Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 вересня 2021 року 15:48

План дій поводження з відходами на території Пирятинського підкластеру

Сьогодні відбулося чергове засідання робочої групи з питання управління відходами на території Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської та Новооржицької громад за участю представників муніципалітетів і експертів німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Обговорювали план дій поводження з відходами на території Пирятинського підкластеру та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.

Технічний радник проєкту GIZ в Полтавському регіоні Петро Перетятько зауважив, що Проєкт оголосив конкурс для німецьких консалтингових компаній, переможець якого буде займатися написанням місцевих планів поводження з відходами. Крім цього, зазначив, що GIZ готовий брати участь у співфінансуванні заходів з ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Для цього громадам потрібно розробити модель, відповідно якої через деякий час ці сміттєзвалища не з’являться знову. Тобто населенню потрібно запропонувати альтернативу.

Зважаючи на щільність населення Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської та Новооржицької громад, експерт проєкту GIZ Сергій Коломієць запропонував два варіанти управління відходами. Перший, для чотирьох громад, - встановлення дворівневої сміттєсортувальної станції, де буде сортування на вторсировину та органіку і неорганіку. Другий – для Пирятинсько-Лубенського кластеру, тобто для семи громад.

Далі експерти Проєкту проведуть фінансові обрахунки обох варіантів та презентують їх на наступному засідання робочої групи, на якому громади і оберуть найбільш прийнятну модель поводження з відходами.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua