Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 вересня 2016 року 09:53

З Днем народження, Пирятин!

17 вересня Пирятин святкував День міста, який цього року пройшов особливо яскраво.

З 16 години площа перед районним Будинком культури завирувала розвагами. До самого вечора тут було на що подивитися і що послухати.

На виставці народних умільців були представлені вишивки, роботи з бісероплетіння, живих квітів, картини, квілінг, а загальноосвітні школи, дошкільні та позашкільні навчальні заклади презентували у своїх виставках Герб нашого міста, виготовлений з різних матеріалів. Цікаві фото, виставлені вперше, були представлені Пирятинським краєзнавчим музеєм.

Юні спортсмени також показали свої досягнення у фізкультурі. У змаганнях вболівальників взяли участь представники трьох шкіл міста. Команду кожної школи представляли 50 учасників, які показали свої спортивно-музичні програми. Журі оцінювали їх назви команд, девізи, форму та саму програму. Юні футболісти змагалися у вправності з жонглювання футбольним м’ячем. Учасники змагань отримали заохочувальні призи від міської ради.

Заходи продовжилися нагородженням переможців конкурсів, які проводилися в міських школах з нагоди Дня міста та міського конкурсу малюнків „Я – за чисте місто“. Від організаторів свята діти отримали грамоти та подарунки.

Естафету святкування перейняли вихованці Пирятинської школи естетичного виховання. У виконанні духового оркестру прозвучали усіма улюблені мелодії. Концерт зібрав чималу аудиторію слухачів. Декого мелодія покликала до танцю.

Вечірня програма розпочалася урочистостями та великим святковим концертом. Міський голова Олексій Рябоконь  привітав пирятинців з одним з найулюбленіших та найбільших свят – Днем міста. Він вручив Почесні грамоти Руслані Боргун, Галині Івановій, Сергію Козіну, Ірині Уляницькій, Світлані Курочці, Ользі Пороло, Світлані Сутузі, Анатолію Архіпову, Володимиру Галіку, Миколі Ріжку, Едуарду Цвеню, Анжеліці Щербині, Анатолію Чарченку, Юрію Кошкалді, Лідії Самойлік, Олександру Снаговському та колективу ПАТ „Полтаваобленерго“.

Вже доброю традицією в місті стало призначення стипендій міської ради творчо обдарованим дітям та молоді – переможцям конкурсів, змагань, олімпіад обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Міський голова вручив сертифікати про отримання стипендій Максиму Кійко, Артуру Виповському, Ірині Гудзь, Лілії Кійко, Богдану Коршаку, Анні Головні, Дмитру Бровару, Владиславі Мартиненко, Владиславу Проценку, Вікторії Педь, Катерині Яременко, Анні Титаренко, Анастасії Бєловій, Марку Харченку, Анастасії Степанусі.

Вже вчетверте виконавчим комітетом проводиться конкурс з благоустрою міста „Найкращий будинок та благоустрій території“. Щоб наше місто було красивим, затишним та сучасним визначаються переможці в номінаціях: „Найкращий приватний будинок“  та „Найкраща клумба міста“.

Переможців конкурсу – Віктора Бугайова, Лідію Дуброву, Інну Жук, Марію Лисенко, Івана Сітнікова та Наталію Шевченко відзначив грамотами та цінними подарунками начальник відділу з земельних та екологічних питань виконкому міської ради Євгеній Стадник.

У святковому концерті взяли участь місцеві аматори сцени та гості нашого міста – соліст академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України Олексій Похвала та Народний артист України Віктор Павлік.

Приїхав привітати пирятинців з Днем міста і Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Після концерту молодь відпочивала на святковій дискотеці.   

Впродовж для всі заходи супроводжувалися святковою торгівлею, іграми, розвагами та атракціонами.  

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua