Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 вересня 2016 року 15:57

Навчальний процес у четвертій школі розпочнеться 1 вересня

31 серпня відбулося друге пленарне засідання тринадцятої позачергової сесії Пирятинської міської ради, яку ініціювала депутатська група „Трудовий порядок“. Депутати повернулися до обговорення питань щодо технічного та санітарного стану головного корпусу Пирятинської загальноосвітньої школи   І-ІІІ  ступенів № 4 та організації навчального процесу.

Заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Максим Варава ознайомив присутніх з технічним висновком фахівців Полтавської філії Державного підприємства „НДІпроектреконструкція“, які проводили обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж головного корпусу четвертої школи, визнали їх стан задовільним і дозволили експлуатацію першого поверху і частини другого.

Також Максим Варава повідомив, що 26 серпня, одразу після закінчення першого пленарного засідання сесії, на виконання прийнятого рішення, замовник робіт разом з підрядником – ФОП Олександром Крицьким склали уточнений акт недоліків, який підписали обидві сторони. У цьому акті, наголосив доповідач, підрядник підтвердив, що до кінця 2016 року зобов’язується усувати недоліки, пов’язані із затіканням дощових вод в будівлю школи, не видимі на даний час.

Протягом п’яти днів після сесії, включаючи вихідні, у школі штукатурили стелю в аварійних місцях, просушували приміщення, готували класи до початку навчального року.

На підставі технічного висновку, а також результатів проведеної експертизи вологості повітря в приміщеннях школи, 31 серпня фахівці управління Держпродспоживслужби в Пирятинському районі дозволили розпочати навчання учнів у головному корпусі при такій умові: перекрити доступ дітей в ліве крило другого поверху; заборонити проводити ремонтні роботи під час  перебування дітей у школі; те, що необхідно зробити відповідно до рекомендацій, зазначених у технічному висновку, виконувати під час канікул.

Депутати знов порушили питання щодо технічного нагляду, який, на їхню думку, проводився неякісно; запропонували переглянути умови договору з уповноваженою особою, яка здійснювала технічний нагляд, з метою притягнення її до відповідальності.

Міський голова Олексій Рябоконь, підводячи підсумки обговорення, наголосив:

- Якщо ми прагнемо однієї мети, то повинні досягати її разом і не дистанціюватися один від одного про всяк випадок. Так, ми припустилися помилки, але оцінили ситуацію і прагнемо якнайшвидше усунути проблеми усіма доступними засобами.

Сесія прийняла рішення з 01 вересня 2016 року розпочати навчальний процес у Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4, з урахуванням зауважень і пропозицій експертних комісій; рекомендувати управлінню Держпродспоживслужби в Пирятинському районі проводити перевірки санітарного стану шкільних приміщень один раз на два тижні до початку опалювального періоду; спільно розробити заходи щодо ліквідації недоліків, відображених у висновках експертизи; юристам міської ради переглянути умови  договору з уповноваженою особою, яка здійснювала технічний нагляд, з метою притягнення її до відповідальності.

Наступним рішенням сесія внесла зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади, прийнявши субвенцію із державного бюджету в сумі 1 мільйон 504 тисячі гривень для реконструкції басейну Пирятинського ліцею.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua