Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 вересня 2021 року 17:20

Представники муніципалітету долучилися до форуму «Реформа системи шкільного харчування»

9 вересня в Одесі заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Тамара Коваленко та начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Шерзой взяли участь в регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування».

Серед учасників заходу були прем`єр-міністр Денис Шмигаль, міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, міністр охорони здоров`я України Віктор Ляшко, а також представники п’яти областей – Одеської, Полтавської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської. Полтавську область представила делегація із 150 осіб, зокрема, до її складу увійшли заступник голови  облдержадміністрації Дмитро Лунін та директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська.

Впродовж заходу відбувалися виступи спікерів, тематичні панелі та дискусії щодо впровадження та контролю нових норм харчування, публічних закупівель, проєктного підходу до переобладнання закладів освіти тощо. Учасники форуму активно брали участь у дискусії формату запитання-відповідь, адже хотіли якнайбільше дізнатися про нововведення аби успішно втілити їх у своїх закладах освіти.

Крім того, під час практичної панелі команда ГО «Національна асоціація громадського харчування» продемонструвала можливості сучасного технологічного процесу: за 45 хвилин приготували обід в асортименті з шести страв для 700 людей – учасників форуму, а також презентувала «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

Регіональний форум «Реформа шкільного харчування» відбувся в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі. Захід організовано МОН спільно з МОЗ, Міністерством економіки та Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і ГО «Національна асоціація громадського харчування» за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

Це був вже другий форум. До кінця листопада 2021 року МОН планує провести ще три подібні форуми у різних областях України.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua