Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 вересня 2019 року 12:25

Дискусія щодо завершення процесу формування спроможних ОТГ

  18 вересня в  Полтаві за сприяння Проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO відбувся  перший круглий стіл Асоціації об’єднаних територіальних громад в рамках своєї ініціативи з обговорення у регіонах критеріїв та моделювання змін адміністративно-територіального устрою щодо обговорення завершення процесу формування спроможних ОТГ. До участі у заході був залучений експерт Мінрегіону Павло Остапенко, який представив методику визначення спроможності об’єднаних територіальних громад на основі 9 критеріїв. На зустрічі було презентовано також результати опитування аналітичного центру Асоціації щодо додаткових критеріїв визначення спроможності ОТГ.

  Голови громад дискутували щодо релевантності запропонованих критеріїв та можливості застосування додаткових аргументів громад щодо конфігурації утворених ОТГ та завершення формування нових.

    „Громади, що пішли на добровільне об’єднання, демонструють успішні кроки розвитку, взяли всі повноваження, не повинні примусово бути приєднані до інших громад без згоди“, – зазначив Олексій Рябоконь, заступник голови Асоціації ОТГ, Пирятинський міський голова.

   Асоціація запропонувала провести індивідуальну роботу з громадами, що опинились в групі ризику (визнання неспроможними), випрацювати аргументи щодо наявності перспектив розвитку та спроможності, узгодження можливих змін їх конфігурації.

                                                                                                                                            За матеріалами сайту Асоціації ОТГ

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua