Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 вересня 2020 року 16:02

Міський голова зустрівся з підприємцями

Днями до міського голови Олексія Рябоконя надійшло звернення  від продавців  торговельного комплексу  по вул.Європейська, 157 А в м.Пирятин. Підприємці просять вплинути на власника споруди - Бугайової Люсі Володимирівни (орендодавець)  стосовно  перегляду   прийнятого нею  рішення  про виділення павільйону  під № 12 під використання диспетчерського пункту для перевізників маршруток міжобласного сполучення.

Тож, 25 вересня Олексій Петрович особисто  та за участю посадових осіб міської ради   та Головного управління Держпродспоживслужби в Пирятинському районі  зустрілися з  заявниками (орендарями павільйонів). Обговирили проблемне питання. Було встановлено, що продавці, які здійснюють торгівлю продовольчими  товарами та сувенірною продукцією  в 9-ти павільйонах (від № 1- № 9),  що розташовані  ближче до підземного  переходу, вкрай  незадоволені  рішенням  ФОП Бугайової Л.В. щодо відкриття в павільйоні № 12 диспетчерського пункту для перевізників маршруток Сумського напрямку. Підприємці пояснили, що власник торговельного комплексу  своїми діями посприяла  відтоку споживачів і тепер значно складніше реалізувати кулінарні та кондитерські  вироби, виготовлені власноручно, та заробити кошти.

  Під час  обговорення керівник Держпродспоживслужби  в Пирятинському районі Юрій Шніт проінформував продавців,  що з 20 - ти операторів ринку з реалізації харчових продуктів,  11 незареєстровані  як  суб’ єкти господарювання. Оператори ринку (продавці) працюють без захисних та дезінфікуючих засобів, а орендодавцем не створено умови для забезпечення торгових об’єктів проточною водою, що є порушенням чинного законодавства. Керівник служби закликав продавців якнайшвидше зареєструватися  як фізична особа-підприємець та дотримуватися протиепідеміологічних вимог в умовах карантину.

Міський голова  запропонував  продавцям - заявникам надати до міської ради інформацію про вільне приміщення павільйону під розміщення диспетчерського пункту, у разі згоди перевізників. Додав, що робота підприємців повинна бути узаконена в найближчі терміни.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua