Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 вересня 2023 року 10:39

Сьогодні в Україні - День усиновлення!

В це свято суспільство висловлює вдячність усиновителям, опікунам, прийомним батькам та батькам-вихователям, тим, хто став мамами та татами для дітей, які залишилися без батьківського піклування. Турбота про таких дітей – спільне завдання та обов’язок держави, суспільства, громади.

Усиновлення – це особлива дорога батьківства: благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами…  На щастя, кількість українців, які хочуть усиновити дитину, з кожним роком збільшується. 

У Пирятинській громаді проживає 11 сімей усиновителів, які виховують 13 дітей на правах рідних сина або дочки. Ще 8 дітей з нашої громади можуть бути усиновленими. На сьогодні залишається проблемним усиновлення дітей старшого віку. Для виховання таких дітей створюються прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.  На Пирятинщині функціонує 4 прийомні сім’ї та 5 дитячих будинків сімейного типу, які виховують 43 дитини-сироти та  дитини, які позбавлені батьківського піклування. 53 дитини вищезазначеної категорії виховується в сім’ях опікунів та піклувальників.

Нелегка робота у прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів та піклувальників, адже вони мають забезпечити не тільки добрі умови для проживання діток, а й постійно морально підтримувати їх та доводити дітям, що є люди, які їх люблять і готові захистити в будь-яку хвилину. 

Дякуємо кожній родині, яка прийняла у свій дім обділену батьківською ласкою дитину та зігріла маленьке серце теплом та ніжністю.  Хай повняться дитячим щасливим сміхом ваші домівки, ростуть здоровими і успішними діти. Хай щедрість та милосердя ваших душ примножуються з кожним днем, а віра, надія і любов – ніколи не покидають ваші серця!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua