Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 вересня 2019 року 13:08

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (01.08.2019 - 11.09.2019)

 

Відбулося  8 засідань постійних комісій.

Відбулося 4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 35 рішень.

Проведено Дні міської ради в Калиновомостівському та  Олександрівському старостах.

 

Розпочато  роботи по відновленню відмосток в дитячих навчальних закладах. Закінчено облаштування відпостки в ДНЗ ,,Ромашка“ та планується провести роботи в ДНЗ „Пролісок“, та „Червона шапочка“. Загалом на виконання цих заходів виділено кошти в сумі 115 тис. грн.

Проведено роботи по заміні тепломережі в ДНЗ „Сонечко“, вул.Полтавська, 9, м.Пирятин. Облаштовано  нову сучасну тепломережу протяжністю 34 м. Роботи виконані підрядною організацією ТОВ „ПОЛТАВАТЕХГАЗ“ (м.Полтава) Вартість робіт склала 83,098 тис. грн.

Продовжуються роботи по поточному ремонту ДНЗ „Ромашка“ (с.Олександрівка). В ході робіт буде замінено каналізаційну та водопровідну внутрішньобудинкову мережу в санвузлах, проведено ремонт внутрішніх приміщень санвузлів, пральні та коридору (оздоблювальні роботи) та облаштовано вбиральню для персоналу закладу.

Роботи виконує підрядна організація ПП „Удайбудпроект“ (м.Пирятин) Вартість робіт складає 150,0 тис. грн.

Продовжуються роботи по капітальному ремонту головного фасаду Центру дитячої та юнацької творчості. Відновлюється первозданний вигляд головного фасаду. Роботи виконує підрядна організація ПП „Аталіо“ (м.Пирятин). Вартість робіт складає 279,578 тис. грн.

 

На завершальній стадії розроблення Схеми планування території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади (розроблено функціональне зонування території та пояснювальну записку).

Облаштовано тротуар по вул.Харківська (411,0м.кв.) 493,240 тис.грн.

Проведено капітальний ремонт вул.Матросова (2354,0м.кв.) 1298,088

                                                      пров.Косий (1385 м.кв.) 876,659 тис.грн.

Облаштовано спуски між тротуарами та проїзною частиною:

пл. Героїв Майдану – вул. Січових Стрільців (березова алея),

майдан Незалежності – вул.Соборна (торговий центр),

вул.Соборна (фонтан – магазин „Аврора“),

та заплановано провести:

вул.Соборна (ЗОШ №4 поч. школа – ПАТ„Украпошта“),

вул.Соборна (Ощадбанк – магазин „Візит“),

перехрестя вул.Соборна, Європейська, Визволення

В рамках Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO проводяться роботи по об’єкту „Реконструкція водогону по вул.Острів, вул.Кутузова, вул.Лермонтова в м.Пирятин Полтавської області“, який реалізується на умовах співфінансування. З бюджету Пирятинської ОТГ виділено 500,0 тис. грн. На даний момент проведені земляні роботи по вул. Кутузова і Лермонтова та облаштовуються колодязі для подворового підключення до водогону. Пирятинська ОТГ отримала від проекту DESPRO відзнаку „НАДІЙНИЙ ПАРТНЕР“.

 В  рамках програми енергоефективності  облаштовано  сучасну локальну вентиляційну систему в ДНЗ „Пролісок“.

 Проведено нараду  з керівниками навчальних закладів  з питань енергозбереження та енергоефективності.

 

21-22 серпня взято участь у спільному засіданні Правління та Ради Асоціації ОТГ  (Рябоконь О.П., Кочур Л.В.).

29 серпня участь у партнерській зустрічі між бізнесом і владою в рамках обласного конкурсу „Кращі товари Полтавщини“ (Рябоконь О.П.), проведеного Полтавською облдержадміністрацією.

Участь у  круглому столі „Перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Полтавщини. Етап перший – аналіз існуючого стану“ (Рябоконь О.П.), проведеного Полтавською обласною радою.

 

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради продовжують підвищувати кваліфікацію, взято участь у форумах, семінарах і тренінгах, навчальних візитах:

участь       у     тренінгу    „Цифрові   комунікації  як складова ефективного

медіапростору ОТГ“ (Бульда Ю.В.) та  „Засади побудови ефективної системи управління фінансовими ресурсами та організації бюджетного процесу в об?єднаних територіальних громадах“ (Кеда С.Ю.);

участь   у      Всеукраїнській     науково-педагогічній   конференції на тему

„Сучасні тенденції підвищення якості освіти“  (Заніздра С.В.); 

участь у роботі обласної серпневої конференції педагогічних працівників

„Освіта Полтавщини на шляху впровадження Нової української школи: підсумки 2018/2019 навчального року та основні завдання на 2019/2020 навчальний рік“  та семінарі-презентації освітньої платформи – електронного щоденника „Моя школа“    (Шикеринець І.С., Зібніцька Л.І.);            

участь у тренінгу в рамках проекту „Допомога у реінтеграції та реабілітації

населення, що постраждало внаслідок конфлікту“ (Кабушка Ю.В.).

         

 В цьому році  колектив поповнився  ще  8-ма студентами заочниками, які успішно склали вступні іспити до Національного університету Шевченка за спеціальністю „Публічне  управління та адміністрування“.

Проведено конкурсні відбори  та прийнято на посади  2 начальника відділу:  відділу освіти, молоді та спорту міської ради Зуєва С.В. та начальника економічного аналізу та розвитку  управління  економіки виконкому міської ради Комаренко В.Д.

            

 Проведено комісію з присудження стипендій Пирятинської міської ради, виплату встановлено 13 стипендіатам.

 Проведено  дві зустрічі з представниками з місцевого самоврядування  та органів виконавчої влади  Луганської і Донецької областей та представниками кадрових і юридичних служб Корпорації „Молочний альянс“ щодо вивчення досвіду діяльності Пирятинської ОТГ.

 Взято участь у виставці-продажі     STREET FEST „Кращі товари Полтавщини“, яка відбулася з нагоди відзначення 250-річчя І.П.Котляревського в Полтаві.

 Проведено комісію з питань наповнення та здійснення аналізу виконання доходної видаткової частин бюджету Пирятинської міської об’єднаної територіальної  по наповненню бюджету громади.

   Проведено  експертну комісію з питань реалізації Положення про Громадський бюджет та координаційну раду по громадському бюджету.

 

Центром надання адміністративних послуг надається  172 послуги. 

Станом на 11 вересня оформлено 276 ID-карток та 471 закордонних паспорти.

Продовжується реалізація проекту  ,,U-LEAD“ по модернізації ЦНАПу. Проведено робочу  зустріч з координаторами  та експертами проекту.

 

Відділом державної реєстрації:

у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців опрацьовано 33 заяви;

у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно опрацьовано 278 заяв;

зареєстровано 131 фізичну особу, знято з реєстрації 155 осіб; видано 280 довідок про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання; опрацьовано 14 заяв на зміну назви вулиці

 

Відділом із земельних та екологічних питань проведено 12 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян у міжсесійний період. Проведено комісію по огляду зелених насаджень, що підлягають видаленню. Видано 7 ордерів на спиляння дерев.

Традиційно, вже кілька років поспіль, напередодні відзначення Дня міста Пирятинська міська рада проводить конкурс з благоустрою „Найкращий будинок та благоустрій території“. 9 вересня конкурсна комісія відвідала конкурсантів та підбила підсумки.

 

Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому обстежено умови проживання:  дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 7 дітей; дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 7 дітей; дітей, які проживають з одним із батьків (2).        

02.08.2019 проведено моніторинг за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування.

 

Працівниками центру соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді 08.08.2019 проведене засідання комісії з придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.  

Забезпечується соціальна підтримка учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та членів їх сімей картками зі знижками на товари та послуги, зокрема виготовлено 100 карток. Вже  надано 29 карток. Налагоджено співпрацю з приватними підприємцями та підприємствами міста щодо знижки на товари та послуги (магазин ,,Теплий дім“, автомагазин та СТО ФОП Немийноги Лариси, офіс Оріфлейм, мережа аптек ФОП Побочій В.Г., турагенство ,,На канікули“, магазини ,,Гарпун“, ,,Професіонал“, ,,Комп?ютерсервіс“, ,,Світ штор“, ,,Союз“). Також безкоштовними є заняття скандинавською ходою для учасників АТО та їх сімей.

 В рамках реалізації Програми підтримки сімей, дітей та молоді 5 породіль отримали     матеріальну     допомогу в розмірі 2000,0 грн. на загальну суму 10000,0 грн.

Надано разову грошову допомогу 8 малозабезпеченим хворим громадянам ОТГ 8 громадянам на загальну суму 7600 грн.

Головним спеціалістом з цивільного захисту проведено планове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради.

Проведено засідання комісії з розгляду питань щодо надання матеріальної допомоги громадянам на відшкодування збитків внаслідок непередбачуваних обставин – пожежа, затоплення в житлових будинках та квартирах. Надано матеріальну допомогу громадянці Лопушенко Н.Г. у сумі 4000 грн..

 

Сприяння розвитку бізнесу

Звіт про виконання Плану місцевого розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2019-2020 роки за 1 півріччя 2019 року схвалено групою експертів ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“.

Проведено засідання конкурсної комісії з визначення відповідності поданих заявок умовам Конкурсу міської ради „Розвиваю бізнес у своїй громаді“, яким продовжено термін прийняття заявок до 20.09.2019 року.

З метою визнання вагомого вкладу малого та середнього підприємництва у розвиток міста, стимулювання виробництва якісних товарів та послуг, створення нових робочих місць, підвищення іміджу малого та середнього підприємництва Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади проведено   щорічний    міський   конкурс „Кращий підприємець Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади“.

 Продовжилось наповнення розділу „До уваги бізнесу“ веб-сайту міської ради, а саме віконце „Інформація для ведення бізнесу“ доповнена Схемою точок  приєднання до  електроустановок у м.Пирятин та порядком подання заявок на приєднання.

 

Сприяння залученню інвестицій в економіку громади

 З метою популяризації інвестиційних можливостей громади триває збір та наповнення інформації на Інвестиційному порталі, що знаходиться на платформі SMART-місто.

Розпочато наповнення віконця „Об’єкти потенційних інвестицій“ геоінформаційної системи обліку активів Пирятинської міської ОТГ.

Наповнено інформацією  відповідний розділ  сайту міської ради „До уваги бізнесу“.

 

Реалізація тарифної політики

Проведено  засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при  нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги присвячене розгляду тарифу на нову послугу ОКВПТГ „Лубнитеплокомуненерго“ - внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та їх розподіл між споживачами. За рекомендаціями комісії виконкомом прийнято рішення про встановлення розміру внесків.

 

Підтримка тваринництва

З метою отримання спеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби опрацьовані та направлені в облдержадміністрацію звернення 4 заявників.

 

Реалізація повноважень у сфері праці

Робочою групою міської комісії здійснене виїзне обстеження 12  фізичних осіб – підприємців, в ході якого продовжена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг легальної зайнятості та вимог чинного законодавства стосовно укладення роботодавцями трудових відносин із найманими працівниками, надані пам’ятки роботодавцям та найманим працівникам. Проведено засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, де було прийнято ряд важливих рішень.

За результатами роботи робочої групи, комісії та постійної інформаційно – роз’яснювальної кампанії, в добровільному порядку, було легалізовано 12 робочих місць у суб’єктів господарювання, які не зареєстровані на території Пирятинської міської ОТГ, але використовують працю жителів нашої громади.

 

Участь в грантах

Подано 4 заявки на участь в конкурсах і грантах:

до Глобального екологічного фонду в рамках ПРООН – проект „Встановлення сонячних колекторів на дахах будівель для забезпечення гарячого водопостачання закладів“ на суму 100,0 тис.дол.США,

До Громадського бюджету Полтавської обласної ради подано 3 проекти:

з облаштування скеледрому на базі опорного закладу освіти Пирятинський ліцей з наданням можливості дітям та молоді займатися скелелазінням на суму 150,0 тис.грн.,

придбання міні – земснаряду для очищення річки Уда“ – на суму 170,0 тис.грн.,

створення  єдиної відкритої молодіжної платформи для розвитку та генерації ідей пирятинської молоді, реалізації її потенціалу на території Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості за адресою: вул. Пушкіна, 33, м.Пирятин. – на суму 146,61 тис.грн.

 

 Протягом міжсесійного періоду відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів:

освітній форум „Перспективи розвитку освіти Пирятинської міської об?єднаної територіальної громади. Реалії та виклики“;

свято „Перший дзвоник“ у закладах загальної середньої освіти;

оперативно-розпорядчі наради для керівників закладів загальної середньої освіти та заступників директорів з навчально-виховної роботи;

засідання комісії по укомплектуванню закладів дошкільної освіти Пирятинської міської ради;

направлено на оздоровлення у табори області та за її межами 3 дітей;

проведено зустріч з ментором проекту „Школа 3.0. Об’єднані громади“;

проведено турніри зі швидких шахів серед дорослих та дітей;

Всеукраїнський турнір по футболу серед юнаків 2004 року народження.

 

Проведено та взято участь у культурно-мистецьких заходах:

ДНІ СІЛ Олександрівка та Калинів Міст ТА Замостище, „У моди немає часу“, фестивалі сала, Прапор України,  як код нації“, „Незалежна моя Україна“, літньому фестивалі меду, українсько-американському проекті „Гуртобус“.

Розроблено та затверджено штатний розклад Пирятинського культурно-громадського центру.

У Пирятинському краєзнавчому музеї пройшли вечори-зустрічі, де жителі міста знайомилися із побутом сусідів із м.Гребінка,  с. Зіліщівка  Гадяцького району та м.Гадяч, а також переселенки Л. Жуковської із Луганської області.

Здійснювалось бібліотечно – бібліографічне та інформаційне обслуговування користувачів, проведення заходів до ювілейних та пам’ятних дат.

З вересня розпочала набір учнів Пирятинська школа мистецтв.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua