Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 вересня 2021 року

Сьогодні в Україні зафіксовано понад 11 тисяч нових випадків коронавірусної хвороби. Єдиний ефективний спосіб вберегтися від інфікування, тяжкого перебігу хвороби та смерті — це вакцинація. 

 

30 вересня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 4 по 10 жовтня, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

30 вересня 2021 року

З нагоди Дня усиновлення заступник міського голови Тамара Коваленко та начальник служби у справах дітей Інна Грицай побували в Куріньківському старостинському окрузі. Зокрема, відвідали дитячий будинок сімейного типу та прийомну родину в Куріньці та Нетратівці. Подякували батькам за щирість, доброту та любов, яку вони дарують прийомним діткам. Побажали здоров’я, довгих років життя і вручили подарунки.

 

30 вересня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі міської ради на чолі із заступником міського голови Тамарою Коваленко. Два питання були про стан виконання батьківських обов’язків.

 

30 вересня 2021 року

Відучора Культурно-громадський центр призупинив роботу у зв’язку з розпочатими ремонтними роботами приміщення.

Проєкт, загальною вартістю 2 244 696 гривень, передбачає підсилення несучих конструкцій будівлі, утеплення фундаменту, демонтаж аварійного димоходу з тильної сторони приміщення та реставрацію стелі в глядацькій залі.

 

30 вересня 2021 року

Сьогодні учасники робочої групи із запобігання виникненню конфліктів у Пирятинській міській територіальній громаді вчилися заповняти перевірочний список існування чинників ризику виникнення або наявності групових конфліктів у громаді. Консультувала пирятинців соціолог НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського, експерт Центру безпекових досліджень СЕНСС Анна Іщенко.

 

30 вересня 2021 року

День усиновлення – свято, яке в Україні щороку припадає на 30 вересня та співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії і, мабуть, не випадково. Адже доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Бо саме вони – наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки.

30 вересня 2021 року

Субсидії отримають всі, хто потребує допомоги в оплаті комунальних послуг. Про це заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час прес-конференції.

 

30 вересня 2021 року

Щиро вітаю вас з професійним святом духовності, мудрості і знань – Всеукраїнським днем бібліотек!

У цей день у нас є особлива нагода згадати і подякувати за клопітку працю та високу місію бібліотекарям: виховувати грамотного читача, навчити його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки. Бібліотека – це точка опори, на якій будується простір культурного суспільства. Бібліотеки, як скарбниці знань та інформації, активно впливають на процеси розвитку економіки, науки, освіти, культури.

29 вересня 2021 року

Відбулося пленарне засідання п’ятнадцятої сесії міської ради восьмого скликання.

Перед початком розгляду питань порядку денного секретар ради Сергій Пазюк оголосив про створення у міській раді фракції політичної партії «Довіра», головою якої обрано депутата Ігоря Шикеринця.

29 вересня 2021 року

Усі вакцини, схвалені ВООЗ для екстреного застосування, захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.

 

29 вересня 2021 року

Сьогодні на стадіоні “Ювілейний”відбулася спартакіада з рекреаційних видів спорту. Учасників спартакіади привітали секретар міської ради Сергій Пазюк, голова ГО “Мрія” Олег Сімон та керівник центру надання соціальних послуг Сергій Зайченко. Подякували за активну життєву позицію та побажали досягти хороших результатів.

 

29 вересня 2021 року

29 вересня весь світ згадує трагічну річницю початку одного з найвідоміших епізодів Голокосту на території України – розстрілу євреїв у Києві, в Бабиному Яру. З вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції безпеки та айнзанцгрупи СД разом із військовою та цивільною владою Києва. Жертвами нацистів стали євреї, роми, радянські військовополонені, українські націоналісти та загалом усі ті, кого гітлерівці вважали своїми ворогами. Бабин Яр – це некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених.

 

29 вересня 2021 року
 
 
 
29 вересня 2021 року, о 13.00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин) відбудеться пленарне засідання п’ятнадцятої сесії Пирятинської міської ради восьмого скликання.
На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники міського голови з питань діяльності виконкому, керуючий справами виконкому міської ради, старости сіл, начальники відділів, управлінь та спеціалісти виконкому міської ради, причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.
 
29 вересня 2021 року

Право працівників на оплату своєї праці на підставі укладеного трудового договору визначено Кодексом законів про працю України (далі – КЗпП України), Законом України „Про оплату праці“ та локальними документами підприємства - колективним договором, положенням про оплату праці.

 

29 вересня 2021 року

 Розширено перелік категорій, на яких поширюється право на користування спецавтомобілем. Скористатися “Соціальним таксі” можуть: маломобільні групи населення – особи похилого віку, інші особи, які не можуть пересуватися самостійно; особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, з порушеннями зору, інтелектуальними та психічними порушеннями.

 

28 вересня 2021 року

В Україні стрімко збільшується кількість захворювань на коронавірус серед дітей. Щоб відвідування школи було безпечнішим, дотримуйтеся рекомендацій Національної служби здоров'я України.

 

28 вересня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, вночі та вранці 30 вересня і 1 жовтня в м. Полтава та Полтавській області на поверхні ґрунту та місцями в повітрі очікуються заморозки 0 -3оС морозу.

 

28 вересня 2021 року
Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.
Перед початком розгляду питань порядку денного секретар міської ради Сергій Пазюк вручив грошові відзнаки старостатам, які перемогли під час презентацій громад на святкуванні Дня Незалежності, – Березоворудському, Олександрівському, Харківецькому та Теплівському. В свою чергу Березоворудський староста Олександр Оніщенко повідомив на загал, що отримані їх старостатом кошти будуть передані волонтерам для потреб захисників на Сході України. 
28 вересня 2021 року

Ідея створення шкільного телебачення в Пирятинському ліцеї з’явилася давно. Реалізовувати проект почали цього року. Нещодавно в освітньому закладі відбувся кастинг, на якому відібрано п’ятьох учнів ліцею, які будуть займатися виготовленням відео продукту для Шкільного телебачення. Керівник проєкту, який займатиметься з дітьми, Валентин Мудренко.

 

28 вересня 2021 року

Сьогодні відбулося спільне засідання бюджетної та комунальної комісій. Основні питання, що розглядалися, стосувалися готовності закладів громади до роботи в опалювальний період та фінансового забезпечення оплати енергоносіїв.

 

28 вересня 2021 року

Фахівці із соціальної роботи Пирятинського центру надання соціальних послуг Інна Орловська та Оксана Тищенко спільно з поліцейським офіцером громади Олегом Єщенко провели виїзд у села Малютинці, Смотрики і Теплівка. Відвідали сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку в центрі.

 

27 вересня 2021 року

25 вересня у Миргороді проходили всеукраїнські змагання на першість кубку зі скандинавської ходи LifeHappy. За перемогу боролися близько 160 учасників з Полтавщини, Києва, Житомира, Чернігівщини, Сумщини, Херсонщини, Харкова та Одеси.

 

27 вересня 2021 року

Сьогодні відбулося чергове засідання робочої групи з питання управління відходами на території Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської та Новооржицької громад за участю представників муніципалітетів і експертів німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Обговорювали план дій поводження з відходами на території Пирятинського підкластеру та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.

 

27 вересня 2021 року

За останній тиждень на території  Пирятинщини зареєстровано 14 випадків захворювання на COVID-19, захворюваність знизилася на  46% (на 12 випадків).

Всього у громаді зареєстровано 1414 підтверджених випадків COVID-19, з яких одужало 1318 осіб, померло 24, ще лікується 72 особи.

27 вересня 2021 року

26  вересня в Пирятині відбувся турнір пам'яті кандидата в майстри спорту з шахів Василя Ситника. 10 кращих шахістів міста змагались по круговій системі в 9 турів. Захоплююча боротьба тривала до останніх партій.

27 вересня 2021 року

26 вересня на  спортивному  майданчику  ліцею № 4  відбувся  заключний етап Кубку  Пирятинської ТГ  з вуличного  мініфутболу. В змаганнях взяли  участь 8 команд територіальної громади. В цікавій та напруженій боротьбі  проходив  заключний етап, декілька  команд претендували на звання чемпіона.

27 вересня 2021 року

У 2021 році проіндексовані граничні показники вартості твердого палива і скрапленого газу для надання пільг складають: 3117,67 грн ( тверде паливо) та 311,77 ( скраплений газ).

Право на отримання пільг для придбання твердого палива та скрапленого газу, відповідно до затверджених норм, мають пільговики:

особи з інвалідністю внаслідок війни - 100%;

учасники бойових дій - 75%;

учасники війни - 50%;

сім’ї померлих (загиблих) ветеранів війни - 50%;

багатодітні сім’ї - 50%;

постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорії - 50% (тільки тверде паливо, на скраплений газ пільг немає).

27 вересня 2021 року

ТОВ «Дружба-Нова» з 28 вересня планує проводити авіаційно-хімічне оброблення посіву соняшнику на полях Пирятинської громади на території Харківецького та Каплинцівського старостатів. 

27 вересня 2021 року

14 вересня стартував етап голосування за проєкти Бюджету участі Полтавської області 2021 року.

Цьогоріч в конкусі змагаються 3 наші проекти:

Проєкт № 87 „Щасливі діти“ – облаштування ігрового майданчика в ДНЗ „Ромашка“ у м.Пирятин сучасним спортивно-ігровим обладнанням“

Проєкт № 94 „Сквер для закоханих у м.Пирятин“ 

Проєкт № 97 „Арт-простір Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості“ 

27 вересня 2021 року

27 вересня всі любителі подорожей і шукачі пригод відзначають Всесвітній день туризму. Це свято кожного, хто прагне до нових знань, розширення світогляду та отримання незабутніх вражень. І його святкуванню ніщо не завадить! Тим паче, що в 2021 році здійснити мандрівку в будь-яку точку світу цілком реально: чи то фізично, чи то дистанційно. 

 

26 вересня 2021 року

Щиросердно вітаю вас з професійним святом! Впевнений, що ваша доброта і педагогічна майстерність перетворять кожен день для вихованців у дитячому садку в радісний і щасливий період життя!

 

25 вересня 2021 року

Незважаючи на осінню прохолодну пору, День села сьогодні відзначали жителі Першотравневого та Замостища. Грілися і артисти, і глядачі веселими піснями та запальними танцями, щирими посмішками та бурхливими оплесками.

 

25 вересня 2021 року

Сьогодні на  стадіоні «Ювілейний» у Пирятині відбувся 4-тий тур  Чемпіонату  Полтавської області  з футболу по Вищій лізі.

 

25 вересня 2021 року

Сьогодні пообіді запрацював світлофор на перехресті вулиць Соборної, Європейської та Визволення. Представники підрядної організації, яка виконувала роботи зі встановлення світлофорного об’єкта, провели налаштування таймерів. Отож, відтепер рух на цьому перехресті регулюється.

24 вересня 2021 року

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради. Першим розглянули питання про епідемічну ситуацію на території Пирятинської громади в умовах поширення COVID-19.

 

24 вересня 2021 року

Протягом 21-23 вересня працівники служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради спільно з інспектором ювенальної превенції відділення поліції № 1 Лубенського районного відділу поліції ГУНП в області Мариною Грицай, фахівцем із соціальної роботи відділення соціального супроводу осіб-сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, центру надання соціальних послуг міської ради Людмилою Юрченко провели виїзди у сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, у селах Усівка, Прихідьки, Велика Круча та у Пирятині. З батьками проведено бесіди щодо відповідального батьківства, роз’яснено про наслідки невиконання батьківських обов’язків.

24 вересня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання комісії виконавчого комітету Пирятинської міської ради із здійснення контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. Розглянуто питання встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії для населення та бюджетних установ ДП „Пирятинтеплопостачання“, що забезпечує теплом жителів багатоквартирних будинків у Великій Кручі, вулиці Коцюбинського, 33 в Пирятині та бюджетні установи в селах Нові Мартиновичі, Смотрики і Теплівка.

 

24 вересня 2021 року
Сьогодні у центрі громадського діалогу відбулася зустріч керівника ГО „Об ’єднання ветеранів війни Полтавщини”, голови Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при облдержадміністрації Івана Петренка з представниками організацій учасників АТО/ООС, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, учасників війни в Афганістані, членами родин загиблих учасників АТО, які діють у нашій громаді.
24 вересня 2021 року

Тканинні маски виготовляють з текстильних матеріалів, таких як бавовна, поліестер або шовк. Через такі маски легше проникає повітря і шкірі легше дихати.

Маски із шовку або з шовковою прокладкою легше переносяться особами з чутливою шкірою, шовк має більшу гігроскопічність, тобто добре поглинає вологу, яка утворюється під маскою.

Бавовняна маска краще моделей із неопрену, менше подразнює шкіру, але щільний матеріал гірше поглинає вологу, створює ефект парника.

24 вересня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 27 вересня по 1 жовтня, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

24 вересня 2021 року

Запитували? Відповідаємо!

В який термін сплачується сума недоплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка виникла за результатами камеральної перевірки?

 

24 вересня 2021 року

ТОВ «Дружба-Нова» з 24 вересня планує проводити авіаційно-хімічне оброблення посівів соняшнику на полях Пирятинської громади на території Куріньківського та Прихідьківського старостатів.  

23 вересня 2021 року

Внесення змін до цільових програм та бюджету Пирятинської міської територіальної громади на 2021 рік розглядали сьогодні депутати на засіданні постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності. Загальна сума змін становить понад 5 мільйонів гривень.

 

23 вересня 2021 року

Виробництво насіння і садивного матеріалу є важливою складовою агропромислового розвитку та одним із основних факторів одержання високих урожаїв більшості сільськогосподарських культур в Україні, що підтверджує наявність сортових та посівних якісних показників.

23 вересня 2021 року

Біля Пирятинського культурно-громадського центру з 10:00 почав діяти пересувний приймальний пункт для збору небезпечних побутових відходів відпрацьованих батарейок, люмінесцентних ламп та ртутних термометрів - ЕКОБУС. Пирятинці вже активно приносять лампи та батарейки.

 

23 вересня 2021 року

За минуло добу провакциновано 114 осіб. Всього зроблено 8732 доз з початку вакцинальної кампанії. Зараз в КП «Пирятинський ЦПМСД» наявна вакцина CoronaVac ,AstraZeneca/ Вакцинуватися можна в кабінеті 25 колишньої поліклініки та в пункті щеплення на території Пирятинської лікарні.

 

23 вересня 2021 року

З 21 по 23 вересня в Полтаві триває триденний Всеукраїнський тренінг для представників молодіжних консультативно-дорадчих органів. Пирятинщину представляють голова молодіжної ради Наталія Шаповал та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту міської ради Олександра Хворостян.

 

22 вересня 2021 року

З 23 вересня всі школи міста та в селах Вишневе, Теплівка, Курінька, Малютинці, Повстин, Сасинівка, Олександрівка та Смотрики працюватимуть у звичному режимі.

 

22 вересня 2021 року

У комунального підприємства “Каштан” з’явився новенький сміттєвоз із заднім завантаженням. Автомобіль МАЗ має об’єм бункера 18,5 кубічних метрів. Така техніка дозволить ефективніше працювати комунальному підприємству та краще організувати подворовий збір твердих побутових відходів від населення. Крім цього, сміттєвоз обладнаний відвалом, тож буде використовуватися для розчистки снігу в зимовий період.

 

22 вересня 2021 року

Аби вивчити обізнаності та ставлення до проблем виявлення та супроводу розвитку обдарованої особистості, Інститут обдарованої дитини НАПН України проводить опитування серед педагогічної спільноти, здобувачів освіти та батьків.

 

22 вересня 2021 року

Питання про звернення Пирятинської міської ради щодо впорядкування ціноутворення і недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ члени постійної комісії з питань земельних відносин та охорони природи сьогодні на засіданні рекомендували винести на сесію. Буде направлено звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням недопущення підвищення цін на природний газ.

 

22 вересня 2021 року

У Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся І-й етап Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді “За нашу свободу”. У конкурсі взяли участь вихованці позашкільного закладу та учні шкіл Пирятинської громади від 7 до 18 років. Всього було представлено 110 робіт. Тож членам журі довелося робити складний вибір.

 

22 вересня 2021 року

21 вересня відбулося засідання координаційної ради з питань сім?ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім?ї та протидії торгівлі людьми при виконкомі міської ради, на якому були розглянуті питання порядку денного: про взаємодію суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми та про виконання заходів з попередження насильства в сім’ї відповідно до Закону України ,,Про запобігання та протидію домашньому насильству“.

 

22 вересня 2021 року

За минуло добу провакциновано 76 осіб. Всього зроблено 8531 доз з початку вакцинальної кампанії. Зараз в КП «Пирятинський ЦПМСД» наявна вакцина CoronaVac ,AstraZeneca. Вакцинуватися можна в кабінеті 25 колишньої поліклініки та в пункті щеплення на території Пирятинської лікарні.

 

22 вересня 2021 року

Запитували? Відповідаємо!

Чи має право декларант подати уточнюючу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію у разі, якщо за результатами камеральної перевірки арифметична помилка призвела до виникнення переплати?

 

22 вересня 2021 року

20 і 21 вересня відбувся тренінг для працівників органів місцевого самоврядування "Верховенство права як інструмент протидії конфлікту" у м. Южне. Начальник відділу документообігу, звернень та контролю Тетяна Нестерець і головний спеціаліст відділу соціального захисту населення і охорони здоров'я Тамара Захарченко разом з іншими представниками міст-партнерів брали участь у обговоренні актуальних питань за безпосередньої участі експертів Центру дослідження проблем верховенства права НаУКМА. Зокрема, як упередити та запобігти конфліктам у громаді, створення локальних актів на місцевому рівні, дотримуючись основних принципів верховенства права, застосування на практиці теоретичних знань та навичок і т.д.

 

21 вересня 2021 року

22 та 23 вересня у зв’язку із встановленням нових світлофорів на перехресті вулиць Соборна-Європейська-Визволення старі світлофори працювати не будуть. Прохання до учасників дорожнього руху керуватися правилами нерегульованого перехрестя та встановленими знаками.

 

21 вересня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

Депутати розглянули питання внесення змін до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в міській територіальній громаді на 2021 рік в частині передачі із загального фонду бюджету громади 2 мільйонів гривень до обласного бюджету на співфінансування ремонтів доріг.

21 вересня 2021 року

На засіданні Державної комісії ТЕБ та НС, що відбулось сьогодні, 21 вересня, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, ухвалено рішення про впровадження “жовтого” рівня епідемічної небезпеки по всій території України з 00 годин 00 хвилин 23 вересня 2021 року.

 

21 вересня 2021 року

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію – документ, який вже можуть отримати ті, хто отримав повний курс вакцинації від COVID-19. Він використовується для закордонних подорожей та відповідає міжнародним нормам.

 

21 вересня 2021 року

Володимир Пляшко - фельдшер Екстреної медичної допомоги міста Пирятин, врятував багато життів, а зараз сам потребує допомоги. В чоловіка виявили пухлину головного мозку. Лікування дороговартісне і для родини сума недосяжна.

 

21 вересня 2021 року

Сьогодні православні християни відзначають свято Різдва Пресвятої Богородиці, або його ще називають Друга Пречиста. Це одне із дванадесятих свят, що присвячене Діві Марії, матері Ісуса Христа. У цей день підкреслюється, що Божа Мати є великою праведницею, помічницею і заступницею людей, покровителькою сільського господарства, яка народженням Христа зробила перший крок до вічного спасіння усіх людей.

 

21 вересня 2021 року

За минуло добу провакциновано 170 осіб. Всього з початку вакцинальної кампанії зроблено 8518 доз. Зараз в КП «Пирятинський ЦПМСД» наявна вакцина "CoronaVac", "AstraZeneca". Щеплення проводяться в кабінеті № 25.

20 вересня 2021 року

18 та 19 вересня в м. Києві (Вишневе) відбулись фінальні ігри Чемпіонату України з футболу серед ветеранів 55 років і старші пам’яті видатного футболіста Володимира Лозинського. В Чемпіонаті взяли участь 9 кращих команд України, які були розбиті на 3 підгрупи.

 

20 вересня 2021 року

За вихідні провакциновано 141 особу. Всього зроблено 8293 доз з початку вакцинальної кампанії. Зараз в КП «Пирятинський ЦПМСД» наявна вакцина CoronaVac, AstraZeneca. Отримати щеплення можна в кабінеті 25 у приміщенні колишньої поліклініки.

 

20 вересня 2021 року

В рамках підготовки до чергової сесії міської ради, яка запланована 29 вересня, сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності.

20 вересня 2021 року

Сьогодні у Великій Кручі, біля багатоквартирних будинків по вулиці Авіамістечко,  відбулися громадські слухання з питання встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії для населення та бюджетних установ ДП „Пирятинтеплопостачання“, що забезпечує теплом жителів багатоквартирних будинків у Великій Кручі.

 

20 вересня 2021 року

Про це повідомив заступник міністра — головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

“За даними Електронної системи охорони здоров’я впродовж останніх 3 місяців майже всі, хто потрапляє в лікарню через важкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні, — невакциновані. Якщо ви хочете вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті — зробіть щеплення вже сьогодні”, — заявив Ігор Кузін.

20 вересня 2021 року

Відповідно до спільного графіку проведення рейдів і патрулювань лісових масивів з метою запобігання виникнення пожеж в них співробітники Служби порятунку «101» та управління лісового та мисливського господарства проводили профілактичні заходи.

 

20 вересня 2021 року

18 та 19 вересня відзначали Дні села жителі Нових Мартиновичів та Вечірок відповідно. За доброю українською традицією хлібом-сіллю зустрічали гостей. Заступник міського голови Михайло Мельниченко привітав присутніх зі святом, побажав усіляких гараздів та гарного настрою.

 

20 вересня 2021 року

19 вересня шахісти Пирятина відзначили день міста турніром. За підсумками ігор 1 місце у Анатолія Ситника. За додатковими показниками другим став Вадим Шестаков, третім - у Петра Григоренка. Серед дітей найкращим був Вадим Шестаков, друге місце посів Олександр Литвинов. Переможці та призери нагороджені медалями, грамотами і грошовими призами.

 

20 вересня 2021 року

Запитували? Відповідаємо!

Чи необхідно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо фізична особа володіє коштами, які розміщенні на депозитному (вкладному) банківському рахунку?

 

19 вересня 2021 року

Незважаючи на дощову погоду, святкування Дня міста відбувалося за анонсованим планом. Щоправда, заходи проходили всередині приміщення культурно-громадського центру. У фойє заклади освіти облаштували виставку квітів, поруч діяла фотозона. Також всі охочі могли помилуватися картинами, на яких зображені історичні будівлі Пирятина. Більшість з них увійшли в буклет "Поза часом". Все супроводжувалося музикою інструментального ансамблю Школи мистецтв та Пирятинського культурно-громадського центру.

19 вересня 2021 року

Діти з інвалідністю та їх батьки День міста відзначили активно, граючи у веселу гру «бочча». В заході, який відбувся 19 вересня на території центру дитячої та юнацької творчості, взяли участь 8 осіб.

18 вересня 2021 року

Сьогодні, в День міста, Пирятинський краєзнавчий музей поповнився п’ятьма новими унікальними експонатами: трьома картинами, донедавна забутого на малій батьківщині, місцевого художника ХІХ століття Олексанра Швайкевича, щоденником його доньки і онуки та фотографією доньки. Всі ці речі подарувала музею голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, пирятинка Ольга Герасим’юк.

 

18 вересня 2021 року

Щиро вітаю вас з Днем міста та з 78-ю річницею визволення Пирятина від нацистських загарбників!.

День міста - свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місті з особливим колоритом, традиціями і славною історією. У житті нашого міста багато яскравих сторінок.

18 вересня 2021 року

Насправді: Це один із найпоширеніших міфів щодо вакцинації. Його витоки беруть початок у 1998 році, коли лікар Ендрю Уейкфілд опублікував статтю про зв’язок між вакциною проти кору, краснухи, паротиту та аутизмом. Але пізніше з’ясувалося, що усі факти, наведені у публікації, сфальшовані.  Подальші дослідження, які після публікації провели авторитетні організації та установи (Центр контролю та профілактики захворювань у США (CDC), медичний інститут Національної академії наук Великобританії та британська Національна служба охорони здоров’я), спростували зв’язок між вакциною і виникненням аутизму. Ще понад десяток досліджень і їхні результати спростовують зв’язок між вакцинацією і розвитком аутизму.

 

17 вересня 2021 року

Повітряні кульки, дитячий гомін, ігри для дітвори – все це говорило про святкову атмосферу на новоствореному дитячому майданчику по вулиці Полтавська.

 

17 вересня 2021 року

Система водопостачання громади потребує регулярної роботи для забезпечення кращої якості життя її мешканців. Ефективність  подачі води характеризується багатьма показниками, серед яких: стабільність, низькі втрати, низька енергетична собівартість. Одним із шляхів підвищення ефективності системи водопостачання є автоматизація її контролю та управління.

 

17 вересня 2021 року

Щороку у третю неділю вересня в Україні відзначають своє свято люди, які в силу своїх професійних обов’язків стоять на сторожі гармонії і порядку в лісовому господарстві, - лісівники. В Україні це свято бере свій початок від 1993 року, за Указом Президента України.

З цієї нагоди сьогодні відбулися урочистості у Пирятинському лісгоспі.

17 вересня 2021 року

Сьогодні з нагоди 78-ї річниці визволення міста Відокремлений підрозділ організації ветеранів України Пирятинської громади спільно з відділом соціального захисту та охорони здоров?я привітали учасників бойових дій та інвалідів війни у Другій світовій війні. Вручили квіти, грамоти та продуктові набори.

 

17 вересня 2021 року

Сьогодні відбулися громадські слухання з питання встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії для населення  та бюджетних установ ДП „Пирятинтеплопостачання“, що забезпечує теплом жителів багатоквартирного будинку по вулиці Коцюбинського,33 в Пирятині та бюджетні установи в селах: Нові Мартиновичі, Смотрики, Теплівка.

 

17 вересня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 20 по 24 вересня, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

17 вересня 2021 року

17 вересня на базі Великокручанської школи відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу “Олімпійське лелеченя”. Учасників заходу привітали: відповідальний секретар Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету Олена Кучеренко та голова місцевого осередку, головний суддя змагань Олександр Богатинський.

 

17 вересня 2021 року

18 вересня 1943 року Пирятин було визволено від німецько-фашистських загарбників. Рівно два роки наш край був в окупації. Багато наших земляків загинули на фронті, в госпіталях, зникли безвісти, були заслані в концтабори та були розстріляні. Зі спогадів очевидців визволення Пирятина, наше місто палало, коли німці відступали. Вони палили все, що могли. Не легко довелося людям відбудовувати місто в післявоєнні роки.

 

17 вересня 2021 року

Сьогодні в Україні – День рятувальника. З цієї нагоди у Пирятинській 19-ї державній пожежно-рятувальній частині відбулися урочисті заходи.

17 вересня 2021 року

Щиро вітаю усіх рятувальників, працівників цивільного захисту та пожежної охорони з професійним святом - Днем рятівника!

Ваша професія – це справа людей, які з честю та гідністю виконують свої обов’язки, підтримують постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом і прагнуть якнайшвидше врятувати тих, хто потребує невідкладної допомоги.

17 вересня 2021 року

 минуло добу провакциновано 100 осіб. Всього з початку вакцинальної кампанії зроблено 8214 доз. У Пирятинській лікарні відкрито додатковий пункт вакцинації проти «Covid-19». Зараз в КП «Пирятинський ЦПМСД» наявна вакцина «CoronaVac», «AstraZeneca». Щеплення проводяться у кабінеті №25.

17 вересня 2021 року

16 вересня жителі мікрорайону Замок вже святкували День міста. Концертну програму для глядачів підготували учасники художньої самодіяльності Пирятинського культурно-громадського центру. Артистів вітали оплесками, квітами та щирими словами подяки.

 

16 вересня 2021 року

Сьогодні у Пирятинській лікарні, в приміщенні денного стаціонару, додатково відкрито пункт вакцинаціі проти «Covid-19».

16 вересня 2021 року

“Запобігти. Врятувати. Допомогти!” - під такою назвою співробітники 19-ї державного пожежно-рятувальної частини провели для дітей громадську акцію сьогодні у Центрі дитячої та юнацької творчості. Головна мета заходу – поглиблення знань учнів правил безпечної поведінки в побуті і попередження надзвичайних ситуацій.

 

16 вересня 2021 року

Сьогодні у Миргороді відбувся інтеграційний форум «Будуй майбутнє», до участі в якому були запрошені керівники структурних підрозділів обласної та районних адміністрацій, керівники структурних підрозділів громад області.

16 вересня 2021 року

Пирятинська громада – аграрна громада. Тому розвиток та підтримка сільськогосподарських товаровиробників - один із пріоритетних напрямків роботи Пирятинської міської ради. Для фермерів та представників особистих селянських господарств сьогодні у Малютинцях пройшов семінар на тему: “Практичні аспекти створення та діяльності сільськогосподарських кооперативів”. Навчання провела Полтавська обласна сільськогосподарська дорадча служба на запрошення Пирятинської міської ради.

 

16 вересня 2021 року

З 14 по 16 вересня у Запоріжжі проходить п’ятий спеціалізований міжнародний запорізький „Еко Форум-2021“. Серед його учасників - експерти з питань охорони довкілля, представники бізнесу, освіти, науки, органів місцевого самоврядування та державної влади.

16 вересня 2021 року

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка” (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1049-2011-%D0%BF#Text) з 13.09.2021 забезпечена технічна можливість проведення конкурсів із визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка на онлайн-платформі “ВзаємоДія”, доступна за посиланням: https://vzaemo.diia.gov.ua .

 

16 вересня 2021 року

Останнім часом пориви водомережі на вулицях Садова та Центральна, в селі Малютинці, траплялися по кілька разів на місяць. Люди втомилися жити з постійними перебоями водопостачання. Тому староста Юрій Вірченко звернувся до міського голови Андрія Сімонова з проханням вирішити проблему.

 

16 вересня 2021 року

Спеціалістами відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконкому міської ради у приміщенні ЦНАПу було проведено чергове навчання з адміністраторами центру, під час якого розглянуто питання щодо надання соціальних послуг для пільгової категорії громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасників АТО. Також було обговорено проблеми, що стосуються можливості призначення опікуна або піклувальника над недієздатною особою, питання, що стосуються видачі посвідчення батьків та дитини з багатодітної сім’ї.

16 вересня 2021 року

Традиційно, напередодні Дня працівників лісу, на Полтавщині проходить конкурс серед вальників лісу. Цього року організували його на території Шишацького лісництва. Участь взяли по одному представнику із шести лісгосгоспів області.

 

16 вересня 2021 року

Сир твердий «Король сирів» ТМ «Пирятин» отримав Гран-прі Дегустаційного конкурсу по оцінці якості молочних продуктів, які виробляються в Україні, організованому Національною асоціацією молочників України «Укрмолпром».

 

16 вересня 2021 року

ТОВ «Дружба-Нова» із 16 вересня планує проводити авіаційно-хімічне оброблення посіву соняшнику  на полях Пирятинської громади, на території Куріньківського старостату.  

16 вересня 2021 року

З метою запобігання виникнення пожеж в природних екосистемах співробітники Служби порятунку «101» продовжують проводити комплекс профілактичних заходів.

 

15 вересня 2021 року

Відсьогодні на території міста відбуватимуться рейди щодо виявлення місць спалювання рослинних решток, опалого листя, іншого побутового сміття! На порушників чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 340 до 1360 грн. для громадян, а для посадових осіб і підприємств – 850 – 1700 грн.

15 вересня 2021 року

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Під час роботи розглянули та прийняли рішення з 22 питань порядку денного.

Зокрема, прийнято два рішення з питань, що стосуються встановлення відповідних дорожніх знаків на території громади. Як проінформувала начальник відділу містобудування та архітектури Марина Зергані, питання про необхідність встановлення знаків попередньо розглядала комісія з питань безпеки дорожнього руху. 

15 вересня 2021 року

Пирятинський центр надання соціальних послуг Пирятинської міської ради щоденно в робочий час приймає одяг, взуття, канцелярію, дитячі ліжечка, візочки, стільчики для годування, іграшки та інші необхідні речі для родин, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

14 вересня 2021 року

Нагадуємо, що до 1 жовтня триває прийом документів на отримання дотації за бджолосім`ї . Дотація надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становить  60 000 гривень одному отримувачу.

14 вересня 2021 року
Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 1236, що встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту публікації. 
 
13 вересня 2021 року

Заклади освіти Пирятинщини, де вакциновано менше 80% персоналу, перейдуть на дистанційну форму навчання у разі запровадження «жовтої» карантинної зони через перевищення індикаторів захворюваності, які притаманні для «зеленої» зони.

 

13 вересня 2021 року

„Осіннє  золото“ зібрало гостей у мальовничому куточку Пирятинського краю з нагоди відзначення 100-річчя від дня народження  відомого  українського  поета - пісняра, Заслуженого  діяча  мистецтв  України,  лауреата  Національної  премії  імені  Тараса  Григоровича  Шевченка – Дмитра  Омеляновича  Луценка. 30 років поспіль гостинно  зустрічає  рідна  земля  поета  шанувальників  його творчості, цього осіннього дня усі дороги ведуть до Березової Рудки!

12 вересня 2021 року

Міф 1. Краще перехворіти і виробити природний імунітет

Насправді: Якщо хворіти, імунітет, безумовно, сформується. Але він може коштувати дуже дорого через високий ризик виникнення ускладнень: параліча — від поліомієліту, ураження серця — від дифтерії, пневмонії та ураження мозку — від кору і вітряної віспи. Ризик мати ускладнення перенесеної інфекційної хвороби набагато вищий, ніж ризик побічних реакцій після вакцинації.

 

11 вересня 2021 року

10 вересня на подвір’ї Центру дитячої та юнацької творчості було гамірно, адже позашкільний освітній заклад гостинно відчинив двері для всіх охочих. Цього дня майбутні вихованці мали можливість познайомитися з гуртковою роботою та педагогами.

 

11 вересня 2021 року

Сьогодні в Пирятинському краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття кімнати поета-пісняра Дмитра Луценка. На захід зібралися пирятинці та рідні видатного земляка.

 

11 вересня 2021 року

Сьогодні в Пирятині відбулося спортивно-мистецьке свято з нагоди Дня фізичної культури і спорту. Чимало прихильників здорового способу життя зібралося на стадіоні “Ювілейний”.

 

11 вересня 2021 року

В Україні в наявності 12,5 млн доз вакцини проти коронавірусу, до кінця року щотижня надходитимуть додаткові партії.

Про це журналістам сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

 

11 вересня 2021 року

Традиційно у другу суботу вересня прихильники здорового способу життя, фізкультурники, спортсмени, ветерани спорту і просто активні громадяни відзначають День фізичної культури та спорту!

 

10 вересня 2021 року

9 вересня 2021 року в місті Прилуки проходила відкрита спартакіада серед дітей та молоді з інвалідністю. В ній узяли учать спортсмени з Прилук, Срібного та  Пирятина.

10 вересня 2021 року

Єдиним справжнім протипоказанням до щеплення від COVID-19 наразі є серйозна алергічна реакція на першу дозу вакцини, наприклад анафілактичний шок.

 

10 вересня 2021 року

Переважна більшість жителів села Крячківка користуються водою з центрального водогону. Та люди почали скаржитися старості на низький тиск, що навіть не спрацьовують водонагрівальні пристрої та інша побутова техніка. Тож Олександр Оніщенко звернувся з проблемою до керівництва міської ради.

 

10 вересня 2021 року

Працювала конкурсна комісія з визначення переможців у конкурсі з благоустрою міста “Найкращий будинок та благоустрій території”. Зокрема, вчора члени комісії відвідали будинки, під’їзди та установи – учасників, що подали заявки на конкурс.

 

10 вересня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 13 по 17 вересня, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

10 вересня 2021 року

За минулу добу провакциновано 115 осіб. Всього з початку вакцинальної кампанії зроблено 7435 доз. В КП «Пирятинський ЦПМСД» наявна вакцина «CoronaVac», «AstraZeneca».

9 вересня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання комісії виконавчого комітету Пирятинської міської ради із здійснення контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. Розглянуто питання встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії для населення та бюджетних установ ДП „Пирятинтеплопостачання“, що забезпечує теплом жителів багатоквартирних будинків у Великій Кручі, вулиці Коцюбинського, 33 в Пирятині та бюджетні установи в селах Нові Мартиновичі, Смотрики і Теплівка.

 

9 вересня 2021 року

9 вересня в Одесі заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Тамара Коваленко та начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Шерзой взяли участь в регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування».

9 вересня 2021 року

За минулу добу провакциновано 141особа. Всього зроблено 7420 доз з початку вакцинальної кампанії. Зараз в КП «Пирятинський ЦПМСД» наявна вакцина «CoronaVac», «AstraZeneca».

9 вересня 2021 року

Продовжується ремонт доріг Пирятинської громади. Вчора стартували підготовчі роботи на ділянці автошляху в районі зарічанських мостів і далі в напрямку сіл Заудайщини. Зокрема, працює дорожня фреза. Тож прохання до учасників руху бути уважними та обережними.

 

9 вересня 2021 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Пирятинщині діагностували 1372 випадки захворювання на COVID-19. За минулу добу зафіксовано 5 нових випадків.

9 вересня 2021 року

Державна служба якості освіти України проводить анонімне опитування щодо організації та якості забезпечення освітнього процесу в 2021/2022 навчальному році. Опитування здійснюється серед керівників закладів загальної середньої освіти, вчителів, учнів та батьків.

 

9 вересня 2021 року

ТОВ «Дружба-Нова» з 9 вересня планує проводити авіаційно-хімічне оброблення посіву соняшнику на полях Пирятинської громади на території Харківецького та Каплинцівського старостатів.

8 вересня 2021 року

Із 13 вересня заклади освіти Пирятинщини можуть перейти на дистанційне навчання у випадку запровадження “жовтої” зони. Заклади освіти Пирятинщини, де вакциновано менше 80% персоналу, перейдуть на дистанційну форму навчання у разі запровадження “жовтої” карантинної зони через перевищення індикаторів захворюваності, які притаманні для “зеленої” зони.

 

8 вересня 2021 року

У Пирятинській громаді продовжуються роботи з благоустрою. Зокрема, комунальники працюють над розчисткою узбіч доріг та протоптаних стежин від порослі дерев і кущів. Сьогодні працювали на Бурячному, біля гаражів Європейської 4а і 4б та в селі Смотрики. Кількома днями раніше було розчищено єврейське кладовище.

 

8 вересня 2021 року

«Згідно з першим дослідженням, нещеплених підлітків госпіталізують в 10 разів частіше, ніж щеплених. Інше дослідження показало, що при штамі «Дельта» відсоток інфікованих дітей з важким перебігом COVID не збільшився та становив 20%, порівнюючи з 10-25% із серпня 2020 року по липень 2021 року», — зазначають в американських центрах із контролю та профілактики захворювань (CDC).

8 вересня 2021 року

Пирятинська громада продовжує процес налагодження співпраці з представниками Китайської Народної Республіки. Сьогодні відбулася друга онлайн-зустріч представників Пирятинського муніципалітету та представників органів влади міста Хефей і повіту Фейдун.

8 вересня 2021 року

ТОВ «Дружба-Нова» із 8 вересня планує проводити авіаційно – хімічне оброблення посіву соняшнику на полях Пирятинської громади на території Куріньківського старостату.  

 

8 вересня 2021 року

За минулу добу провакциновано 135 осіб. Всього з початку вакцинальної кампанії зроблено 7279 щеплень.  Зараз в КП «Пирятинський ЦПМСД» наявна вакцина «CoronaVac», «AstraZeneca».

7 вересня 2021 року

Учні шкіл області проведуть два дні у таборі під Кременчуком. Там для них організують безкоштовний семінар-тренінг.

Учасниками стали учні віком від 14 до 18 років, які навчаються у школах Полтавської області та мають ідеї як покращити життя громад, повідомили в Інвестиційному відділі Полтавської облради.

7 вересня 2021 року

Заклади освіти Полтавської області, де вакциновано менше 80% персоналу, перейдуть на дистанційну форму навчання у разі запровадження «жовтої» зони.

Олег Синєгубов: «Нині в області вакциновано першою дозою 60% вчителів, другою – 40%. Загалом в регіоні налічується майже 45 тисяч працівників у 1281 закладі освіти. У 237 закладах освіти вакциновано понад 80% працівників, у 269 закладах – 60-70%, у 326 – 29%. У разі зміни рівня епіднебезпеки у штатному режимі на сьогодні зможуть працювати 101 дошкільний заклад, 118 шкіл, 7 закладів професійно-технічної освіти, 2 передфахової та 9 закладів позашкільної освіти».

7 вересня 2021 року

Пирятин – одне з п’яти міст-учасників Програми оцінки потенціалу конфліктів на місцевому рівні, що проводиться в рамках шведсько-українського проєкту “Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні” і реалізується Академією Фольке Бернадотта. Сьогодні в Пирятинському культурно-громадському центрі відбувся одноденний тренінг з виявлення чинників виникнення конфліктів у громаді на основі самооцінки, в якому взяли участь фахівці міської ради, представники поліції та громадських організацій.

 

7 вересня 2021 року

В Україні погіршується ситуація із захворюваністю на COVID-19. Зокрема, розрив між госпіталізаціями і виписками збільшився на третину. За прогнозами спеціалістів, у «жовту» зону Україна може перейти вже з початку наступного тижня. Як відомо, МОЗ направило відповідне подання на розгляд уряду.

7 вересня 2021 року

На роботу в Лубенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області потрібен фахівець на посаду провідного лікаря ветеринарної медицини відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

 

7 вересня 2021 року

За минуло добу на території Пирятинської громади провакциновано 127 осіб. Станом на 7 вересня зроблено 7144 дози вакцини.

7 вересня 2021 року

Сьогодні в центрі Пирятина, біля міського фонтану, працівники КП “Каштан” висадили 22 кущі багаторічних квітів – кульковидної хризантеми. Такі саджанці будуть прикрашати й перехрестя вулиць Європейська-Соборна-Визволення-Київська. Тож місто квітнутиме навіть восени.

 

6 вересня 2021 року

5 вересня відбувся I –й тур Чемпіонату Полтавської області з футболу у Вищій лізі. Команда ФК “Пирятин” грала на виїзді з командою “Дружба” Очеретувате і поступилась з рахунком 2:1. Гол за пирятинців забив Руслан Кондієнко.

 

6 вересня 2021 року

«Найближчим часом Україна вийде із «зеленої» зони. Ми будемо вимушені запровадити «жовту», де будуть більш жорсткі обмеження щодо відвідування масових заходів або спортзалів», — наголосив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

 

6 вересня 2021 року

У Першотравневому спільними зусиллями небайдужих жителів села Івана Криворотька та Віталія Стеценка за фінансової підтримки підприємця Володимира Сокальського було відремонтовано пам’ятник загиблим воїнам. Зокрема, залагодили тріщини та пофарбували постамент і воїна.

 

5 вересня 2021 року

Напередодні вашого професійного свята прийміть найщиріші вітання та побажання успіхів!

Бути підприємцем - це особлива праця, успіх якої залежить від власних сил і вміння будувати бізнес. За підприємництвом - майбутнє. Не секрет, що підприємці є головною рушійною силою економіки будь-якої країни, будь-якої громади. Створення нових робочих місць, забезпечення населення необхідними товарами і послугами, благодійна діяльність - все це складові вашої участі в розвитку нашої громади.

 

3 вересня 2021 року

Сьогодні працівники будівельно-ремонтної бригади КП “Каштан” завершили роботи із заміни перекриття дерев’яного мосту через річку Многа, у Яцинах. Тепер жителі села можуть без остраху долати цю ділянку дороги.

 

3 вересня 2021 року

2 вересня начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Наталія Шерзой взяла участь у робочому візиті делегації освітніх управлінців Полтавщини до Києва. Радо зустрів освітян Мистецький ліцей "Зміна". У закладі відбулася презентація директора Департаменту освіти і науки міста Києва Олени Фіданян з питань організації харчування та впровадження змін у місті Києві.

 

3 вересня 2021 року

У Полтавській облдержадміністрації відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня підприємця, який в Україні святкують у першу неділю вересня.

 

3 вересня 2021 року

Сьогодні в міській раді відбулися земельні торги у формі аукціону. На процедуру було виставлено три земельні ділянки. Учасники торгів змагалися за отримання права оренди.

 

3 вересня 2021 року

Сьогодні у Полтаві відбувся другий етап Спартакіади серед збірних команд державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Представники Пирятинської міської ради – Олександр Котенко, Роман Педяш, Юлія Кабушка, Дмитро Міхєєв та Владислав Йощенко в складі команди Лубенського району долучилися до змагань.

 

3 вересня 2021 року

Сучасний світ вже важко уявити без комп’ютерів та електронних гаджетів. Тож школа також має йти в ногу з часом та навчати дітей на новій техніці. Цього року Пирятинський ліцей №4 поповнився ще одним комп’ютерним класом.

 

3 вересня 2021 року

Сьогодні – 7 років від дня трагічної загибелі в зоні проведення АТО ще одного нашого земляка – прихідьчанина Бориса Козака.

 

3 вересня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 6 по 10 вересня, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

2 вересня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання журі Премії Полтавської обласної ради імені А.С. Макаренка, заснованої для відзначення педагогічних працівників за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти та виховання молоді.

 

2 вересня 2021 року

Фонд “Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу” сформував рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч. Рейтинг враховує 40 критеріальних показників та відображає інституційну привабливість громад у 2021 році.

 

2 вересня 2021 року

Відкриття поліцейської станції в Березовій Рудці – це результат співпраці муніципалітету та правоохоронних органів з метою протидії будь-яким проявам злочинності на території громади. Для облаштування службового приміщення з бюджету громади виділено 123 тисячі гривень. Крім цього, міська рада передала автомобіль Рено Дастер для виконання своїх службових обов’язків поліцейським офіцером.

 

2 вересня 2021 року

24 серпня близько 120 команд з різних куточків України, приєдналися до арт-події Молодь inUA. Молодь об'єднала свої громади для того, щоб створити спільний малюнок на полотні і показати чим пишаються та куди хочуть прямувати. Долучилася до участі в акції і Пирятинська молодіжна рада разом із небайдужими молодими людьми, які під час відзначення Дня Незалежності намалювали малюнок.

 

2 вересня 2021 року

На території Пирятинської міської територіальної громади за минулі дві доби провакциновано 234 особи. З початку вакцинальної кампанії зроблено 6817 доз вакцини від коронавірусної інфекції. На даний час в КП «Пирятинський ЦПМСД» наявні вакцини «CoronaVac», «Pfizer», «AstraZeneca».
 

2 вересня 2021 року

Відділ соціального захисту та охорони здоров’я виконкому міської ради інформує, що Уряд прийняв рішення щодо підвищення розміру державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів. Кабінетом Міністрів України від 11.08.2021 №835 внесені зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та  дітям з інвалідністю.

 

2 вересня 2021 року

Щиро вітаю вас з професійним святом - Днем нотаріату! Це свято людей, які своєю кропіткою повсякденною працею стверджують недоторканість конституційних прав і свобод громадян та непорушність букви й духу закону.

 

1 вересня 2021 року

З 29 по 31 серпня в Одесі проходив п’ятий ювілейний Міжнародний фестиваль творчості для людей з інвалідністю „Рандеву у мами“. У фестивалі взяли участь представники Полтавської, Київської, Хмельницької, Вінницької, Кіровоградської, Чернігівської,Черкаської, Львівської, Сумської та Одеської областей.

 

1 вересня 2021 року

Сьогодні відбулося друге пленарне засідання чотирнадцятої сесії міської ради восьмого скликання.

 

1 вересня 2021 року

Станом на 1 серпня 2021 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Полтавської обласної служби зайнятості становила 2,1 тисячі одиниць. Це на 8% менше, ніж торік на цю ж дату. 

 

1 вересня 2021 року

Відбувся конкурс на заміщення вакантних посад практичного психолога та вчителя-логопеда Інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради.

Конкурс передбачав складання кваліфікаційного іспиту та проведення співбесіди.

 

1 вересня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології удень, 2 вересня, територією області та міста очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с.

 

1 вересня 2021 року

У всіх освітніх закладах громади пролунав перший дзвоник – символ початку нового навчального року. Кожна школа відзначила День знань цікаво та креативно. Приміром, Пирятинський ліцеї №4 обрав тематику правил дорожнього руху. Були й інспектори, й учасники дорожнього руху, й світлофори. Навіть першачків доправили до навчального закладу шкільним автобусом.

 

1 вересня 2021 року

Прийміть найщиріші вітання з Днем знань і початком навчального року!

Це свято не минає жодної родини. Адже людина без знань, як безкрилий птах: не може злетіти високо вгору, щоб досягти найвищої мети в житті. Усім, хто в цей день прийде до закладів освіти здобувати знання, бажаю успіхів, натхнення, жаги до знань та нестримної волі до перемоги.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua