Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 вересня 2019 року

Шкільний громадський бюджет Полтавської області проводиться вперше в Україні,  в рамках обласної програми громадських ініціатив «Бюджет участі Полтавської області на 2017 – 2020 роки».

 

30 вересня 2019 року

29 вересня о 15:07 до Служби порятунку „101“ надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в одній із квартир на третьому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку на вул. Полтавській у м. Пирятин.Вогнеборці, які прибули на виклик, відразу приступили до розвідки та гасіння. 

30 вересня 2019 року

28 вересня в смт. Оржиця проходила районна спартакіада з рекреаційних видів спорту. В ній узяли учать спортсмени з Оржиці, Лазірок, Лубен, Семенівки, Хоролу та  Пирятина.

Команда Пирятинської районної організації інвалідів СОІУ була представлена 4 спортсменами. Серед них:  Олена  Коробіцина, Тетяна Миленко, Олександра Охріменко та Олег Сімон.

 

30 вересня 2019 року

6 жовтня 2019 року  на стадіоні „Ювілейний“ в місті Пирятині відбудеться календарна гра Чемпіонату Полтавської області з футболу між командами ФК „Пирятин“ та  ФК „Семенівка“.

Початок ігор юнаки 13-00 год., дорослі 15-00 год. 

 

Місцевий осередок  ГО „ВФСТ „Колос“

 

30 вересня 2019 року

14 вересня розпочалось голосування за проєкти в рамках Бюджету участі Полтавської області 2019 року − обласної програми громадських ініціатив, за якою кожен мешканець Полтавської області може запропонувати свою ідею покращення благоустрою території проживання.

Жителями Пирятина та сільських населених пунктів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади подано на конкурс 3 проєктні заявки:

 

30 вересня 2019 року

У рамках проведення заходів до Дня усиновлення, 27 вересня, головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому міської ради та працівниками Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано привітання прийомної матері, яка виховує двох дітей-сиріт та батьків – вихователів у сім’ї яких виховується 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Батькам вручено подарунки та Подяки за милосердя та турботу про дітей.

 

30 вересня 2019 року

29 вересня  на стадіоні „Ювілейний“ в місті Пирятині відбувся 12 тур Чемпіонату Полтавської області з футболу. Команда ФК "Пирятин" грала з командою ФК „Локомотив“ Гребінка  і, на жаль, поступилася з рахунком 0:2. Юнаки здобули перемогу з рахунком 3:2, що дало змогу вийти на друге місце в Чемпіонаті Полтавської області з футболу серед юнаків. Голи забивали: Андрій Печеришний-1, Максим Пузік-1 та Михайло Микулець-1. 

 

30 вересня 2019 року

Щороку 30 вересня Україна відзначає День усиновлення. Це свято людяності, милосердя,   яке не випадково збігається з   християнським святом Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Діти – найдорожче багатство кожної людини. Заради їх щастя ми готові долати всі труднощі і перешкоди. В них – надія на щасливе майбутнє наших сімей, всього українського роду.

 

30 вересня 2019 року

30 вересня в Україні традиційно відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Праця бібліотекарів – клопітка, складна і надзвичайно потрібна. Скромні, віддані своїй професії працівники, спонукають кожного з нас пізнати мудрість столітньої історії, полюбити книгу, а вона, в свою чергу, ще змалечку вчить всьому доброму і вічному. Зараз, під час приходу в бібліотеки комп’ютерів і мережевих технологій, у вас з’явилися зовсім нові можливості для роботи з читачами і для співпраці з вашими колегами. Але книга й надалі залишається основним і надійним джерелом знань.

 

30 вересня 2019 року

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МОНЕТИЗАЦІЮ ПІЛЬГ?

 

Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг  у грошовій формі затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 та застосовується з 1 жовтня 2019 року (далі – Порядок).

 

29 вересня 2019 року

27 вересня  проведено фінальне засідання конкурсної комісії міської ради „Розвиваю бізнес в своїй громаді“. Цей конкурс є продовженням реалізації заходів Комплексної програми підтримки малого та середнього підприємництва в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням сорок другої сесії міської ради сьомого скликання від 23 серпня 2018 року № 248.

29 вересня 2019 року
       В останню неділю вересня в Україні відзначають своє професійне свято люди, які присвятили своє життя роботі з  дітьми - вихователі та працівники дошкільних установ. 
       Дошкільний вік - це один із найважливіших періодів розвитку дитини. Цікаве дитинство і становлення малюка як особистості  залежить від мудрості вихователя, його терпіння та уваги до внутрішнього світу дитини. Через слова і дії своїх вихователів дошкільнята Пирятинської ОТГ пізнають секрети навколишнього світу, вчаться любити і цінувати свою родину, рідне місто та Батьківщину.
27 вересня 2019 року

24  та 25  вересня  надзвичайною протиепізоотичною  комісією  Пирятинської міської  ради  у складі посадових осіб Пирятинського  районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області  та виконавчого комітету міської ради  було проведено   огляд  торгових  павільйонів в торговельно-розважальних комплексів за  

27 вересня 2019 року

25 вересня відбувся семінар-нарада щодо запобігання виникнення аварій та настання нещасних випадків під час експлуатації внутрішньобудинкових систем газопостачання, в тому числі димових та вентиляційних каналів. Семінар проводив головний державний інспектор управління Держпраці  у Полтавській області Кундіренко Ю.П. У заході взяли участь голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, директори закладів освіти, представники КП „Каштан“ та  Пирятинської міської ради.

27 вересня 2019 року

Останнім часом, після скорочення світлового дня, на адресу міської ради почали надходити усні скарги від жителів міста, неодноразові зауваження від депутатів на засіданнях постійних комісій та разом з цим почалося жваве обговорення в соціальній мережі Facebook щодо надання нами недостовірної інформації про перелік вулиць, на яких проведено вуличне освітлення.

 

 

26 вересня 2019 року

 „Екологічний бумеранг“ - такий захід провели разом НПП „Пирятинський“, Публічна бібліотека, ліцеїсти з 10-Б разом з класним керівником Людмилою Гуленко та відділ культури і туризму міської ради.

          

26 вересня 2019 року

26 вересня під головуванням заступника міського голови Ігоря Шикеринця відбулась оперативно-розпорядча нарада з питання розроблення Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік. На початку засідання Ігор Станіславович звернув увагу, що це важлива робота, оскільки 2020 рік є завершальним роком Стратегії розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2017-2020 роки, і у Плані на наступний рік  потрібно передбачити максимальну кількість заходів.

 

26 вересня 2019 року

26 вересня  відбулося засідання комісії з придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  осіб з їх числа. Відповідно до розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання житло між адміністративно-територіальними одиницями області для потреб Пирятинської міської ОТГ виділені кошти на придбання 1 квартири.

 

26 вересня 2019 року

26 вересня в закладі дошкільної освіти  № 5 „Сонечко“ було гамірно та весело. Вихованці старшої групи „Чомучки“, зібравши урожай овочей, відзначали Свято борщу. 

26 вересня 2019 року

Разом з усією Україною волонтери Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ступенів № 6 прийняли участь у благодійній акції „Happy Гав для Сірка“, яка присвячена Всесвітньому дню захисту тварин.

 

26 вересня 2019 року

25 вересня в Опорному закладі Пирятинської зш І-ІІІ ступенів № 6 відбувся День відкритих дверей. Це традиційний захід, у рамках якого вихованці дошкільних закладів освіти мають змогу оцінити комфортні умови для навчання в затишних класах,  ознайомитися з інноваційними методами навчання, познайомитися з творчим  колективом досвідчених та креативних вчителів.

26 вересня 2019 року

Наразі діє новий ІV конкурс для українських студентів в межах соціальної програми Scholarship в Україні з видачі гранту на навчання в розмірі 63 000грн. Роботи приймаються до 17.11.2019. Переможець якого отримає оплату одного року навчання в українському ВНЗ.

26 вересня 2019 року

З метою покращення тротуарного покриття міста, зручного пересування маломобільних груп населення на виконання Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2019 роки проведені роботи по облаштуванню спусків між тротуарами та проїжджою частиною вулиць та завершуються роботи по облаштуванню тротуарної частини на перехресті вулиць Січових Стрільців та вулиці Соборна.

 

26 вересня 2019 року

   Вітаємо з Днем туризму – святом усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок. Туризм, який називають соціальним феноменом кількох останніх століть, – це ціла сфера життя, що охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню міжнародних обмінів та людських контактів.

 

25 вересня 2019 року

24 вересня відбулося пленарне засідання шістдесятої позачергової сесії Пирятинської міської ради. ЇЇ скликання було спричинено розпорядженням виконувача обов’язків голови Полтавської обласної державної адміністрації щодо розподілу у 2019 році коштів Фонду розвитку територій області.

25 вересня 2019 року

24 вересня відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг і з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Крім проєктів рішень, що виносилися на розгляд позачергової сесії, комісії обговорили актуальне питання щодо фінансово-господарської діяльності комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“.

25 вересня 2019 року

 Маєш ідею чи оригінальні пропозиції? Ти креативний?  Хочеш  змінити  своє місто? - Реалізуй мрії з Громадським бюджетом.  27 вересня спливає термін подачі проєктних  пропозицій.

         

24 вересня 2019 року

Сьогодні відбулося засідання виконавчого комітету міської ради під головуванням міського голови Олексія Рябоконя. Членами виконкому схвалено проект рішення „Про внесення змін до бюджету міської  об’єднаної територіальної громади на 2019 рік“, яким передбачається прийняття субвенції з обласного бюджету (кошти Фонду розвитку територій Полтавської області) у сумі 790 000 грн. 

24 вересня 2019 року

20-22 вересня. у Міжнародному дитячому центрі „Артек“ відбувся фінал IX Всеукраїнського фестивалю-конкурсу „Молодь обирає здоров’я“, в якому взяли участь 23 команди-переможниці регіональних етапів. Урочисте відкриття фіналу фестивалю відбулось за участю його організаторів – представників Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Всеукраїнської молодіжної громадської організації „Серце до серця“.   

 

24 вересня 2019 року

23 вересня відбулася зустріч  міського голови Олексія Рябоконя  з  представниками Благодійного Фонду „Peli can live“ Яною Бобровою та Марією Козаченко. В обговоренні питання реалізації проекту з озелення міста взяли участь директор НПП „Пирятинський“ Митропан Ю.М., кандидат біологічних наук, доцент, еколог Подобайло А.В., заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Варава М.В., спеціалісти міської ради та працівники КП „Каштан“.

 

 

24 вересня 2019 року

З метою проведення благоустрою, збереження історичної пам’ятки місцевого значення, яка розташована у самому центрі міста, за кошти бюджету Пирятинської міської ОТГ реалізовано проект „Капітальний ремонт Меморіального комплексу пам’ятників періодів Громадянської та Великої Вітчизняної воєн в м. Пирятин Полтавської області“. 

24 вересня 2019 року

До дня міста відділ культури і туризму Пирятинської міської ради разом із краєзнавцем Валерієм Квачем та телеканалом "Пирятин" підготували подарунок - екскурсію в минуле.

23 вересня 2019 року

Виконком Пирятинської міської ради докладає значних зусиль для покращення бізнес-середовища та розвитку економіки. Завдяки участі в навчальних програмах  ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“ розроблено та реалізується План місцевого економічного розвитку Пирятинської ОТГ (далі План), орієнтований виключно на стимулювання місцевого бізнесу. За результатами моніторингового звіту про виконання Плану у першому півріччі 2019 року нашу громаду запросили 17-19 вересня до м.Чернівці для ознайомлення з ходом реалізації проекту „Різні громади – спільні рішення для економічного зростання“. 

23 вересня 2019 року

20 вересня в Центрі громадського діалогу відбулися установчі збори Молодіжної ради, на яких обрано голову, заступника голови та секретаря молодіжної ради, затверджене Положення про молодіжну раду.

 

23 вересня 2019 року

На виконання Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних заразних хвороб тварин на 2019 рік у жовтні місяці 2019 року на території Пирятинського району буде проведена пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

 

23 вересня 2019 року

До Всеукраїнського тижня протидії булінгу в Пирятинській ЗШ І-ІІІ ст. № 4 було проведено урок „# стопбулінг“ для учнів 8-9 класів, за участю головного спеціаліста Пирятинського бюро безоплатної правової допомоги Кудрявцева І.О. та начальника Пирятинського районного віділення державної виконавчої служби Козін І.І. Учні інших класів цієї школи також долучилися до проведення таких уроків.

23 вересня 2019 року

Місто моє, таке рідне й затишне,

Сквери і вулиці, річка й мости.

Я заглядаю у час твій майбутній,

Дім свій у ньому я хочу знайти.

 

 

23 вересня 2019 року

Чи знаєте ви, що за нинішніх темпів засмічення річок, морів та океанів до 2050 року в них буде більше пластику, аніж риби? Щоб запобігти цьому, в треті вихідні вересня (цьогоріч – 21 вересня) мільйони волонтерів у всьому світі (понад 150 країн) долучаються до глобального прибирання.

 

23 вересня 2019 року

    21 вересня 2019 року  в місті Хоролі відбувся Чемпіонат ТО ГО „ВФСТ „Колос“ по міні-футболу серед ветеранів 45р.+. В турнірі взяли участь 8 районних команд Лубенського, Лохвицького, Чорнухинського, Пирятинського, Моргородського, Семенівського, Хорольського та Полтавського районів. 

23 вересня 2019 року

    29 вересня 2019 року  на стадіоні „Ювілейний“ в місті Пирятині відбудеться календарна гра Чемпіонату Полтавської області по футболу між командами лідерами ФК „Пирятин“ та „Локомотив“ Гребінка.

    Початок ігор юнаки 1300 , дорослі 1500

 

23 вересня 2019 року

В рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу, соціально-психологічна служба Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. №6  провела низку правопросвітницьких виховних заходів, на тему #стопбулінг, спрямованих на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування).

 

23 вересня 2019 року

19 вересня о 21:19 до Служби порятунку „101“ надійшло повідомлення про пожежу у квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку на вул. Абаканській м. Пирятин. На місце виклику було направлено пожежників відділення 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

 

23 вересня 2019 року

З 1 жовтня поточного року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  від 17 квітня 2019 року № 373 „Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі“, пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаватимуться у грошовій формі.

 

23 вересня 2019 року

                                                                 Штормове попередження

Управління з питань цивільного захисту ОДА повідомляє, що вночі  та вранці 24 -25 вересня 2019 року по області та м. Полтава  очікуються  на поверхні грунту заморозки 0-4 морозу. (1 рівень небезпеки - жовтий).

 

23 вересня 2019 року

Виконавчий комітет міської ради запрошує голів ОСББ, директорів підприємств надавачів послуг з централізованого теплопостачання, комунальних підприємств, представників Пирятинської дільниці ПАТ „Лубнигаз“, старост сіл Пирятинської міської ОТГ, керівників закладів освіти та всіх зацікавлених осіб взяти участь у семінар-нараді щодо запобігання виникнення аварій та настання нещасних випадків під час експлуатації внутрішньобудинкових систем газопостачання, в тому числі димових та вентиляційних каналів.

Семінар відбудеться 25 вересня 2019 року  о 10 год. 00 хв в Центрі дитячої та юнацької творчості за участі головного державного інспектора управління Держпраці у Полтавській області Кундіренко Юрія Петровича.

 

23 вересня 2019 року

 18 вересня в  Полтаві за сприяння Проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO відбувся  перший круглий стіл Асоціації об’єднаних територіальних громад в рамках своєї ініціативи з обговорення у регіонах критеріїв та моделювання змін адміністративно-територіального устрою щодо обговорення завершення процесу формування спроможних ОТГ. До участі у заході був залучений експерт Мінрегіону Павло Остапенко, який представив методику визначення спроможності об’єднаних територіальних громад на основі 9 критеріїв. На зустрічі було презентовано також результати опитування аналітичного центру Асоціації щодо додаткових критеріїв визначення спроможності ОТГ.

23 вересня 2019 року

НПП „Пирятинський“  спільно із завідувачем лабораторії оцінки та управління ризиками затоплень відділу системних гідрологічних досліджень Українського гідрометеорологічного інституту, науковим співробітником наукового відділу НПП „Пирятинський“ вивчили та дослідили  гідрологічний режим та  руслові процеси річок, що протікають територією парку (рр. Удай, Перевод, Руда).

22 вересня 2019 року

Сьогодні у Пирятинському культурно-громадському центрі вже вдруге відбувся фото-проєкт „Краса Без Меж“.  Очікування маленького дива наповнене трепетними надіями, приємними думками та радісними клопотами. Аби зберегти спогади про цей надзвичайний стан жінки, безкоштовну фотосесію  для вагітних пирятинок організувала депутат Пирятинської міської ради Аліна Мірошніченко. У проєкті взяли участь дві майбутні матусі.

22 вересня 2019 року

21 вересня на стадіоні „Ювілейний“ Пирятин гучно відзначив свій 865-й день народження. Не завадила святкуванню навіть осіння прохолода. На день народження рідного міста завітали пирятинці цілими родинами.

Для жителів та гостей підготовлено насичену програму культурно-розважальних заходів на різні смаки та вподобання. 

Колоритною окрасою свята стала виставка народних умільців, де пирятинці мали змогу помилуватися  неповторною красою української вишивки, прикрасами ручної роботи та виробами з природного матеріалу, познайомитися з творчістю художників. Тож як засвідчили експонати виставки, пирятинці - надзвичайно талановиті, наділені неабиякою фантазією і бажанням творити. І в цьому - ще одна запорука доброго майбутнього нашого древнього і вічно молодого міста.

21 вересня 2019 року

 Сьогодні пирятинці святкують 865-у річницю з дня заснування нашого славного древнього і водночас молодого міста Пирятина. Пирятинські флористи  та любителі творчості зібралися  на відкриття  першого міського квіткового фестивалю „Барвиста фантазія“. Учасники   презентували грандіозні квіткові інсталяції у  фойє культурно-громадського центру.

    


21 вересня 2019 року

Під таким гаслом учні та вихованці освітніх та культурних закладів міста в культурно-громадському центрі  провели святковий концерт присвячений Дню міста.

Відкрили  свято учасники молодшої групп зразкового аматорського хореграфічного  колективу ,,Флеш?. З привітальним словом до жителів та гостей міста звернувся міський голова Олексій Рябоконь.

 

21 вересня 2019 року

Сьогодні в рамках проведення заходів до Дня міста біля  Пирятинського  культурно-громадського центру учні шкіл нашої громади разом зі своїми домашніми улюбленцями взяли участь у виставці тварин. Дітлахи із задоволенням представили своїх улюбленців: собак, кішок, равликів, хом’яків,  морських свинок, голубів, навіть, маленьку білочку.        

 

 

21 вересня 2019 року

Сьогодні другий рік поспіль під час святкування Дня міста  в  культурно-громадському центрі відбувся спільний молебень за добробут пирятинців, процвітання громади та мир в Україні! Його відслужили представники різних християнських конфесій: 

21 вересня 2019 року
  Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь, секретар міської ради Тетяна Чайка та учні Пирятинського ліцею від імені громади вшанували світлу пам'ять наших земляків - Почесних громадян міста Пирятина які внесли вагомий вклад у розбудову малої Батьківщини.
  Відвідали місця їх поховання та хвилиною мовчання вшанували їх пам'ять, відзначили їх заслуги перед територіальною громадою, залишили квіти як знак народної поваги.
 
 
21 вересня 2019 року

Щиро     вітаю   Вас з професійним святом – Днем фармацевтичного працівника!

Не кожному під силу підкорити собі тонку хімію лікарських засобів, відшукати правильні орієнтири серед міріад назв і віддати всього себе вірному служінню на благо здоров’я ближніх. Саме від фармацевтів багато в чому залежить отримання пацієнтом якісної медичної допомоги.

Переконаний, що Ваша відданість справі, фаховий досвід, глибокі знання і динамізм завжди поєднуватимуться зі щирим співчуттям до людей та милосердям.

 

20 вересня 2019 року
  Гостинно запрошуємо Вас 21 вересня на святкові заходи з нагоди відзначення 865-ї річниці з дня заснування міста Пирятин.
  У програмі свята:
9-00 покладання квітів до могил Почесних громадян міста; 10-00 дитячий концерт та вистава „Рожеве жабеня“ (Пирятинський культурно-громадський центр);
20 вересня 2019 року

Традиційно у вересні ми відзначаємо пам’ятну дату – визволення Пирятинщини від німецько-фашистських загарбників та День міста. З цієї нагоди міський голова Олексій Рябоконь відвідав ветеранів Другої світової війни.

Подякував від громади за їх подвиги у роки війни, за працю в післявоєнні роки. Разом із словами побажань здоров’я, сімейного затишку ветеранам від міської ради вручено подарунки.

Низько вклоняємось кожному з них.

 

20 вересня 2019 року

18 вересня спеціалісти міської ради взяли участь у Першому Всеукраїнському форумі Фонду енергоефективності.  Під час заходу презентовано програму „Енергодім“.Спікерами заходу були: Альона Бабак, міністр розвитку громад та територій України, Юлія Головатюк-Унгуряну, директор Фонду енергоефективності, Матті Маасікас, глава представництва Європейського Союзу в Україні, Герман Інтема, радник з питань сільського господарства та екології Посольства Німеччини в Україні

20 вересня 2019 року

Але якщо ви не знаєте, що потрібно робити з ключами, для чого вони призначені, – ось це вже проблема. 21 вересня – Міжнародний день поширення інформації про хворобу Альцгеймера.

 

20 вересня 2019 року

Управління з питань цивільного захисту попереджає, що вночі 21 вересня по місту Полтава та Полтавській області на поверхні ґрунту очікуються заморозки  0-3 0С. (1 рівень небезпеки - жовтий).

 

20 вересня 2019 року

17-18 вересня відбувся тренінг ,,Посилення ефективності міжсекторального реагування та взаємодії у сфері запобігання протидії домашньому насильству за ознакою статі“ в якому взяла участь фахівець із соціальної роботи Пирятинського міського ЦСССДМ Наталія Юрченко.

 

20 вересня 2019 року

Управління  Державної  казначейської  служби  у  Пирятинському  районі  повідомляє, що з 05.08.2019 набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 28.12.2018 №162 „Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні“.

 

20 вересня 2019 року

У рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу, за сприяння Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, соціальним працівником благодійної організації ,,Світло надії“ Тетяною Ісаковою, проведено бесіду ,,Попередження проявів булінгу в освітньому середовищі“ з учнями старших класів філії Пирятинського ліцею.

 

19 вересня 2019 року

У рамках проекту „Енергоефективність у громадах ІІ“ сьогодні відбувся навчальний візит до Пирятина, у якому взяли участь енергоменджери ОТГ. Зустріч розпочалася у конференц-залі Пирятинського ліцею, де міський голова Олексій Рябоконь привітав учасників та презентував Пирятинську міську ОТГ в контексті децентралізації: етапи її створення та розвитку. Ознайомив присутніх із досвідом створення сучасного освітнього середовища у закладах освіти об’єднаної громади.
 

19 вересня 2019 року

Сьогодні  Пирятинський краєзнавчий музей  зустрічав гостей  з нагоди  100 - річчя  з дня народження  Івана Лукича Бутича. Народився він 21 вересня 1919 року в с. Усівка Пирятинського повіту у селянській родині, в 1938 року закінчив у Пирятині середню школу та вступив на історичний факультет Київського університету ім. Т.Г.Шевченка. Іван Бутич - історик-архівіст, археограф, кандидат історичних наук, член  Наукового Товариства ім.Т.Г.Шевченка, лауреат премії ім.М.С.Грушевського, автор  більше 300 наукових праць.

19 вересня 2019 року

  Вже цієї осені: Проєкт „ДЕРЕВА ДЛЯ ПТАХІВ“ на території Пирятинської міської ОТГ.

    Місія проєкту – озеленення населених пунктів видами дерев і кущів, які створюють для птахів можливості для гніздування й достатнього живлення.
  Який план проєкту? Цієї осені, як мінімум, озеленити місто Пирятин у трьох локаціях: подвір’я Пирятинського ліцею, алея поряд із Собором Різдва Богородиці, територія навколо Пирятинських госпрозрахункових очисних споруди.

 

19 вересня 2019 року

З нагоди дня народження рідного міста вихованці Центру дитячої та юнацької творчості організували виставку виробів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва „Квітне краса над Удаєм моїм“. Квіти, пам’ятні знаки Пирятина, рідні краєвиди – всі ці роботи виконані в різних техніках з любов’ю та творчою фантазією.

 

19 вересня 2019 року

18 вересня у Пирятині відбувся велозабіг, присвячений визволенню міста Пирятин від нацистських загарбників та 865-й річниці з дня заснування нашого міста. Учасники стартували біля військової частини і попрямували на своїх двоколісних по історичним вуличкам Пирятина. Під час зупинок, різні цікаві історичні факти розповідала директор Пирятинського краєзнавчого музею Наталія Купріян. У заході взяли участь велосипедисти різних вікових категорій: учні шкіл міста, вчителі, спеціалісти виконавчого комітету міської ради та пересічні громадяни.

 

18 вересня 2019 року

18 вересня відбулося засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Було розглянуто 18 заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування. Ознайомившись з документами заявників, враховуючи тяжкість захворювань, матеріальний стан та умови проживання, члени комісії рекомендували міському голові виділити грошову допомогу громадянам на загальну суму 25,6 тис.грн.

 

18 вересня 2019 року

16 вересня 2019 року відбувся фінальний етап грантового конкурсу від ГО „Інноваційні освітні технології“ та БФ „LEGO Fundation“. Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 увійшла до десятки найбільш вмотивованіших навчальних закладів, яка не зважаючи на велику конкуренцію, виборола свій шанс та матиме можливість впроваджувати міжнародну освітню STEM-програму для дітей FIRST LEGO League  у своєму навчальному закладі.

 

18 вересня 2019 року
  18 вересня відбулася спартакіада з рекреаційних видів спорту серед осіб з інвалідністю. Учасники змагалися між собою в різних видах спорту: бігу, присіданні, піднятті тулуба, дартсу. 
   Переможці відзначені грамотами, всі учасники спартакіади отримали продуктові набори. Таким прикладом вони пропагували спортивний та здоровий спосіб життя.
 
18 вересня 2019 року

Сьогодні наші маленькі пирятинці теж приєдналися до святкувань Дня міста. Весь день у ДНЗ „Сонечко“ був насичений цікавими заходами. Вихователі провели тематичні заняття: „Моє рідне місто“, „Ми – маленькі пирятинці“, „Краса нашого Пирятина“. Вихованці старшої групи взяли участь в ігровому квесті „Стежками рідного міста“ та представили виставку робіт „Квітуй, Пирятине!“.

Проведення таких заходів сприяє розвитку фізичного та духовного здоров’я малечі; виховання патріотизму та шанобливого ставлення  один до одного, до рідного міста – малої Батьківщини, де народився і живеш.

18 вересня 2019 року

Саме під такою назвою в Опорному закладі Пирятинської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 проходить виставка учнівських робіт із природного матеріалу.  Захід присвячений 76-й річниці визволення Пирятинщини від фашистських загарбників та 865-й річниці з дня заснування міста Пирятин.

Усі роботи учнів були об’єднані спільною темою - любов’ю до рідного міста та повагою до Героїв, які ціною власного життя, проявляючи мужність та відвагу визволяли Пирятин та Україну від нацистського поневолення.

 

18 вересня 2019 року

18 вересня у Пирятині біля Меморіалу Слави відбувся мітинг присвячений 76-й річниці визволення Пирятинщини від нацистів. Традиційно мітинг розпочався з покладання квітів до обеліску Слави та виконання Державного Гімну України.

У заході взяли участь керівництво міста та району, учнівська молодь, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, пересічні жителі міста. 

18 вересня 2019 року
     Сьогодні  в рамках відзначення  76-ї річниці  визволення Пирятина від нацистських загарбників у Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4  відбувся урочистий мітинг, присвячений відкриттю меморіальних дошок  Олійнику Івану Анатолійовичу та Шляхтичу Олександру Валентиновичу, випускникам цієї школи, учасникам АТО, які загинули, захищаючи територіальну цілісність України.
       Право  відкрити меморіальну дошку надано  учням школи Анатолію Довбієву та Дмитру Самку спільно з представниками військової частини.
18 вересня 2019 року
   Щороку в день визволення Пирятина від фашистських загарбників вшановується пам’ять загиблих у роки Другої світової війни. Незабутнім для нас усіх  є масовий розстріл  гітлерівськими окупантами мирних жителів Пирятинського і сусідніх районів в урочищі Пирогова Левада.
  На знак вічної пам’яті сотням наших земляків заступник міського голови з питань діяльності виконкому Ігор Шикеринець та учні Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 поклали квіти до меморіальної стели та вшанували пам’ять хвилиною мовчання.
 
18 вересня 2019 року

Щиро вітаю вас з Днем міста та з 76-ю річницею визволення Пирятина від нацистських загарбників! Цього року ми святкуємо 865-у річницю з часу заснування древнього міста над Удаєм. У цей день кожен відчуває себе частиною великої пирятинської родини, бо Пирятин – наш спільний дім, найрідніший та найдорожчий куточок на землі, маленька Батьківщина, яка займає особливе місце у серцях кожного з нас.

17 вересня 2019 року

ХХІV Всеукраїнський  фестиваль дитячих та юнацьких команд КВН „Жарт-птиця“ відбувся з 11 по 15 вересня в смт. Затока Одеської області. Фестиваль організовано Асоціацією „КВН України“. Цього року позмагатися жартами  з’їхались веселі та кмітливі з  усіх куточків України.

 Команда  КВН „КіПіШ“ Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості стала учасником такого фестивалю вперше. 

17 вересня 2019 року

Такий цікавий та змістовний вечір-присвята відбувся 17 вересня біля Меморіалу Вічної Слави у Пирятині. Захід присвячений 76-й річниці визволення Пирятинщини від нацистських окупантів та Дню міста. На вечір запрошені учні 11-Б класу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4.

 Захід розпочала бібліотекар 1-ї категорії Пирятинської публічної бібліотеки  Алла Кабушка віршем Дмитра Луценка „Пирятин“. 

17 вересня 2019 року

17 вересня у Пирятинському ліцеї відбувся танцювальний міні-фестиваль „Любов у кожному русі“, присвячений 76-й річниці з Дня визволення міста Пирятина від нацистів. Головне для міста – це його жителі, а коли жителі талановиті – це подвійне щастя.

 

17 вересня 2019 року

Розпочався другий день інтенсивного навчання у Школі місцевого самоврядування DESPRO. Пирятинську ОТГ цього разу представляють двоє молодих спеціалістів, які пройшли конкурсний відбір, Олена Гуленко, начальник  відділу культури і туризму виконкому міської ради, та Зоя Бердій, адміністратор ЦНАПу. Першого дня команди з 16 ОТГ познайомилися та підготували творчу презентацію громад. Над окремими завданнями працювали молоді фахівці - вони були згуртовані в команди і представляли спільну мету та інтереси на проекті. Команда, у якій працюють представниці Пирятинської міської ради, має назву "Креатив". Основним завданням першої очної сесії є розробка кейсів. 

 

17 вересня 2019 року

16 вересня у Департаменті економічного розвитку Полтавської облдержадміністрації відбувся круглий стіл „Першочергові потреби органів місцевого самоврядування з підвищення кваліфікації кадрів“, у якому взяла участь начальник відділу персоналу та організаційної роботи виконкому міської ради Оксана Мілюта.

 

17 вересня 2019 року

14 вересня 2019 року доросла збірна команда міста Пирятин брала участь у міжобласному шаховому турнірі в місті Гадяч. Змагалося вісім команд Сумської та Полтавської областей.

 

17 вересня 2019 року

Пирятинських рятівників з професійним святом у приміщенні районного сектору Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій привітав заступник міського голови з питань діяльності виконкому Максим Варава. За сміливі та рішучі дії під час ліквідації надзвичайних ситуацій, сумлінне і бездоганне виконання службових обов’язків, досягнення високих результатів у службовій діяльності та з нагоди відзначення професійного свята – Дня рятівника кращих представників цієї мужньої професії відзначено грамотами Пирятинської міської ради.

 

17 вересня 2019 року

Незабаром розпочнеться сезон грибів. Гриби - це дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах.

Необхідно   пам’ятати,  що   гриби  є  „важкою  їжею“,   яка   взагалі протипоказана   дітям   до   14  років,  людям   похилого   віку та особам, які мають захворювання шлунково - кишкового тракту.

17 вересня 2019 року

15 вересня 2019 року   відбувся десятий тур Чемпіонату Полтавської області з футболу по І групі. Команда ФК Пирятин грала на виїзді з  командою „ФК Миргород-2019“ і здобула перемогу: юнаки перемогли з рахунком 3:0. Голи за Пирятинців забивали: Михайло Микулець, Дмитро Краснокут, Микита Панасюк. Дорослі здобули перемогу з рахунком 1:0. Гол на рахунку Вадима Панченка. 

17 вересня 2019 року

21 вересня 2019 року  на острові „Масальський“ відбудеться волейбольний турнір присв’ячений Дню міста. Початок гри о 13-00.

Запрошуємо взяти участь у волейбольному турнірі.

 

 

 

17 вересня 2019 року

Зоряна Скалецька: „В Україні такий низький доступ до знеболення, що кваліфікується, як тортури“.

Що таке Офіс Президента, вже знаємо всі. За кілька тижнів в Україні запрацює Офіс пацієнта, який очолить Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька. Вона проанонсувала це  у прямому ефірі на брифінгу з нагоди запровадженого в Україні Дня безпеки пацієнта 17 вересня. 

17 вересня 2019 року

Це свято сильних і мужніх людей, які надійно стоять на сторожі життя й безпеки українських громадян. Ваш професіоналізм і щохвилинна готовність прийти на порятунок тим, хто його потребує, захистити народні багатства й матеріальні цінності заслуговують найвищої суспільної шани.

Дякую Вам, наші пирятинські рятівники, за мужність, сміливість, витримку,  цілодобову підтримку та постійну бойову готовність до дій.  Переконаний, що завдяки вашим зусиллям пирятинці завжди почуватимуться захищеними.

16 вересня 2019 року

13 вересня по місту працювала комісія у складі спеціалістів міської ради, представників ДСНС, поліції та активістів по виявленню порушників, які спалювали опале листя та залишки рослинності.

Під час рейду комісією було виявлено 6 порушників по вулицях: Саксаганського, І.Франка, Матросова, Кінечка, Київська та  пров. Річковий. 

16 вересня 2019 року

Пирятинська міська рада продовжує марафон Сезону творчих зустрічей.

20 вересня о 16-00 запрошуємо на творчий захід „Кохання берегти умійте!“, який відбудеться у Центрі дитячої та юнацької творчості.

Запрошуємо пирятинців та гостей міста відпочити разом з творчим особистостями нашого міста. Чекаємо на зустріч з вами!

16 вересня 2019 року

Днями в 19 державній пожежно-рятувальній частині проводилась громадська акція „Запобігти. Врятувати. Допомогти“. У рамках якої до пожежної частини м. Пирятин завітали учні 6-7 класів Пирятинського ліцею, Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 та Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.  №4.

Мета акції - розповісти дітям про специфіку та особливості професії рятувальника, про випадки пожеж та причини їх виникнення, а також у цікавій ігровій формі навчити дітей основам пожежної безпеки.

 

16 вересня 2019 року

14 вересня у Прилуцькому  міському будинку культури відбувся ІІ фестиваль творчості осіб з інвалідністю „Прилуки Fest“.

Свої таланти демонстрували дорослі і діти. 97 учасників представили свої виступи в 6 номінаціях (літературно-сценічна, музична, хореографічна, декоративна, прикладна, художньо-образотворча).

 

16 вересня 2019 року

З метою попередження надзвичайних подій рятувальники систематично проводять профілактичну роботу в трудових колективах, роз’яснюють вимоги правил пожежної безпеки, навчають користуванню первинними засобами пожежогасіння та організації евакуації.

16 вересня 2019 року

Хто складає ЗНО-2020?  

Учні, слухачі, студенти закладів загальної середньої, професійної, професійно-технічної, вищої освіти, які в 2020 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти складають державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з трьох предметів: українська мова і література (українська мова), математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття), один з навчальних предметів (за вибором здобувача освіти):  біологія, географія, фізика, хімія, іноземні мови.

15 вересня 2019 року

Хто з пирятинців жодного разу не чув слова "ярмарок"? Невже є такі? Гадаєм, що всі чули  про свято праці і спілкування, продажу товарів і придбання гарного настрою, розпродажу одягу і щастя, де діяли постійні знижки цін на продукцію і посмішки.

Так, у центральній частині Пирятина вже зранку розгорнувся святковий ярмарок. Цьогоріч 85 місцевих та іногородніх учасників з Полтавської, Київської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської та Чернігівської областей прийняли участь у заході – це підприємці, фермери, умільці, виробники, майстри, надавачі послуг у сфері розваг для дітей.

15 вересня 2019 року

Шановні працівники лісового господарства!

Щиро вітаю вас з професійним святом!   Ваша нелегка та особливо відповідальна праця покликана берегти і раціонально розпоряджатися найбільшим природним багатством – лісами. Лісовий комплекс є найціннішим сировинним джерелом та потужним екологічним щитом.

Свято нагадує усім про необхідність турботи про лісові насадження, про неприпустимість масової вирубки лісів та їх засмічення. Варто пам’ятати, що турбота та збереження цього природного національного скарбу – це обов’язок не лише лісівників, а й кожного жителя Пирятинської громади.

15 вересня 2019 року

 14 вересня на стадіоні „Ювілейний“ відбулося  святкове зібрання з нагоди Дня фізичної культури і спорту та 50-річчя Пирятинської ДЮСШ.

Сьогодні із впевненістю можна сказати, що спорт твердо крокує по пирятинській землі та робить значні успіхи. За 50 років тренерський склад спортивної школи разом із своїми вихованцями пройшли довгий шлях від перших спроб своїх сил до зрілості.

14 вересня 2019 року

З нагоди Дня фізичної культури і спорту сьогодні на стадіоні „Ювілейний“ відбулась міська спартакіада серед підприємств, установ та організацій Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. І хоча не так багато команд взяло участь, та, мабуть,  це  найспортивніші колективи міста - команди „Освіта“, „Поліція“ та „Енергетик“.

 

14 вересня 2019 року

  На засіданні виконкому міської ради розглянуто  питання ,,Про соціальну підтримку та організацію оздоровлення сімей учасників антитерористичної операції та сімей загиблих учасників антитерористичної операції“. Юлія Кабушка, директор Пирятинського МЦСССДМ, проінформувала членів виконкому міської ради про додаткові соціальні гарантії демобілізованим учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, зокрема проведення заходів, спрямованих на їх психологічну, медичну реабілітацію та соціальну адаптацію.

14 вересня 2019 року

 Традиційно у другу суботу вересня відзначається День фізичної культури і спорту України - свято здоров’я, краси, гарту і молодості.

 Пирятинська громада багата спортивними талантами. Наші спортсмени відомі далеко за межами області та України, своїм талантом та наполегливою працею зміцнюють  авторитет нашого краю. Вагомий внесок у розвиток спорту роблять тренери Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи, яка цьогоріч відзначає 50-ти річний ювілей з дня заснування та відкриття.

13 вересня 2019 року

Щороку в другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури і спорту. А цьогоріч він співпав із знаковою подією – 50-річчям заснування Пирятинської ДЮСШ, яка стала справжньою кузнею спортивних талантів, адже тут виховувалося не одне покоління дітей, які гартували дух, волю та силу. За час існування школи маємо багаточисельний загін спортсменів масових розрядів, першорозрядників, кандидатів у майстри спорту та більше десяти майстрів спорту.

 

13 вересня 2019 року
       Сьогодні відбулася зустріч керівництва міської ради з мером міста Єкабпілс (Латвія) Айварсом Крапсом та його колегами. Міський голова Олексій Рябоконь привітав гостей та презентував Пирятинську міську ОТГ в контексті децентралізації.
 
13 вересня 2019 року

13 вересня у кабінеті міського голови відбулася нарада з гідрологом НПП „Пирятинський“ Костянтином Данько за участю міського голови Олексія Рябоконя, директора НПП „Пирятинський“ Юрія Митропана та спеціалістів міської ради. Основною метою зустрічі стало отримання попередніх висновків щодо доцільності розробки проєкту „Розчищення ділянки річки Удай та підтримання її сприятливого гідрологічного режиму у межах м.Пирятин Полтавської області“ та обговорення фактичного стану водності р.Удай.

 

13 вересня 2019 року

15 вересня 2019 року о 8-00 годині по вулиці Соборна та майдані Незалежності працюватиме святковий ярмарок з нагоди Дня міста Пирятин.

В ярмарку візьмуть участь: сільгоспвиробники, народні умільці, майстри та інші виробники.

До реалізації покупцям буде запропоновано: промислові товари, сільгосппродукція, вишиванки і рушники, ковдри, вироби з дерева, керамічні вироби,  а також мед, напої з меду та інша продукція.

 

13 вересня 2019 року

Богдан Археменко (1рік 3місяці) потребує Вашої підтримки. Хлопчик народився передчасно на два місяці, лікарі клініки імені М.М. Амосова провели обстеження та рекомендують операцію на серці з подальшим реабілітаційним періодом.

На операцію необхідно 100 тис.грн. Коштів, на жаль, у родині не вистачає, тому рідні та друзі просять усіх небайдужих допомогти.

На операцію необхідно 100 тис.грн. Коштів, на жаль, в родині не вистачає, тому рідні та друзі просять усіх небайдужих допомогти.

ДІАГНОЗ: ВПС, вроджена вада серця, дефект міжпредсердної перегородки з дефіцитом країв.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ПЕРЕРАХУВАННЯ ДОПОМОГИ:

карт. рах. 5168757369867850 Археменко Юлія Сергіївна в Приватбанку

13 вересня 2019 року

 Щиро вітаю Вас з професійним святом!   У сучасному світі для того щоб впевнено почувати себе у будь-який професії недостатньо тільки досконало володіти спеціалізованими знаннями та навиками. Так успішного програміста відрізняє: досконале знання операційних систем, професійний рівень роботи з апаратною частиною комп’ютерної техніки, володіння декількома мовами програмування, розуміння принципів побудови зручних інтерфейсів користувача, можливість проектування та розробки програмних систем.

 

12 вересня 2019 року

Шановні пирятинці та гості міста!

Запрошуємо вас відвідати заходи, приурочені святкуванню Дня міста Пирятин.

12 вересня 2019 року

11 вересня працівники  Пирятинської міської ради взяли участь в  тренінгу на тему практичного впровадження геоінформаційної системи обліку активів територіальної громади. Захід проведено за сприяння Всеукраїнської мережі фахівців і практиків з регіонального та місцевого розвитку REGIONET та розробника геоінформаційних систем ІТ-компанії SoftPro.

12 вересня 2019 року

11 вересня відбулося пленарне засідання п’ятдесят дев’ятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. До порядку денного було включено 42 питання.

Перше питання – затвердження Статуту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Головний спеціаліст юридичного відділу виконкому міської ради Олександр Кудрявцев проінформував, що Статут напрацьовано робочою групою та розглянуто на всіх постійних комісіях міської ради. 

12 вересня 2019 року

11 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради під головуванням міського голови Олексія Рябоконя. Розглянуто 19 питань та прийнято відповідні рішення.

Члени виконавчого комітету заслухали інформацію про соціальну підтримку та організацію оздоровлення сімей учасників бойових дій та сімей загиблих учасників бойових дій. Всього на території об’єднаної територіальної громади проживає 151 учасник антитерористичної операції. 

11 вересня 2019 року

Розпочато  роботи по відновленню відмосток в дитячих навчальних закладах. Закінчено облаштування відпостки в ДНЗ ,,Ромашка“ та планується провести роботи в ДНЗ „Пролісок“, та „Червона шапочка“. Загалом на виконання цих заходів виділено кошти в сумі 115 тис. грн.

11 вересня 2019 року

За ініціативи відділу культури і туризму Пирятинської міської ради наше місто 10 вересня відвідав Гуртобус - мистецький проєкт, що поєднав у одному автобусі бібліотеку, виставку картин, творчі майстерні та кіно. Біля культурно-громадського центру розмістився величезний розмальований автобус, всередину якого запросили відвідувачів.

Окрім виставки оригінального мінімалістичного живопису, в автобусі пирятинців вітали жителі міст, які Гуртобус відвідав напередодні - у відеозверненнях. Куратором проєкту від США є режисер Клеменс Пул, що презентував у Пирятині власний фільм.

 

10 вересня 2019 року

З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь необхідно:

 • НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб. Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі, споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції.

 

10 вересня 2019 року

Сьогодні під головуванням міського голови Олексія Рябоконя відбулась робоча нарада з питань енергоефективності та енергозбереження в Пирятинській громаді. У заході взяли участь заступники міського голови, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, керівники освітніх закладів міста.

Головний спеціаліст управління комунальною власністю виконкому міської ради Руслан Биков проінформував присутніх про впровадження енергозберігаючих заходів та забезпечення ефективного використання енергоресурсів на об’єктах комунальної власності.

10 вересня 2019 року

Традиційно, вже кілька років поспіль, напередодні відзначення Дня міста Пирятин міська рада проводить конкурс з благоустрою „Найкращий будинок та благоустрій території“. 9 вересня конкурсна комісія відвідала конкурсантів та підбила підсумки.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 8 учасників у чотирьох категоріях: 

10 вересня 2019 року

Так сталось, що ви втратили роботу. При чому не заплановано, коли звільняєшся, і не маєш іншого варіанту працевлаштування. Це завжди стрес і розпач, що не дозволяють реально оцінити свої можливості. А вихід є!

Перш за все, звернення до центру зайнятості, який надасть безоплатні послуги з пошуку нової роботи, плануванні кар’єри шляхом професійної підготовки чи перепідготовки, призначить матеріальну допомогу по безробіттю тощо.

 

10 вересня 2019 року

Торф’яні пожежі найчастіше бувають у місцях видобутку торфу, виникають через неправильне поводження з вогнем, від розрядів блискавки або самозаймання. Торф схильний до самозаймання при температурі вище 50 градусів (у літню жару поверхня ґрунту в середній смузі може нагріватися до 52 - 54 градусів).

Небезпечні фактори торф’яних пожеж:

 

9 вересня 2019 року

9 вересня у Полтаві на Соборному майдані Пирятинська міська ОТГ, як одна з кращих та успішних громад Полтавщини, представила власну експозицію успіхів, можливостей та досягнень нашої громади на виставці-продажу Street fest „Кращі товари Полтавщини“. Захід проводиться з метою широкої популяризації місцевих товаровиробників і представників крафтового виробництва (народні промисли) та був присвячений 250-й річниці з дня народження засновника нової української літератури Івана Котляревського.

 

9 вересня 2019 року

Фахівцями Пирятинської районної державної лікарні ветеринарної медицини у відповідності до Плану протиепізоотичних заходів проводиться дослідження тварин особистих селянських господарств на інфекційні хвороби та щеплення з метою попередження інфекційних хвороб.

У разі виникнення запитань звертайтеся до Пирятинської районної державної лікарні ветеринарної медицини за номером телефону 2-22-13.

 

9 вересня 2019 року

Діти більш чутливі до зовнішніх подразників, гостріше реагують на будь-які некомфортні умови. Відтак здоровий мікроклімат у дитячому садочку – пріоритет номер один. Саме для того, аби створити комфорт для малечі 6-9 вересня в рамках реалізації Програми „Енергоефективність та енергозбереження на об’єктах комунальної власності Пирятинської ОТГ на 2019 рік“ здійснюються роботи по встановленню сучасних локальних вентиляційних систем із рекуперацією в дошкільному навчальному закладі „Пролісок“.

 

9 вересня 2019 року

14 вересня 2019 року на стадіоні „Ювілейний“ о 9-00 годині відбудеться міська спартакіада серед підприємств, установ та організацій Пирятинської об’єднаної територіальної громади. Місцевий осередок ГО „ВФСТ „Колос“ запрошує всіх бажаючих взяти участь у міській спартакіаді з наступних видів спорту:

 

9 вересня 2019 року

Пирятинський РГП ПАТ „Лубнигаз“ повідомляє, що у зв’язку з проведенням  ремонтних робіт на підвідному газопроводі високого тиску до міста Пирятин буде припинено подачу газу споживачам, що проживають в м.Пирятин та селах Калинів Міст, Верхоярівка, Заріччя, Замостище з 6-00 год. 11.09.2019 року до 15-00 год. 12.09.2019 року. Пуск газу можливий раніше зазначеного терміну без попередження.

8 вересня 2019 року

5-6 вересня в Центрі громадського діалогу працювала постійна  комісія міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально – економічного розвитку та підприємництва. Члени комісії обговорили проекти рішень, які пропонуються для розгляду на черговій сесії міської ради, внесли пропозиції до деяких з них.

Депутати заслухали інформацію про виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади за І півріччя 2019 року 

7 вересня 2019 року

Традиційно у другу суботу вересня відзначається День фізичної культури і спорту. Це свято, яке уособлює велич сили духу, мужності і патріотизму наших людей, залучає до своїх лав прихильників здорового способу життя.

7 вересня 2019 року

У рамках підготовки до п’ятдесят дев’ятої сесії Пирятинської міської ради 6 вересня відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Одне з головних питань, яке було розглянуте на засіданні, - аналіз стану виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади за перше півріччя 2019 року в частині повноважень цієї постійної комісії. По даному питанню виступили спеціалісти міської ради та виконавці програм.

7 вересня 2019 року

6 вересня відбулася зустріч керівництва Пирятинської міської ради з представниками кадрових та юридичних служб корпорації „Молочний альянс“. У конференц-залі Пирятинського сирзаводу міський голова Олексій Рябоконь презентував досвід Пирятинської міської ОТГ в контексті децентралізації та подякував керівництву підприємства за співпрацю в плані фінансової допомоги у рамках приватно-муніципального партнерства.

6 вересня 2019 року

6 вересня у міського голови відбулася робоча нарада  стосовно підготовки та проведення заходів до Дня фізичної культури і спорту, та відзначення 50-річчя ДЮСШ. У нараді взяли участь керівництво спортивної школи, директори шкіл міста, спеціалісти виконавчого комітету міської ради.

Учасники наради висловили власні бачення, зауваження та пропозиції щодо організації заходів до Дня фізичної культури і спорту, розглянули та обговорили формат свята, визначили час та місце його проведення.

 

6 вересня 2019 року

Повідомляємо, що відповідно до розпорядження міського голови від 06.09.2019 № 166 перенесено дату проведення п’ятдесят дев’ятої сесії Пирятинської міської ради з 09 на 11 вересня 2019 року.   

5 вересня 2019 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії міської ради, 04 вересня було заплановано проведення постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Порядок денний постійної комісії було сформовано та узгоджено з головою постійної комісії Олексієм Хоменком. Головний спеціаліст юридичного відділу виконкому міської ради Олександр Кудрявцев був готовий проінформувати депутатів з першого питання „Про затвердження Статуту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади“. Проте, Олексій Хоменко  на початку засідання вніс пропозицію про зміну порядку розгляду питань.

5 вересня 2019 року

5 вересня в Олександрівському старостаті відбувся День міської ради. Міський голова Олексій Рябоконь провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств відвідали об’єкти соціальної сфери.

 

4 вересня 2019 року

Відповідно до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2019 роки в поточному році передбачено  облаштування спусків між тротуарами та проїжджою частиною вулиць:

 

4 вересня 2019 року

4 вересня з робочим візитом до Пирятинської міської ОТГ завітали представники Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO Вячеслав Сороковський та Андрій Кавун. Спільно з міським головою Олексієм Рябоконем ознайомилися із станом проведення робіт по об’єкту „Реконструкція водогону по вул.Острів, вул.Кутузова, вул.Лермонтова в м.Пирятин Полтавської області“, який реалізується на умовах співфінансування. З бюджету Пирятинської ОТГ виділено 500,0 тис. грн. Вячеслав Сороковський вручив міському голові відзнаку „Почесний партнер Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO  у компоненті „Водопостачання та водовідведення“ Пирятинська ОТГ“ та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

 

4 вересня 2019 року

Створення комфортних умов для маленьких пирятинців є одним із пріоритетних завдань Пирятинської міської ради.

З метою забезпечення вчасного та вдалого початку опалювального сезону у ДНЗ „Сонечко“ замінено 34 м старої тепломережі. Роботи виконані підрядною організацією ТОВ „ПОЛТАВАТЕХГАЗ“ (м. Полтава), вартість яких -  83,098 тис. грн.

 

4 вересня 2019 року

Продовжуються роботи по капітальному ремонту головного фасаду Центру дитячої та юнацької творчості по вул. Пушкіна, 33 в м. Пирятин. Основна ідея проєкту - відновлення первозданного вигляду головного фасаду історичної будівлі (до сценічної коробки). Роботи виконує підрядна організація ПП „Аталіо“    (м. Пирятин). Вартість становить 279,578 тис. грн.

 

4 вересня 2019 року

3 вересня відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос  ознайомила присутніх членів комісії зі змістом листів, що надійшли від Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату на адресу опікунської ради.

 

4 вересня 2019 року

В Україні склалася загрозлива ситуація щодо африканської чуми свиней, зокрема з 2012 року встановлено 500 випадків африканської чуми свиней. Найбільше випадків хвороби виявлено в Одеській області – 58, Полтавській – 45, Миколаївській – 43. Останній випадок в Полтавській області зареєстрований у липні 2019 року на території СВК „Батьківщина“ смт. Котельва, Котелевського району Полтавської області.

 

4 вересня 2019 року

2 вересня на стадіоні „Ювілейний“ у Пирятині відбувся заключний тур Регіонального Чемпіонату  Територіальної організації ГО „ВФСТ „Колос“ у Полтавській області по футболу серед ветеранів 40р.+ .

 

3 вересня 2019 року

1 вересня 2019 року  на стадіоні „Ювілейний“ відбулася гра ІІ Кола Чемпіонату Полтавської області по футболу І ліга групи „Б“.

Команда ФК Пирятин приймала лідера Чемпіонату команду „Харчовик“ Заводське.

Юнаки ФК Пирятин – юнаки „Харчовик“ Заводське  - 0:4, дорослі зіграли внічию 0:0.  

 

3 вересня 2019 року

29 та 30 серпня у Пирятині на стадіоні „Ювілейний“  відбувся Відкритий турнір серед юнаків 2004 року народження з футболу.

Наводимо результати турніру:

       1 місце зайняла команда – ФК ДЮСШ Верес Рівне;

       2 місце – ФК ДЮСШ Пирятин;

       3 місце – ФК ДЮСШ Гребінка.

 

3 вересня 2019 року

День знань – це важлива подія для вихованців та працівників ДНЗ „Сонечко“. У дитячому садку в цей день красиво та урочисто, прикрашено кульками та іграшками. Святкова лінійка, флеш зарядка, запальний танок та гучний веселий дзвінок. Королева Знань та Перше вересня вітали дітлахів, дарували подарунки.

Малят ясельної групи прийняли в дитсадівську родину, а випускників провели іграшковою доріжкою в Країну Знань разом з Королевою.

 

3 вересня 2019 року

Пирятинський Центр дитячої та юнацької творчості розпочинає новий навчальний рік. Ми широко відкриваємо двері для всіх бажаючих отримати додаткову освіту, займатись цікавою творчою діяльністю. Кожна дитина талановита! І ми допоможемо вам відчути радість пізнання творчості! Чекаємо вас на День відкритих дверей 9 вересня о 16:30 за адресою: вул. Пушкіна, 33 ЦДЮТ.

 

3 вересня 2019 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії, 02 вересня працювала постійна комісія міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд винесено 7 питань.

 

3 вересня 2019 року

День знань - світлий і радісний день, початок нового навчального року не тільки в школах, а й у закладах дошкільної освіти.

День знань у дитячому садку „Червона Шапочка“ пройшов радісно та цікаво для всіх вікових груп. Свято є свято, і на ньому повинно бути весело. Саме тому малят розважали веселий доктор Айболить та клоунеса. Цікаві ігри, забави та розваги – все це надало святу особливого веселкового настрою.

3 вересня 2019 року

Пирятинська школа мистецтв гостинно відчинила двері перед своїми вихованцями. 2 вересня учні зібралися на святковий концерт. Напутнє слово юним митцям сказав директор Володимир Луценко. Розвитку та нових перемог побажала дітям Олена Гуленко, начальник відділу культури і туризму міської ради.

 

3 вересня 2019 року

Цікаво та нестандартно розпочався новий навчальний рік в Опорному закладі Пирятинській загальноосвітній школі І -ІІІ ступенів № 6.

2 вересня, у актовій залі школи, зібралися батьки, вчителі та учні аби спільно розробити правила перебування у навчальному закладі всіх учасників навчального процесу. 

Тож бажаємо успіху в новому навчальному році та сподіваємося, що ці правила зроблять освітній процес більш комфортним та демократичним.

2 вересня 2019 року

Вихованці Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості знову радують своїми досягненнями. За останній час  хореографічний колектив „СТЕНЕТ“ здобув такі  перемоги:

ІІ та ІІІ місце посіли на VІІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі „Золоте руно“ (м. Батумі, Грузія); два І та ІІ місце – Х Міжнародний фестиваль-конкурс „Морська перлина“ (м. Одеса).

 

2 вересня 2019 року

28-30 серпня в м. Київ відбувся регіональний тренінг для фахівців соціальної сфери та психологів Полтавської області з питань психологічної реабілітації населення, постраждалого внаслідок конфлікту. Учасником заходу була директор Пирятинського міського ЦСССДМ Юлія Кабушка.

Мета тренінгу - ознайомити учасників з різними формами психологічної допомоги та соціально-психологічної підтримки різних категорій людей з психотравмівним досвідом. 

 

2 вересня 2019 року

Вересень – початок навчального року не тільки у школах, але й у дошкільних навчальних закладах. 

Сьогодні у ДНЗ „Берізка“ було весело та гамірно. Вихованці дитячого садочку вирушили до Країни Знань, а супроводжували їх мавпочки Чі-чі та корівка Мілка.

 

2 вересня 2019 року

2 вересня у всіх школах Пирятинської об’єднаної громади пролунав перший дзвоник. День знань – одне з головних свят навчального року – урочисте та хвилююче. Разом з тим, це свято об’єднує всю громаду – від малих першачків, які вперше ступають на незвіданий шлях знань, до серйозних одинадцятикласників, яким доведеться готуватися до основних іспитів та обирати майбутню професію. Також це свято всіх учителів, батьків, бабусь та дідусів, хто з хвилюванням та гордістю проводжав дітлахів до школи.

 

2 вересня 2019 року

Вітаю вас із Днем знань і початком нового навчального року! Першовересень завжди є хвилюючим днем для кожної людини. Це день радісних очікувань і надій, з якого починається довгий та цікавий шлях до світу знань і дивовижних відкриттів.

Дорогі юні пирятинці, попереду у вас нові знайомства, друзі, вчителі, незабутні враження та емоції – захоплююче шкільне життя. 

1 вересня 2019 року

Шановні підприємці!

Щиро вітаю з професійним святом! Щороку в першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця.

Займатися власною справою, розвиватися, ініціювати нові проекти, ризикувати – це дійсно велика праця, що заслуговує поваги і підтримки. Підприємці вносять істотний внесок як у підвищення якості життя громадян, так і в розвиток економіки країни. Підприємці нашого міста – це енергійні, рішучі, ініціативні люди, які створюють умови для власного добробуту і розвитку Пирятинської громади. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua