Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 вересня 2019 року 20:25

Навчальний візит енергоменджерів ОТГ

У рамках проекту „Енергоефективність у громадах ІІ“ сьогодні відбувся навчальний візит до Пирятина, у якому взяли участь енергоменджери ОТГ. Зустріч розпочалася у конференц-залі Пирятинського ліцею, де міський голова Олексій Рябоконь привітав учасників та презентував Пирятинську міську ОТГ в контексті децентралізації: етапи її створення та розвитку. Ознайомив присутніх із досвідом створення сучасного освітнього середовища у закладах освіти об’єднаної громади.

Головний спеціаліст управління комунальною власністю виконкому міської ради Руслан Биков поділився практичним досвідом Пирятинської громади у сфері енергоефективності та енергозбереження. Розповів учасникам про впровадження енергозберігаючих заходів та забезпечення ефективного використання енергоресурсів на об’єктах комунальної власності.

Керуючий справами виконкому Лариса Кочур зупинилася на процесі  створення й роботи  ЦНАПу,   впровадженні е-врядування.

Далі директор Пирятинського ліцею Лариса Пономаренко провела екскурсію навчальним закладом. Учасники делегації завітали до басейну, відділення ДЮСШ секції „Сумо“, інклюзивно-ресурсного центру та побували в початкових класах.

 Також гості відвідали дитячі садочки міста, зокрема, оглянули нещодавно встановлену сучасну локальну вентиляційну систему із рекуперацією у ДНЗ „Пролісок“. Побували в повністю утепленому ДНЗ „Сонечко“, де вихованці закладу – члени спілки „ЕКОfriends“ підготували надзвичайно цікавий виступ про проблему забруднення довкілля поліетиленом та пластиком (відео тут).

Потім відвідали Центр дитячої та юнацької творчості, де зараз проводиться капітальний ремонт головного фасаду будівлі.

Маршрут делегації продовжився до Опорного закладу Пирятинської  загальноосвітньої школи № 6, де чекав на гостей директор Микола Василенко. Він показав відремонтовані класні кімнати, приміщення актової зали, бібліотечний простір файн-бук. Особливе захоплення гостей викликало шкільний радіовузол „Голос школи“.

Наостанок делегація відвідала Пирятинський ЦНАП, де ознайомилася з його роботою.

Учасник навчального візиту висловили своє позитивне враження від масштабів впровадження децентралізації на рівні однієї громади – Пирятинської міської ОТГ.

Енергоменеджер Межівської ОТГ Дніпропетровської області Олена Запорожченко, зазначила, що вражень від візиту дуже багато та особливо вразило те, наскільки багато уваги приділяється освітнім закладам громади,  де створено належні умови для максимального розвитку дитини. І зокрема, відповідальне ставлення керівництва до впровадження заходів з енергозбереження в цих закладах.

Олена Броварник, енергоменеджер Мереф’янської ОТГ Харківської області, відзначила командну роботу та добросовісне виконання службових обов’язків спеціалістами виконавчого комітету міської ради та керівників освітніх закладів.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua