Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 вересня 2020 року 13:54

Усі застраховані особи мають право на компенсацію втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19

Кожен день, прожитий в умовах карантину, для суспільства є джерелом здобуття додаткового досвіду щодо протидії гострій респіраторній хворобі COVID-19. З моменту запровадження в Україні протиепідемічних заходів на законодавчому та побутовому рівнях триває безперервний пошук шляхів подолання недуги, підтримки економічної стабільності та соціального захисту громадян.

Важливу роль у забезпеченні останнього відіграє Фонд соціального страхування України (далі – Фонд). Чинним законодавством передбачено компенсацію кожній працюючій особі втраченого заробітку на період перебування у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності через ізоляцію від COVID-19 здійснюється Фондом на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності. Розмір такої допомоги становить 50% середнього доходу працівника незалежно від страхового стажу, починаючи з шостого дня самоізоляції (перші п’ять днів фінансуються за рахунок коштів роботодавця). Для медичних працівників сума допомоги розраховується, виходячи зі 100% середньої заробітної плати (незалежно від страхового стажу).

Фінансування допомоги в разі ізоляції від COVID-19 здійснюється Фондом за кошти фінансової допомоги, які виділені з фонду боротьби з COVID-19, відповідно до постанови Уряду.

Від початку пандемії у Пирятинському, Гребінківському, Лохвицькому та Чорнухинському районах, які обслуговуються Пирятинським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Полтавській області (далі – Пирятинське відділення), було діагностовано 9 випадків захворювання на коронавірусну хворобу.

Станом на 11 вересня 2020 року Пирятинським відділенням було прийнято до оплати 8 листків непрацездатності, які були видані застрахованим особам за період самоізоляції під медичним наглядом або в разі перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, також на ліквідацію її спалахів та епідемій на загальну суму 9,4 тис. гривень, у тому числі 3 листка непрацездатності медичних працівників на загальну суму 3,4 тис. гривень.

Компенсація втраченого заробітку за період ізоляції від COVID-19 є важливим фактором вияву державної підтримки й турботи про громадян у непростий для країни час. Фонд соціального страхування України, спираючись на норми чинного законодавства, вживає всіх можливих заходів для того, щоб матеріальне забезпечення застрахованим особам надавалося вчасно та в повному обсязі.

 

Пирятинське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua