Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 вересня 2019 року 17:49

Пирятинському водоканалу рекомендовано здійснити коригування тарифу на послуги з водопостачання

24 вересня відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг і з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Крім проєктів рішень, що виносилися на розгляд позачергової сесії, комісії обговорили актуальне питання щодо фінансово-господарської діяльності комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“.

За інформацією головного бухгалтера Світлани Габрієлян, станом на 01 вересня 2019 року збитки підприємства складають 137 тисяч гривень, прослідковується тенденція до збільшення цієї суми. Причин декілька: збільшення мінімальної заробітної плати, прийняття єдиного тарифу для всіх категорій споживачів, заборгованість населення за надані послуги, авансові платежі за електроенергію тощо.

В ході обговорення члени комісій дійшли висновку, що для збереження комунального підприємства та покращення його фінансового стану необхідно провести коригування тарифу на послуги з водопостачання. Пирятинському водоканалу рекомендовано оприлюднити оголошення про наміри щодо зміни тарифу, терміново подати відповідний пакет документів на розгляд комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги, провести роз’яснювальну роботу серед населення; виконавчому комітету міської ради – затвердити відкориговані тарифи відповідно до чинного законодавства.

Додамо, що коригування або встановлення нових тарифів на послуги з водопостачання вже здійснено у Лубнах, Горішніх Плавнях,  Гадячі та інших населених пунктах Полтавщини.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua