Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 вересня 2016 року 12:00

Пирятинська міська рада планує забезпечити безкоштовним харчуванням додаткові пільгові категорії учнів

22 вересня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. У ньому взяли участь голова постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва, представники інших постійних комісій, фахівці виконавчого комітету міської ради.

Комісія розглянула проекти рішень щодо внесення змін до міських цільових програм зайнятості населення, підтримки Пирятинського районного військового комісаріату, підтримки членів сімей військовослужбовців, які несуть військову службу в зоні проведення антитерористичної операції, розвитку фізичної культури і спорту, розвитку баскетболу.

Також потребує внесення змін і доповнень міська цільова Програма „Стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади“. У зв’язку із збільшенням кількості стипендіатів та розміру грошової винагороди за особисті досягнення дітей у навчанні, спорті, мистецькій діяльності, запропоновано збільшити фінансування Програми на 40 тисяч гривень. Крім того, комісія з присудження стипендій міської ради, яка у серпні цього року проводила відбір кандидатів, рекомендувала внести зміни та доповнення до Положення про стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, зокрема, доповнити його пунктом такого змісту: при наявності кількох претендентів на одну стипендію перевага надається тій дитині, яка у цій же номінації мала досягнення більш високого рівня, ніж інші.  

На виконання рекомендацій постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту від 24 травня 2016 року підготовлено проект рішення щодо забезпечення безкоштовним харчуванням додаткових пільгових категорій учнів загальноосвітніх навчальних закладів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Планується охопити безкоштовним харчуванням дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, та дітей із багатодітних сімей. Постійна комісія рекомендувала винести даний проект рішення на затвердження сесії міської ради.

У зв’язку з тим, що загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади перейшли у власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, відділ освіти міської ради розробив ряд положень про проведення міських змагань, фестивалів та конкурсів. Комісія рекомендувала сесії міської ради затвердити ці положення.

Також комісія розглянула питання щодо погодження кандидатури на посаду директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району. Рішенням ради співзасновників було запропоновано на цю посаду Зайченка С.О. Постійна комісія рекомендувала сесії міської ради погодити цю кандидатуру.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Лариса Кочур ознайомила членів комісії та присутніх з проектом ріщення щодо внесення змін до структури та загальної чисельності працівників Пирятинської міської ради на 2016 рік. У зв’язку із збільшенням повноважень Пирятинської міської ради і, відповідно, навантаження на одного працівника апарату міської ради, пропонується додатково увести до виконавчих органів апарату міської ради посади заступника міського голови з питань діяльності виконкому, двох адміністраторів, які будуть працювати у старостатах, головного спеціаліста з питань молоді і спорту, створити міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Постійна комісія підтримала пропозицію і рекомендувала сесії міської ради затвердити даний проект рішення.

Наостанок голова постійної комісії Олександр Горбачов порушив питання щодо використання коштів, які були вручені командам шкіл міста – учасницям легкоатлетичного забігу „Пирятинська миля“, що проводився в рамках відзначення Дня Європи 28 травня. Директорам шкіл рекомендовано до 30 жовтня використати ці кошти для придбання спортивного інвентаря.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua