Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 вересня 2021 року 17:09

У Пирятинському музеї з’явилася кімната Дмитра Луценка

Сьогодні в Пирятинському краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття кімнати поета-пісняра Дмитра Луценка. На захід зібралися пирятинці та рідні видатного земляка.

“Збулася моя мрія. Я давно хотів, щоб у Пирятині відкрили хоча б кімнату. Дуже вдячний за проведену роботу, що передувала відкриттю, всім пирятинцям, які пам’ятають Дмитра Луценка та співають його пісні”, - відзначив син поета-пісняра Сергій Луценко. Подарував картину “Осіннє золото” полтавського художника Костянтина Чепіги, яка стане ще одним експонатом новоствореної кімнати.

Заступник міського голови Тамара Коваленко подякувала рідним поета за те, що активно беруть участь в наших заходах та побажала міцного здоров’я. Присутні згадували життєвий та творчий шлях Дмитра Луценка, співали пісні та декламували вірші разом з учнями Пирятинського ліцею №6, письменницею Ольгою Гурбою та лауреатом премії "Осіннє золото" Валентиною Стельмах.

Зайшовши до музею, присутні затамували подих, адже побачили та почули голос Дмитра Луценка. То було відео із сімейного архіву поета. Перейшовши до кімнати Дмитра Луценка, рідні поета-пісняра не стримували захоплення. Близькі та знайомі речі навіювали багато спогадів. Валіза, в якій спав немовлям поет-пісняр, фотографії, меблі, нагороди, які лише тепер в Пирятинському краєзнавчому музеї, і найцінніше – особиста вишита сорочка Дмитра Омеляновича.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua