Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 вересня 2019 року 14:48

Оголошення!

Фахівцями Пирятинської районної державної лікарні ветеринарної медицини у відповідності до Плану протиепізоотичних заходів проводиться дослідження тварин особистих селянських господарств на інфекційні хвороби та щеплення з метою попередження інфекційних хвороб.

У разі виникнення запитань звертайтеся до Пирятинської районної державної лікарні ветеринарної медицини за номером телефону 2-22-13.

 

Довідково.

З 12.07.2019 року набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12.03.2019 № 118 „Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів“.

Ці Вимоги запроваджують належну практику виробництва, переробки та введення в обіг молока та молочних продуктів, встановлюють критерії до сирого молока, які обумовлюють його придатність для введення в обіг.

Молоко та молозиво мають походити від тварин:

- які клінічно здорові, перебувають у задовільному фізичному стані, не мають жодних симптомів хвороб і травм вимені, що можуть призвести до забруднення молока та молозива. Оператором ринку забезпечується запровадження програми виявлення прихованих форм маститів та доведення її ефективності;

- які не піддавалися незаконному лікуванню;

- щодо яких було у разі введення дозволених продуктів чи речовин дотримано терміни очікування, передбачені для таких продуктів чи речовин;

- які належать до господарств, що регулярно перевіряються на лейкоз, бруцельоз та туберкульоз згідно з планом протиепізоотичних заходів, затвердженим компетентним органом, та які офіційно визнані вільними від зазначених хвороб відповідно до чинного законодавства України.

Тварини у господарствах із виробництва молока та молозива мають бути ідентифіковані та підлягати державному контролю з метою підтвердження стану здоров’я.

Пирятинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua