Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 вересня 2020 року 08:15

Щодо попередження токсикоінфекцій

За повідомленням Держпродспоживслужби, в Україні зареєстровано два випадки захворювання на ботулізм з трьома постраждалими (хворі зареєстровані у Харківській та Луганській областях), які пов’язані з вживанням риби в’яленої (лящ) у серпні поточного року.

Відповідно до наданих документів, постачальником рибної продукції був  ФОП Шипко Ярослав В’ячеславович, який зареєстрований у м. Києві та зазначена адреса пункту навантаження продукції вул. Промислова, 18, с. Луб’янка, Бородянського району Київської області, яка, фактично, в даному населеному пункті відсутня. Зазначений суб’єкт господарювання у Реєстрі операторів ринку та потужностей, на які видано експлуатаційний дозвіл, в Державному реєстрі потужностей операторів ринку відсутній.

Водночас, ФОП Шипко Я.В., займаючись транспортуванням риби, надавав декларації виробника ФОП Цирковнюк А.О., виробнича потужність якого розташована за адресою: вулиця Чкалова,1Б, село Луб’янка, Бородянський район, Київська область.

Держпродспоживслужбою встановлено, що ФОП Цирковнюк А.О. протягом червня-липня 2020 року не виробляв в’яленого ляща, з ФОП Шипко Я.В. не співпрацює, а надані зразки декларацій мають відмінності. Це вказує на можливу підробку документів щодо походження рибної продукції.

У випадку встановлення фактів продажу рибної продукції в торгових об’єктах  м. Пирятин та району виробництва ФОП Цирковнюк А.О. (адреса потужності: вул. Чкалова,1Б, с. Луб'янка, Бородянський район, Київська область, номер експлуатаційного дозволу 10-22-20 FP від 12.04.2012) просимо повідомити фахівця Пирятинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за номером телефону 2-22-13.

 

Пирятинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в  Полтавській області

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua