Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 вересня 2023 року 13:55

Пирятинську громаду відвідав заступник голови ОВА Максим Калінін

Пирятинську громаду вчергове відвідує керівництво Полтавської обласної військової адміністрації. Сьогодні на Пирятинщині з робочим візитом побував заступник голови ОВА з економічного профілю Максим Калінін. Відвідав  міські ліцей та ліцей №6, ТОВ "Леляківська сироварня“ та релоковане на Пирятинщину м'ясопереробне підприємство, що розмістилося у Нових Мартиновичах і працює під маркою "Пирятинський м'ясокомбінат".

У закладах освіти Максим Калінін ознайомився зі станом укриттів, роботою шкільних їдалень, умовами для занять фізичною культурою школярів. Також побував у швейному та кулінарному коворкінгах, які успішно працюють у Пирятинському ліцеї №6

Змістовно наповненою була зустріч у Леляківській сировані. На підприємстві створено понад 140 робочих місць. Директор Віталій Ящик ознайомив з роботою сироварні - було продемонстровано технологічні процеси виробництва м'яких та твердих сирів, а також цільномолочної продукції - вершкового масла, йогуртів, ряжанки, кефіру, сметани. Відвідувачі мали змогу на власні очі побачити, що продукція виготовляється за сучасними європейськими стандартами, тому й має відповідну якість.

Відвідали і ферму ВРХ, яка забезпечує сировиною не лише Леляківську сироварню; більша частина молока постачається на Пирятинський сирзавод.

На релокованому з Харківщини м'ясопереробному підприємстві, яке розташувалося у Нових Мартиновичах, працює близько 30 осіб. Підприємство виготовляє ковбасні вироби, які реалізуються на оптові бази та  магазини. Наразі робота підприємства набирає обертів та напрацьовуються ринки збуту продукції.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua