Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 вересня 2019 року 10:00

Учні шкіл міста взяли участь в акції „Запобігти. Врятувати. Допомогти“

Днями в 19 державній пожежно-рятувальній частині проводилась громадська акція „Запобігти. Врятувати. Допомогти“. У рамках якої до пожежної частини м. Пирятин завітали учні 6-7 класів Пирятинського ліцею, Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 та Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.  №4.

Мета акції - розповісти дітям про специфіку та особливості професії рятувальника, про випадки пожеж та причини їх виникнення, а також у цікавій ігровій формі навчити дітей основам пожежної безпеки.

Рятувальники розповіли школярам про пожежі в Пирятинському району та їх наслідки, роз’яснили на практичних прикладах питання безпеки життєдіяльності.

 У ході акції школярам було продемонстровано аварійно-рятувальне обладнання, яке знаходиться на озброєнні у місцевих вогнеборців, розповіли про його застосування під час ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Наостанок рятувальники проклали рукавну лінію та подали воду. Всі бажаючі мали можливість спробувати потримати пожежний ствол з подачею води. Діти змогли відчути себе у ролі справжніх рятувальників, примірявши каски пожежних.

Ця частина акції викликає особливе пожвавлення, адже такі хвилини інколи допомагають визначитися з вибором майбутньої професії, присвятити своє життя такій потрібній людям професії рятувальника.

Після проведення таких заходів, як акція „Запобігти. Врятувати. Допомогти“ молоде покоління по-новому бачить роботу рятувальників.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua