання на COVID-19. Одужали 512 жителів регіону. Продовжують лікування 276 людей. Географія поширення інфекції:

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua