Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 вересня 2016 року 17:24

Пирятинська міська рада готується до чергової сесії

В ході підготовки до чергової сесії проводяться засідання постійних комісій міської ради. У понеділок, 19 вересня, відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, в якому взяли участь голови інших постійних комісій міської ради.

На засіданні розглянуто понад тридцять питань. Одне з них стосувалося розгляду колективного звернення жителів будинку № 50 по вулиці Архітектора Хітріна щодо стану прибудинкової території. Жителі скаржилися на те, що тривалий час не вирішується питання щодо знесення незаконно побудованих господарських споруд та облаштування дитячого майданчика на їхньому подвір’ї. Комісія прийняла рішення провести виїзне засідання, залучивши фахівців виконкому міської ради, керівників  водоканалу та госпрозрахункових очисних споруд; власникам гаражів запропонувати узаконити будівлі, а власникам незаконно побудованих господарських споруд – знести їх, для того щоб звільнити місце для дитячого майданчика.

Далі присутні заслухали інформацію заступника міського голови Максима Варави та фахівців з технічного нагляду щодо стану будівництва спортивного майданчика на території Пирятинської загальноосвітньої школи  № 6 та реконструкції приміщення гуртожитку для облаштування міського Центру надання адміністративних послуг. Будівництво майданчика планується завершити до першого жовтня. Реконструкція гуртожитку дещо подовжується в часі у зв’язку з тим, що наші німецькі партнери  - керівники проекту GIZ „Реформа управління на Сході України“ висунули поглиблені вимоги щодо майбутнього об’єкта: Центр надання адміністративних послуг в Пирятині має стати зразком для поширення цього досвіду в інших об’єднаних територіальних громадах.

Крім того, було порушено питання щодо стану капітального ремонту Центру дитячої та юнацької творчості. За інформацією заступника міського голови Максила Варави, підрядник, який був визначений тендерною процедурою, неякісно виконував роботи. Недоліки виявлені у вигляді дефектів у виконанні фасадної штукатурки та зовнішнього облаштування цоколя. Посадовими особами виконкому міської ради та депутатами міської ради підряднику неодноразово було зроблено ряд зауважень стосовно якості виконаних робіт і запропоновано усунути зазначені недоліки за власні кошти.

У зв’язку з тим, що підрядник ці вимоги не виконав і взагалі припинив роботи, Пирятинська міська рада розпочала процедуру по розірванню договору про виконання будівельних робіт з капітального ремонту Центру дитячої та юнацької творчості з цим підрядником. Крім того, на адресу підприємства направлено лист стосовно сплати штрафу і пені на користь Пирятинської міської ради.

Також постійна комісія обговорила та узгодила проекти рішень з питань регулювання земельних відносин, що виносяться на сесію міської ради, яка відбудеться 28 вересня.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua