Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 вересня 2023 року 11:55

До Всесвітнього дня прибирання

Щорічно у третю суботу вересня в усьому світі проводиться глобальна акція чистоти та дбайливості про планету – Всесвітній день прибирання. Цього року цей день відзначається 16 вересня.

Сьогодні, напередодні Всесвітнього дня прибирання, для наймолодших учнів ліцею та ліцею №4 було проведено ознайомчі екскурсії до КП "Екосервіс-2022". Дітлахам розповіли і наочно продемонстрували цикл досортовування сміття, який пропрацьовується на підприємстві: від моменту збору зі спеціальних конейнерів для сортування, які встановлені як на території міста, так і у сільських населених пунктх громади, до того етапу, коли відсортована спресована вторсировина чекає своєї відправки на сміттєпереробні підприємства. Там папір, скло, пластик отримують друге життя і знову приносять користь людям, а не шкодять навколишньому середовищу. Діти з цікавістю спостерігали за роботою сміттєсортувальної лінії, пресувальної машини, за процесом вивантаження сміття з контейнерів до сміттєвоза.

Кожен з них мав змогу долучитися до доброї справи – більшість дітей приїхали на ексурсію з торбинками зі сміттям, яке мали змогу самостійно розсортувати до відповідних контейнерів та тим самим відчути себе учасником важливого екологічноорієнтованого процесу.

"Сьогодні ви зробили важливу справу – допомогли планеті стати чистішою. Пляшки, пакети, папір могли б опинитися на звалищі й протягом багатьох років забуднювати землю, підземні води, повітря. Завдяки тому, що ці відходи потрапили до КП "Екосервіс-2022", вони не просто не принесуть шкоди, а отримають нове життя…", – звернулася до дітлахів головний спеціаліст відділу земельних та екологічних питань виконкому міськради Ірина Ящик.

Всесвітній день прибирання спонукає нас зробити хай і маленький, але важливий внесок у подолання викликів, пов`язаних із забрудненням нашої планети. Хай цей день для кожного стане точкою відліку нового погляду на проблеми з забрудненням навколишнього середовища!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua