Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 вересня 2020 року 17:39

Навчання з питань підтримки фермерських господарств

3 вересня в Клубі громадського діалогу відбувся семінар з питань підтримки фермерських господарств, який провели директор Полтавського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств Василь Бурлака, начальник відділу моніторингу ефективності використання земельних та водних ресурсів Департаменту АПР облдержадміністрації Сергій Чорненький, начальник відділу у Пирятинському районі ГУ Держгеокадастру у Полтавській області Тетяна Швидка. У заході також взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконкому Людмила Безушко, фахівці міської та сільських рад, представники бізнесу.

У вступному слові Василь Бурлака зазначив, що семінари будуть проводиться в усіх районах області на постійній основі з метою підтримки місцевого бізнесу та пожвавлення аграрного сектору. Більш детально доповідач зупинився на функціях Українського державного фонду підтримки фермерських господарств. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1102  „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам“ фінансова підтримка надається на конкурсних засадах новоствореним фермерським господарствам у період становлення (перші три роки після їх державної реєстрації) не більш як за двома видами витрат, пов'язаних з:

1) розробленням проєктів відведення земельних ділянок для ведення фермерського господарства;

2) сплатою відсотків за користування кредитами банків - у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків за користування кредитами;

3) придбанням одного трактора, комбайна, вантажного автомобіля вітчизняного виробництва, а також іноземного походження, які не виробляються в Україні, згідно з переліком, що затверджується Кабінетом Міністрів України, за умови їх подальшої експлуатації фермерським господарством протягом не менш як трьох років з моменту державної реєстрації - у розмірі 30 відсотків без урахування суми податку на додану вартість, але не більш як 200 тис. гривень за одиницю техніки тощо.

Крім того, Василь Михайлович, як голова ГО „Полтавське обласне об’єднання фермерів і приватних землевласників імені Героя України, Героя Небесної Сотні Віктора Чмиленка“ повідомив про можливі додаткові напрями юридичної та економічної підтримки фермерів за умови їхнього членства у цій організації. Більш детально про зазначені ініціативи можна ознайомитися по телефону 0509568799 (Бурлака Василь Михайлович) або по електронній пошті за адресою: poltavafondferm@ukr.net.

Далі на запитання учасників наради відповіли начальник відділу моніторингу ефективності використання земельних та водних ресурсів Департаменту АПР облдержадміністрації  Сергій Чорненький та начальник відділу у Пирятинському районі міжрайонного управління в Гребінкківському та Пирятинському районах ГУ Держгеокадастру у Полтавській області Тетяна Швидка.

Присутні на заході постачальники товарів, робіт, послуг з м.Полтава запропонували місцевим товаровиробникам: с/г обладнання, сушарки, міндобрива, закупівлю зернових культур (тел. 0633980034 Бондаренко Сергій Петрович) та насіння озимих на посів (0503296868 ПП „Велес-насіння“).

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua