Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 вересня 2016 року

Без свідомого громадянського суспільства

протидіяти корупції неможливо

 

Суспільно-політичні процеси, які відбуваються в Україні, вказують що не лише її розвиток, але і існування можливе лише при ефективній протидії корупції, як основному деструктивному фактору.

В країні створена система спеціально уповноважених органів, діяльність яких направлена на боротьбу з корупцією. В структурі Державної фіскальної служби України функціонує Головне управління внутрішньої безпеки, в т.ч. територіальні підрозділи внутрішньої безпеки, головним завданням якого є профілактика, виявлення та припинення корупційних тенденцій та проявів.

29 вересня 2016 року

28 вересня відбулася чотирнадцята сесія Пирятинської міської ради, на якій розглянуто п’ятдесят питань порядку денного. Значна частина стосувалася внесення змін та доповнень до міських цільових програм. Додатково профінансовано програми зайнятості населення, підтримки сімей військовослужбовців, які мобілізовані або ж несуть службу за контрактом в зоні проведення антитерористичної операції, розвитку фізичної культури і спорту, розвитку баскетболу тощо.

29 вересня 2016 року

В краєзнавчому музеї відбулась зустріч вихованців Вишневецької школи з дитиною війни, старожилом міста Ніною Іванівною Самойловою. На зустрічі Ніна Іванівна поділилася спогадами про трагічні події в Пироговій Леваді та дитячі роки, які вона провела в окупації на рідній землі.

Учасники заходу мали змогу переглянути унікальні світлини з альбому „Пирятин - очима визволителів“, який до річниці визволення міста виготовили працівники музею. 

29 вересня 2016 року

За результатами роботи в 2015-2016 навчальному році Пирятинський Центр дитячої та юнацької творчості посів І місце у рейтингу участі в обласних конкурсах, фестивалях, масових заходах  позашкільних навчальних закладів художньо-естетичного спрямування і нагороджений грамотою Департаменту освіти Полтавської обласної державної адміністрації. Це результат плідної праці вихованців, батьків та педагогів Центру творчості. Натхненний перемогою колектив ЦДЮТ готовий до нових творчих звершень.

28 вересня 2016 року

У Пирятині побували експерти нової Програми Європейського Союзу „U-LEAD with Europe: місцеве розширення прав і можливостей, підзвітність та розвиток“ Балаш Ярабік та Вячеслав Толкованов, які проводять зараз аналіз об’єднаних громад: їхніх проблем, можливостей та перспектив. Серед питань, які обговорили експерти Програми з міським головою Олексієм Рябоконем та керівництвом міської ради були питання, які стосувалися децентралізації: добровільного об’єднання територіальних громад, утворення нових інституцій – старост у селах, необхідності навчання працівників органів місцевого самоврядування, підвищення їх професійного рівня, практичної потреби у розробці методичних рекомендацій та посібників щодо роботи в нових умовах – в об’єднаній територіальній громаді. Експерти Програми поцікавилися які проекти реалізуються в громаді та які планує реалізувати  Пирятинська міська об’єднана територіальна громада. 

27 вересня 2016 року

14 вересня Пирятинський Центр дитячої та юнацької творчості гостинно відкрив свої двері дітям міста. Бажаючі навчатись у Центрі творчості познайомилися з гуртками, які працюють у закладі та їх керівниками. Багато дітей виявили бажання отримати додаткову позашкільну освіту, адже позашкілля – це саме та сфера освіти, де кожна дитина, не залежно від її здібностей, може скористатись своїм правом на успіх у житті, на максимальне розкриття власних здібностей. 

27 вересня 2016 року

23 вересня 2016 року вихователь - методист Пирятинського ДНЗ "Берізка" Тристан А.О. взяла участь у заходах, присвячених святкуванню Всеукраїнського дня дошкілля, що проходили у Київському палаці для дітей та юнацтва. Дійство видалось насиченим - цікаві майстер - класи, виставка проектів ЛЕГО, багато необхідної літератури, прекрасна атомосфера, спілкування з однодумцями. На свято завітав заступник Міністра освіти та науки України Павло Хобзей аби привітати педагогів - дошкільників та вручити відзнаки лауреатам Всеукраїнських фестивалів - оглядів кращого досвіду роботи та почесні грамоти і подяки. Зокрема, подякою за сумлінну та бездоганну працю, досягнуті успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління була нагороджена завідувач ДНЗ "Берізка" Луценко В.Г. 

27 вересня 2016 року

21 вересня 2016 року практичний психолог Пирятинського ДНЗ "Берізка" Тютюнник Н.В. взяла участь в обласному семінарі - практикумі "Форми та методи роботи практичного психолога в ДНЗ", що відбувся на базі Кременчуцького ДНЗ № 68. Учасники заходу опрацювали науково - методичне забезпечення для роботи практичного психолога з дітьми дошкільного віку, батьками та педагогами. Під час майстер - класів познайомились з технологіями практичної психології, що використовуються в ДНЗ, працювали над власними ресурсами, обговорювали особливості впровадження представленого досвіду.

26 вересня 2016 року

26 вересня, напередодні Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, в Центрі громадського діалогу були підведені підсумки районного конкурсу „Туристична Пирятинщина“.

В номінації „Краща екскурсія“ свою роботу презентувала Вікторія Макарова – учениця Пирятинського ліцею, в номінації „Кращий туристичний маршрут“ – Ольга Дудка з Пирятина. Переможці були відзначені грамотами та подарунками від організаторів конкурсу – сектору культури і туризму райдержадміністрації та НПП „Пирятинський“, подарунками від Пирятинської міської ради та газети „Пирятинська правда“.

23 вересня 2016 року

22 вересня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. У ньому взяли участь голова постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва, представники інших постійних комісій, фахівці виконавчого комітету міської ради.

23 вересня 2016 року

22 вересня відбулося засідання постійної комісії  міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. На розгляд депутатів було винесено проект рішенння щодо внесення змін до Положення про постійні комісії Пирятинської міської ради сьомого скликання.

23 вересня 2016 року

21 вересня в Полтавській обласній раді відбувся „круглий стіл“ з питань обміну досвідом процесу об’єднання громад та надання адміністративних послуг  громаді.

Від Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади  в його роботі взяли участь: міський голова Олексій Рябоконь, керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур та начальник відділу муніципальних послуг та правових питань виконкому міської ради Людмила Коваль.

22 вересня 2016 року

20 вересня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. У ньому взяли участь голови інших постійних комісій міської ради, керівники та спеціалісти комунальних підприємств, представники громадськості.

 Розпочалося засідання з розгляду звернення жителів вулиці Архітектора Хітріна, які порушили ряд питань: проведення ремонту дорожнього покриття, встановлення додаткових вуличних ліхтарів та дорожнього знаку на їхній вулиці.

22 вересня 2016 року

У Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася зустріч майбутніх випускників шкіл нашої громади із психологом, кандидатом педагогічних наук, доктором філософії, старшим науковим співробітником Національної академії педагогічних наук України, інституту педагогіки Наталією Ковчин.

Учні 9-11 класів отримали кваліфіковані консультації з профорієнтації та відбору навчальних закладів, познайомилися з інформацією про навчання у коледжах та вищих навчальних закладах в Республіці Польща.

Гостя ознайомила майбутніх випускників з освітніми програмами вищих навчальних закладів Польщі, розкрила потенційні можливості та пріоритети у виборі відповідного навчального закладу для українських школярів та ознайомила із правилами вступу та навчання в Польщі.

21 вересня 2016 року

В ході підготовки до чергової сесії проводяться засідання постійних комісій міської ради. У понеділок, 19 вересня, відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, в якому взяли участь голови інших постійних комісій міської ради.

На засіданні розглянуто понад тридцять питань. Одне з них стосувалося розгляду колективного звернення жителів будинку № 50 по вулиці Архітектора Хітріна щодо стану прибудинкової території.

21 вересня 2016 року

17 вересня Пирятин святкував День міста, який цього року пройшов особливо яскраво.

З 16 години площа перед районним Будинком культури завирувала розвагами. До самого вечора тут було на що подивитися і що послухати.

На виставці народних умільців були представлені вишивки, роботи з бісероплетіння, живих квітів, картини, квілінг, а загальноосвітні школи, дошкільні та позашкільні навчальні заклади презентували у своїх виставках Герб нашого міста, виготовлений з різних матеріалів. Цікаві фото, виставлені вперше, були представлені Пирятинським краєзнавчим музеєм.

21 вересня 2016 року

Вже майже два місяці вони йдуть. Йдуть без взуття, грошей, запасного одягу і їжі. На даний момент хлопці з PROSTOBOSO пройшли вже понад тисячу кілометрів.

Стартували Юрій Регліс та Іван Онисько 8 липня в Ужгороді, а до кінцевої мети подорожі – міста Харкова – планують прибути до 27 жовтня. Їхній маршрут пролягає по так званому Вишиваному шляху через Львів, Житомир, Київ, Полтаву та інші міста.

20 вересня 2016 року

17 вересня 2016 року в місті Пирятин відбувся святковий ярмарок, приурочений до Дня міста.

49 учасників: підприємці, майстри, умільці, виробники, надавачі послуг у сфері розваг для дітей  та дорослих прийняли активну участь в цьому заході, розмістивши свої тимчасові торговельні точки з різним товаром  та  атракціонами вздовж вулиці  Соборна та на майдані Незалежності. Тут можна було придбати  вироби з дерева, сорочки вишиванки для дорослих та дітей,  швейні, трикотажні, текстильні   вироби,  верхній одяг, взуття; овочі, фрукти, мед  та напої медові від виробників, кулінарні, кондитерські вироби,  кава, чай.

20 вересня 2016 року

В рамках відначення Дня міста Пирятин, у суботу, 17 вересня, на стадіоні „Ювілейний“ відбулася відкрита спартакіада для людей з обмеженими фізичними можливостями. В ній взяли участь команди з Пирятина, Хорола, Прилук, Срібного та підопічні будинків-інтернатів Пирятинського району. Спортсмени змагалися з міні-футболу, перетягуванні канату, піднятті тулуба, присіданні, піднятті маси тіла руками та бігу.

Всі учасники спартакіади були нагороджені грамотами та подарунками Пирятинської міської ради.  

20 вересня 2016 року

17 вересня в рамках проведення заходів до Дня міста учні шкіл нашої громади разом зі своїми домашніми улюбленцями взяли участь у виставці тварин. Вони із задоволенням представили своїх улюбленців: собак, кішок, черепах, хом’яків, папуг, козенят. Виставка була цікавою, пізнавальною та яскравою.

Під час заходу діти мали змогу не лише познайомитися з тваринками, але й отримати консультацію з лікування та догляду за тваринами (за бажанням) і сфотографуватися на пам’ять. Гості виставки, а особливо малеча, були в захопленні від побаченого.

19 вересня 2016 року

У суботу 17 вересня глава Української православної церкви Київського патріархату патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет перебував у Пирятині, де освятив храм на честь Святителя Миколая.

Після завершення Божественної літургії Святійший Патріарх привітав громаду зі святом та нагородив благодійників і будівничих храму благословенними грамотами та орденами. Патріарх нагородив орденом Святого Володимира ІІІ ступеня настоятеля храму, протоієрея Івана Микитчука.

19 вересня 2016 року

16 вересня Пирятин відзначив 73-ю річницю визволення від нацистських загарбників.

Заходи розпочалися покладанням квітів до Меморіалу Скорботи в Пироговій Леваді. Міський голова Олексій Рябоконь та учні Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 вшанували пам’ять людей, розстріляних нацистами навесні 1942 року. 

Після цього від міської ради колона представників підприємств, установ, організацій та навчальних закладів міста на чолі з керівництвом міста,  району та ветеранами війни урочистою ходою пройшла до Меморіалу Слави, де відбулася церемонія покладання квітів до підніжжя братської могили та пам’ятного знаку полеглим воїнам-землякам.

16 вересня 2016 року

Щиро вітаю Вас з Днем міста та з 73-ю річницею визволення Пирятина від нацистських загарбників..

День міста – це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди в місті з особливим колоритом, традиціями і славною історією.  Це свято міста, яке активно прагне до змін в час, коли наша країна  переживає складні часи і потребує підтримки у створенні необхідних умов для її формування як сучасної європейської демократичної держави і розвитку  в ній громадянського суспільства.  На сьогодні Пирятин - це одне з небагатьох малих міст України, яке стало центром  спроможної об’єднаної  громади і бере активну участь у заходах і проектах, спрямованих на розвиток громади.

15 вересня 2016 року

На обліку – більше 10  тисяч платників

 

На початок вересня в Лубенської ОДПІ  зареєстровано і здійснюють діяльність 10449 платники, з яких юридичних осіб – 3152 та фізичних осіб – підприємців 7297. Впродовж серпня взято на облік 64 новозареєстрованих платників (28 підприємців та 36 юридичних осіб). Про це повідомили у відділі обслуговування платників Лубенської ОДПІ.

 

12 вересня 2016 року

09 вересня відбулося засідання виконкому міської ради, на якому було розглянуто питання забезпечення підручниками учнів шкіл Пирятинської міської ради. Начальник відділу освіти Пирятинської міської ради Наталія Шерзой проінформувала членів виконкому, що це питання перебуває на контролі у відділі освіти і ситуація щодо забезпечення підручниками учнів та поповнення бібліотечних фондів загальноосвітніх закладів міста контрольована.

Для придбання підручників з бюджету Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади виділено майже 115 тис. грн. в березні цього року, хоча Кабінет Міністрів України видав відповідну постанову, яка регламентує механізм замовлення і проплати за друк підручників видавництвам лише в кінці квітня. Цих коштів достатньо аби стовідсотково вирішити проблему забезпечення підручниками школярів 4-7 класів.

10 вересня 2016 року

Шановні спортсмени, тренери, фахівці галузі фізичної культури і спорту, всі прихильники фізкультурно-спортивного руху!

Щиро вітаю Вас з Днем фізичної культури і спорту, який відмічається у другу суботу вересня.

Пирятин завжди славився своїми спортивними талантами і ми пишаємося Вашими, шановні земляки, досягненнями. Ви з честю продовжуєте традиції з виховання фізично загартованого та здорового молодого покоління. Наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше дітей, молоді, їх батьків, але найголовніше – створення для цього необхідних умов, адже   спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю.

9 вересня 2016 року

9 вересня у великій залі адмінбудинку відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту. Всіх, причетних до фізичної культури і спорту в районі, привітали голова райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, міський голова Олексій Рябоконь, виконуючий обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Романенко та начальник відділу освіти міської ради Наталія Шерзой.

Присутніх зі святом привітали директор Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Іннеса Гетьман та начальник Полтавського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олена Кучеренко. 

9 вересня 2016 року

9 вересня  в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулося розширене засідання архітектурно-будівельної ради за участю міського голови Олексія Рябоконя,  представників державного підприємства „НДПІ містобудування“ та громадськості з приводу розроблення Генерального плану м.Пирятин. Основними питаннями обговорення були питання розміщення майбутнього кладовища,  проектної межі міста і розширення перспективної забудови міста. У підсумку дискусії дійшли до висновку, що цвинтар потрібно розташовувати на півдні міста, за автомагістраллю Київ-Харків-Довжанський, зліва від дороги, що веде на Пирогову Леваду. Його точне розміщення буде визначене після уточнення інформації щодо прокладання оптико-волоконних мереж та газопостачання. 

9 вересня 2016 року

На засіданні виконкому Пирятинської міської ради, який відбувся 9 вересня 2016 року, з метою якісної організації та підготовки до відзначення 73-ої річниці з дня визволення міста Пирятина від нацистських загарбників та 862-ої річниці з дня його заснування, членами виконкому міської ради затверджено план заходів щодо організації та проведення Дня міста.

Святкові заходи будуть проходити 16 та 17 вересня цього року.

Із планом заходів можна ознайомитися на сайті Пирятинської міської ради.

8 вересня 2016 року

08 вересня відбулося чергове засідання робочої групи щодо формування проекту Положення Громадського бюджету (бюджету участі) у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді. На засідання були запрошені представники громадськості, депутати міської ради, які пропонували свій проект Положення бюджету участі. Головував заступник міського голови Ігор Шикеринець.  

Членами робочої групи було розглянуто основні підходи щодо формування проекту Положення, зокрема наявність розділу про створення номінаційного комітету (в різних затверджених міськими радами положеннях номінаційний комітет називається по-різному: координаційна рада, експертна група тощо). Окремими представниками громадськості та політичних організацій висловлювалися пропозиції  щодо недоцільності створення номінаційного комітету. 

8 вересня 2016 року

08 вересня  старости сіл Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади Руслан Лук’яненко та  Іван Тарасовський пройшли тематичне навчання у Пирятинській державній нотаріальній конторі. Відповідно до чинного законодавства старости – це посадові особи місцевого самоврядування, які представляють інтереси жителів сіл об’єднаної громади, є членами виконавчого комітету і виконують свої повноваження на постійній основі. Варто зазначити, що на території своїх сіл вони мають право вчиняти нотаріальні дії. Саме це право і стало предметом обговорення та вивчення у нотаріаті. Завідувач нотаріальної контори Тетяна Реп’ях ознайомила старост із Законом України „Про нотаріат“ та порядком вчинення нотаріальних дій

7 вересня 2016 року

7 вересня під головуванням заступника міського голови Ігоря Шикеринця відбулося засідання оргкомітету по підготовці та проведенню святкових заходів з нагоди Дня міста Пирятин та 73-річниці з дня його визволення.

У роботі оргкомітету взяли участь керівники відділів міської ради, комунальних установ, позашкільних навчальних закладів. Присутні визначили напрями та об’єми роботи щодо організації свята.

6 вересня 2016 року

В п’ятницю, 09 вересня, о 13.00 год., у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості (м.Пирятин, вул. Пушкіна, 33) буде проведено розширене засідання архітектурно-будівельної ради за участю громадськості з приводу розроблення Генерального плану м.Пирятин.

Запрошуємо активних громадян до обговорення.

5 вересня 2016 року

2 вересня в приміщенні Пирятинського краєзнавчого музею відбулась презентація третьої книги тетралогії „Не встигла сказати… - На чужині“.

Гостей з теплими словами зустріла директор музею Наталія Купріян. Вона розповіла про автора твору – нашу землячку Ольгу Гурбу. Роман-тетралогія „Не встигла сказати…“  присвячена дітям війни. Це історія життя людини, в якої війна відняла батька.

Третя книга роману „На чужині“ – про молоді роки головної героїні твору Галі, якій випала нелегка доля дружини офіцера.

Книга розрахована на широке коло читачів. 

3 вересня 2016 року

Шановні підприємці!

Вітаю Вас з професійним святом – Днем підприємця. Ні для кого не буде секретом, що Ви є головною рушійною силою будь-якої економіки. А сьогодні – у складні часи, які переживає Україна, – ви стали ще й невідмовними помічниками, які підтримують нашу армію, родини, що опинились в складних життєвих обставинах.

Сподіваюсь, що Ваша наполегливість та новаторство, невгамовність та ентузіазм сприятимуть подальшому розвитку приватної ініціативи і підвищенню добробуту населення нашої громади, а наше плідне співробітництво матиме позитивну динаміку і в подальшому буде активізуватися.    

2 вересня 2016 року

Тільки-но барвистий вересень ступив на поріг, для засмаглих, активних та сповнених енергією дошкільнят розпочався новий навчальний рік. Першого вересня, у День Знань, для святково вбраних і дещо схвильованих дітей та їхніх батьків гостинно розкрив двері дитячий садок „Червона шапочка“.

Цього святкового ранку на подвір’ї дитячого садка звучала весела музика, лунав дзвінкий дитячий сміх і серця кожного – як малюків, так і дорослих сповнювалися приємним хвилюванням.  Педагогічний колектив доклав максимальних зусиль для тог, щоб перший день навчального року залишив приємні спогади у серцях маленьких вихованців та їх рідних.

2 вересня 2016 року

Нас кличе дзвоник до шкільної ниви.

Прислухайтесь, який у нього спів!

Сьогодні діти незалежної Вкраїни

Сядуть за парти. Вже дзвоник продзвенів!

 

1 вересня у всіх школах Пирятинської об’єднаної громади відзначали свято Першого дзвоника та День знань. Цей день завжди особливо урочистий, адже з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до вершин знань, до нових звершень, до самостійного життя.

2 вересня 2016 року

1 вересня в дошкільному навчальному закладі „Берізка“ відбулось святкове дійство з нагоди відкриття нової групи. 20 пирятинських дітлахів переступили поріг затишних кімнат, облаштованих новими сучасними меблями, комфортним санвузлом. Багато гостей прийшло розділити цю радісну подію - міський голова Рябоконь О.П., начальник відділу освіти Шерзой Н.Г., головний бухгалтер Цюра І.О., директор підприємства „Полтавагазтех“, яке виконувало ремонтні роботи, Ткаченко А.М., представники батьківських комітетів та всі бажаючі.

1 вересня 2016 року

1 ВЕРЕСНЯ - особливе свято! Завжди яскраве, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою.  Перший навчальний день у дитячому садочку „Сонечко“ розпочався  в усіх вікових групах заняттям „Пам’ятаймо щохвилини, що  ми діти України!“, а далі на малюків чекала лялькова вистава „Кіт Барсик іде до школи“. 

1 вересня 2016 року

31 серпня відбулося друге пленарне засідання тринадцятої позачергової сесії Пирятинської міської ради, яку ініціювала депутатська група „Трудовий порядок“. Депутати повернулися до обговорення питань щодо технічного та санітарного стану головного корпусу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ  ступенів № 4 та організації навчального процесу.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua