Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 вересня 2023 року

1 жовтня Україна відзначатиме День захисників і захисниць. 

О 9:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання. Вшануємо пам'ять Героїв, які віддали життя за волю й незалежність України. 

Завтра в цей час, де б ви не були, зупиніться на хвилину. Хвилину мовчання. Хвилину пам'яті. Хвилину шани.

Вічна слава тим, хто навіки в строю. Слава Україні!

 

30 вересня 2023 року

Допомога українським захисникам – наразі є основним пріоритетом роботи міського голови Андрія Сімонова та депутатів міської ради, працівників виконкому.

Видатки на обороноздатність ухвалюються на кожній із сесій!

 

30 вересня 2023 року

Відбулося засідання Наглядової ради проєкту Європейського Союзу  „Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання“.

 

30 вересня 2023 року
28 вересня 2023 року

Трагічна звістка про загибель нашого земляка знову сколихнула Пирятинську громаду – 24 вересня під час штурмових дій поблизу села Залізнянське Соледарської громади Бахмутського району Донецької області загинув Віталій Терещенко.

28 вересня 2023 року

Пирятинська громада – одна з чотирьох в області, які в рамках проєкту ПРООН в Україні "EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні" за фінансової підтримки ЄС отримали спецавтомобілі для надання  мобільних соціальних послуг.

28 вересня 2023 року

Відбулися фінальні ігри Чемпіонату громади  з міні-футболу серед вуличних команд. Четвірка лідерів зустрілася на футбольному майданчику Пирятинського ліцею, щоб позмагатися за перемогу!

 

27 вересня 2023 року

Сьогодні у міській раді день проведення чергових засідань сесії та виконавчого комітету.

Перед початком розгяду питань порядку денного сесії міський голова Андрій Сімонов вручив Почесні грамоти міської ради двом працівникам КП "Каштан", які брали участь у подоланні наслідків підтоплення Херсонської територіальної громади внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС. Відзнаки отримали дорожній робітник підприємства Олексій Бороденко та електромонтер Роман Томко.

27 вересня 2023 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку (вул.Соборна,42, м.Пирятин) скликається п’ятдесят дев’ята сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

26 вересня 2023 року

Понад рік Пирятинська громада була учасником проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та ефективного цивільно-військового співробітництва». Загалом такий проєкт реалізовувався у 7-ми громадах Полтавської та Сумської областей.

26 вересня 2023 року

27 вересня, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться чергове засідання виконавчого комітету міської ради.

23 вересня 2023 року

Сьогодні на футбольному майданчику Пирятинського ліцею відбулись ігри Чемпіонату громади з міні-футболу серед вуличних команд. 

6 команд-учасниць зіграли  6 матчів:

 

22 вересня 2023 року
22 вересня 2023 року

15-річний житель Теплівки Олександр Глушко врятував життя неповнолітньому хлопчику з сусіднього села Смотрики. Ця історія сталася влітку цього року.

Перебуваючи на ставку в Теплівці, Олександр помітив, як тоне у воді хлопчик. Не чекаючи допомоги інших, хоча, за свідченням очевидців, у цей час на березі ставка було достатньо відпочивальників, Олександр, не роздумуючи, кинувся рятувати хлопчика. 

22 вересня 2023 року

Пирятинщина втратила ще двох захисників - пішли з життя колишні військові, котрі захищали Україну від російських окупантів. Ігор Масляник та Олег Власов були демобілізовані зі служби  за станом здоров'я.

 

22 вересня 2023 року

Однин із важливих напрямків роботи Пирятинської міської ради - це підтримка осіб з інвалідністю. Комплексною програмою соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2023 рік передбачено кошти для проведення різних заходів з участю дітей та дорослих з інвалідністю.

 

21 вересня 2023 року

Проведенням засідання депутатської комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності завершився цикл підготовки до чергової сесії міської ради, яка відбудеться 27 вересня. Попередньо протягом тижня відбулися засідання всіх депутатських комісій, які розглянули проєкти рішень відповідно до свого профільного спрямування.

21 вересня 2023 року

Міністерство оборони України спільно з Головним управлінням морально-психологічного забезпечення ЗСУ за сприяння Громадського Руху «Жіноча сила України» публікує поради щодо комунікації між домом і військом.

 

20 вересня 2023 року

Відбулося засідання історико-топонімічної комісії при виконкомі міської ради. Розглянуто проміжні підсумки процедури перейменування села Першотравневе на Травневе: після прийняття рішення сесії про порушення клопотання перед Верховною Радою України пакет необхідних документів, відповідно до процедури, направлено до обласної військової адміністрації.

19 вересня 2023 року

Пирятинську громаду вчергове відвідує керівництво Полтавської обласної військової адміністрації. Сьогодні на Пирятинщині з робочим візитом побував заступник голови ОВА з економічного профілю Максим Калінін. Відвідав  міські ліцей та ліцей №6, ТОВ "Леляківська сироварня“ та релоковане на Пирятинщину м'ясопереробне підприємство, що розмістилося у Нових Мартиновичах і працює під маркою "Пирятинський м'ясокомбінат".

19 вересня 2023 року

Стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах. 

  1. Послуги із працевлаштування, які доступні для ВПО

 

18 вересня 2023 року

Оголошено ІІ Всеукраїнський конкурс наукових робіт серед молоді імені Олександра Яременка «Актуальні проблеми молодіжної та сімейної політики».

Конкурс проводиться з метою створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримки наукової та творчої діяльності студентів, молодих вчених, стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи.

 

18 вересня 2023 року
18 вересня 2023 року

Шановні пирятинці!

18 вересня наш Пирятин відзначає своє свято – День міста.  Другий рік поспіль цей день проходить в умовах повномасштабної війни.

Ми не святкуємо, не проводимо традиційних заходів. Цього дня ми згадуємо всіх, завдяки кому пирятинці можуть жити і працювати у спокої та мирі.

17 вересня 2023 року

В це свято суспільство висловлює вдячність усиновителям, опікунам, прийомним батькам та батькам-вихователям, тим, хто став мамами та татами для дітей, які залишилися без батьківського піклування. Турбота про таких дітей – спільне завдання та обов’язок держави, суспільства, громади.

 

17 вересня 2023 року

17 вересня ми відзначаємо День рятівника - свято тих людей, які, ризикуючи власним життям, рятують життя інших. Це свято об'єднує мужніх, сильних та відважних людей, які готові прийти на допомогу всім, хто опинився у біді, запобігти і ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій, надати необхідну допомогу постраждалим та захистити здоров'я і життя людей.

 

17 вересня 2023 року

Щиро вітаю вас з Днем працівника лісу. Це професійне свято всіх, хто з чистими думками приходить до лісу і плекає його. Це свято людей працьовитих, які зберігають, примножують, дбайливо і раціонально використовують це безцінне багатство рідного краю!

 

16 вересня 2023 року
15 вересня 2023 року

Щорічно у третю суботу вересня в усьому світі проводиться глобальна акція чистоти та дбайливості про планету – Всесвітній день прибирання. Цього року цей день відзначається 16 вересня.Сьогодні, напередодні Всесвітнього дня прибирання, для наймолодших учнів ліцею та ліцею №4 було проведено ознайомчі екскурсії до КП "Екосервіс-2022".

 

 

15 вересня 2023 року
14 вересня 2023 року
Забезпечення доступності до отримання освітніх послуг дітьми, які проживають на території Пирятинської громади, - один із пріоритетів муніципалітету! 
Тому, аби мати можливість систематично підвозити учнів і педагогічних працівників до закладів освіти, працюємо над поповненням автопарку новими транспортними засобами. 
14 вересня 2023 року
13 вересня 2023 року

14 вересня АТ «Полтаваобленерго» проведе тренування із застосування графіків погодинного відключення електроенергії з умовно-реальними діями персоналу. Захід буде проводиться для того, щоб споживачі мали алгоритм дій у разі застосування графіків: починаючи від 1-го кроку, коли фахівці обленерго отримують ліміти споживання від НЕК «Укренерго», визначають графік і публікують оголошення з графіком на наступну добу.

 

12 вересня 2023 року

Автопарк закладів освіти Пирятинської громади поповнився ще одним транспортним засобом - сьогодні отримали новий шкільний автобус на 37 місць для підвезення учнів із сільських населених пунктів Пирятинської громади до міського ліцею №6. 

12 вересня 2023 року
12 вересня 2023 року

Державний навчальний заклад "Гадяцьке аграрне училище" оголошує набір на дистанційне навчання:

  • бджоляр,
  • овочівник,
  • садівник,
  • лісник.

 

11 вересня 2023 року

Народився Сергій 8 серпня 1982 року в м.Пирятин. У 1999 році закінчив Пирятинську середню школу №4. З 2000 по 2002 р.р. проходив строкову військову службу в Збройних Силах України. З 2019 року служив за контрактом у військовій частині А1499 на посаді водія. З початку повномасштабної війни зважено та сміливо виконував бойові завдання із захисту територіальної цілісності і недоторканності України.

 

11 вересня 2023 року
Пирятинська громада отримала перемогу у грантовому проєкті Міжнародної організації з міграції “Людський вимір - інклюзивні дані для стабільності та розвитку”
 
 
11 вересня 2023 року

Відбулися громадські слухання щодо розроблення проєкту детального плану території для нового будівництва кладовища у Пирятині. 

11 вересня 2023 року

Податок на доходи військовослужбовців став майже такою самою гострою темою програм і дискусій у ЗМІ та соціальних мережах, як і розмір їхнього грошового забезпечення. Щоправда, питання цього податку перевело напрям дискусії з Центру на громади, – ті начебто не допомагають чи недостатньо допомагають ЗСУ

11 вересня 2023 року
10 вересня 2023 року

Сьогодні на міському стадіоні відбувся передостанній тур Чемпіонату Полтавської області з футболу!

 

9 вересня 2023 року

Футбольна спільнота громади відзначила День фізичної культури і спорту товариською зустріччю, яка відбулась на міському стадіоні.

На полі зіграли ФК «Пирятин-Полтавщина» та «ПСЖ» (Полтавські спортивні журналісти).

 

9 вересня 2023 року

Харчування у закладах освіти  Пирятинської громади здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, норми якої передбачають зменшення вмісту солі та цукру в стравах і збільшення овочів. За таким меню діти в школах та садочках вже харчувалися у 2021 році. З лютого 2022 року харчування було припинено.

 

8 вересня 2023 року
Проведено ремонт однієї зі стратегічно важливих для громади доріг місцевого значення, що сполучає Малютиці, Смотрики та Теплівку. 
 
Вартість виконання робіт становить близько 4,5 мільйона гривень. 
 
8 вересня 2023 року
8 вересня 2023 року
Відбулися позачергові засідання сесії та виконавчого комітету міської ради. 
 
Перед початком розгляду питань порядку денного сесії міський голова Андрій Сімонов передав грамоти Лубенської військової адміністрації, якими приватних підприємців Юрія Коломійця та Ігоря Стича було відзначено з нагоди Дня підприємця.  
8 вересня 2023 року
Колектив Пирятинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги поповнився новими лікарями: з 5 вересня у амбулаторії загальної практики сімейної медицини працюють
лікар-педіатр Погорілко Юлія Олегівна
сімейний лікар Склярова Наталія Анатоліївна.

08 вересня 2023 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку (вул.Соборна,42, м.Пирятин) скликається п’ятдесят восьма позвчергова  сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

7 вересня 2023 року

08 вересня, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету міської ради.

7 вересня 2023 року
Сьогодні Пирятин у жалобі – в останню путь провели 19-річного солдата Дмитра Алехна.
Хлопець захищав Україну з лютого 2023 рокувідколи уклав контракт та розпочав службу в лавах ЗСУ. Життя його обірвалося на Донеччині 2 вересня.
5 вересня 2023 року

Чергова трагічна звістка надійшла до Пирятинської громади – 2 вересня поблизу населеного пункту Кліщіївка на Донеччині внаслідок ворожого мінометного обстрілу загинув 19-річний солдат Дмитро Алехно.

5 вересня 2023 року
5 вересня 2023 року
Забезпечення безперебійного водопостачання жителів громади та підтримка в належному стані мереж водогонів у населених пунктах – один із важливих напрямків роботи муніципалітету. 
Наразі проведено ремонтні роботи водопровідних мереж у сільських населених пунктах: 
5 вересня 2023 року

Благодійний фонд “Право на захист” інформує про можливість отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні. Розмір допомоги складає 2220 грн на одну особу на місяць та виплачується за три місяці.

Грошова допомога надається людям, які ще не отримували міжнародну грошову допомогу у сумі 2220 грн/особа/місяць, мають дохід, менший за 5400 грн на члена родини, та належать до однієї з наступних категорій населення:

4 вересня 2023 року

Понад 50 000 мешканців Полтавщини вже користуються послугами інформаційно-комунікаційної системи «Smart Region pl». Це єдиний майданчик ідей, можливостей та перспектив, що змінюють життя громад через дієві проєктні практики та партнерства для прозорого і відкритого самоврядування Полтавщини.

4 вересня 2023 року

Шановні мешканці Пирятинської громади, не спалюйте суху рослинність та сміття, оскільки такі дії провокують пожежі в екосистемах та порушують порядок, встановлений центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища.

 

4 вересня 2023 року
Запрошуємо долучитися до конкурсу на участь у проєкті “Підтримка енергомодернізації підприємств у воєнний час”, що впроваджується ГО «Міжнародна фундація розвитку», в рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та
співфінансуванням Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).
3 вересня 2023 року

У першу неділю вересня ми традиційно відзначаємо День підприємця – свято сильних людей, які своєю невтомною працею активно сприяють  розвитку нашої громади та держави вцілому! Бути підприємцем – особлива праця і покликання, де успіх залежить від власних сил та розуму.

3 вересня 2023 року

Священники Православної церкви України та жителі громади збиралися, щоб обговорити питання діяльності Української православної церкви на території Пирятинщини. До розмови долучилися й отці з сусідніх громад, які висловили свою точку зору та розповіли про досвід переходу храмів та священників від УПЦ до Православної церкви України.

 

2 вересня 2023 року

Сьогодні на острові Масальський відбувся волейбольний турнір, присвячений 70-річному ювілею пирятинця Василя Харченка, який все життя займається спортом, популяризує здоровий спосіб життя та дотепер грає у волейбол.

 

2 вересня 2023 року

Дорогі школярі, студенти, педагоги!

Я щиро вітаю вас з початком нового навчального року!

Для першокласників розпочинається нова подорож у країну знань, для більшості учнів починається черговий навчальний рік, який стане ще однією сходинкою на шляху здобуття освіти. 

1 вересня 2023 року

Першого осіннього дня Пирятинська громада в скорботі.  Навколішки пирятинці провели в останню путь загиблого на війні захисника України молодшого сержанта Олега Слєсаренка. На площі перед адмінбудинком міської ради відбулася поминальна панахида та прощання з Героєм.

1 вересня 2023 року
1 вересня 2023 року

 Мікро-, малі та середні підприємства України, що потребують фінансової підтримки для посилення своєї діяльності, запрошуються на презентацію грантів

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua