Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 вересня 2020 року 10:50

24 вересня - приїзд Екобуса до Пирятинської громади

Сьогодні багато уваги приділяється тематиці небезпечних побутових відходів. Мова йде про батарейки, ртутні лампи, термометри, оскільки вони містять свинець, ртуть, кадмій, нікель, марганець та інші хімічні елементи, які мають шкідливий вплив на живі організми, в тому числі на людину, здатні накопичуватися в тканинах та викликати ряд захворювань. Проте мало хто знає, що за даними Всеукраїнської екологічної ліги одна відпрацьована „пальчикова“ батарейка, потрапляючи до загальних відходів, забруднює 400 л води або 20 м2 ґрунту. Одна енергозберігаюча лампа містить від 3 до 5 мг ртуті. Якщо при пошкоджені лампи у повітря потрапить лише 1 мг ртуті, її концентрація становитиме 0,02 мг на кубічний метр повітря, що більш аніж у 60 разів перевищує гранично допустиму концентрацію. Згідно з вимогами Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами“ та Закону України „Про відходи“, небезпечні відходи збираються окремо від інших видів побутових відходів, і повинні передаватися спеціалізованим підприємствам, які мають відповідні ліцензії.

Повідомляємо, що Пирятинська міська рада у співпраці з Полтавською обласною радою приймає участь у програмі „Екобус для громад Полтавщини“. Екобус – це спеціально облаштований автобус для збору небезпечних побутових відходів, а саме батарейок, ртутних ламп, термометрів.

Онлайн опитування пирятинців щодо поводження із небезпечними відходами показало важливість цього питання та знайшло підтримку щодо необхідності приїзду Екобуса в Пирятин. Із 55 опитаних респондентів 100 % висловили свою готовність прийти і принести у визначений день та місце батарейки, люмінесцентні лампи, термометри для передачі в Екобус.

24 вересня 2020 року з 8:00 до 17:00 години на майданчику біля культурно-громадського центру (районного будинку культури), що знаходиться за адресою: вул. Соборна, 59, м. Пирятин, Полтавської області, відбудеться збір небезпечних шкідливих відходів (батарейок, ртутних ламп, термометрів) спеціалізованим пересувним приймальним пунктом (ЕКОБУСОМ). Всі мешканці громади, хто має використані батарейки, ртутовмісні лампи, термометри, мають можливість принести ці небезпечні відходи до екобуса та безкоштовно здати їх та подальшої утилізації.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua