Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 вересня 2023 року 06:27

18 вересня - День міста

Шановні пирятинці!

18 вересня наш Пирятин відзначає своє свято – День міста.  Другий рік поспіль цей день проходить в умовах повномасштабної війни.

Ми не святкуємо, не проводимо традиційних заходів. Цього дня ми згадуємо всіх, завдяки кому пирятинці можуть жити і працювати у спокої та мирі - без вибухів, без зруйнованих будівель. За це щодень сплачується найвища ціна – ціна людських життів. Наша громада за офіційними даними на цій війні втратила 62-х Героїв - молодих, свідомих, сильних патріотів, які увійшли до когорти Небесного війська і продовжують захищати нас з небес. Пам`ятаємо кожного щодня і щомиті.  

Наше славетне місто – багате своєю історією. Пирятин – одне з трьох найстаріших міст Полтавщини. Перша письмова згадка про нього датується 1154 роком. У 1592 році Пирятин одним із перших у Полтавській губернії отримав Магдебурзьке право – право на місцеве самоврядування. Наше місто – батьківщина багатьох прославлених науковців, письменників. Його відвідували й згадували у своїх творах Євген Гребінка, Микола Гоголь, Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, оспівував поет-пісняр Дмитро Луценко.

Навіть зараз в умовах війни ми прагнемо розвивати і робити Пирятин кращим, затишнішим. Цей розвиток є можливим в першу чергу завдяки нашим людям! Я дякую кожному, хто, працюючи на своєму місці, тримає свій фронт, роблячи свій внесок задля досягення спільної мети - заради Перемоги! В єдності – наша сила!
Бажаю миру, добра й процвітання нашому місту, щасливого життя людям в ньому! Міцного здоров’я й сили духу, єдності й твердої віри в силу нашого народу, наших Збройних Сил!

Переможемо і відсвяткуємо!

З повагою –

міський голова Андрій Сімонов

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua