Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 вересня 2020 року 10:29

Якісні та доступні послуги у громаді – головне завдання органу місцевого самоврядування

3 вересня відбулося засідання секторальної платформи „Управління людськими ресурсами в ОТГ, адміністративні послуги та е-врядування‘‘ під головуванням міського голови Олексія Рябоконя.

В ході дискусії обговорено актуальні питання подальшої розбудови мережі ЦНАП, як інфраструктурної, так інституційної.

Підняли питання необхідності державної комплексної підтримки цього процесу, особливо з урахуванням проєктних законодавчих положень щодо створення ЦНАП у кожній громаді, що буде створена в результаті адміністративно-територіальної реформи після місцевих виборів цього року. Позитивною у цьому контексті є ініціатива Мінцифри, висловлена керівником експертної групи підвищення кваліфікації персоналу надавачів публічних послуг цього міністерства Іриною Осійчук, про формування єдиного порталу з надання адміністративних послуг, де мають бути інтегровані відомості про наявні та проєктні ЦНАПи, послуги, що ними надаються, графіки їх роботи інформаційно-аналітичні, навчальні та методичні матеріали для підвищення спроможності працівників ЦНАП та поінформованості громадян про їх роботу.

Підтримали напрями законодавчого удосконалення цієї сфери, озвучені Головою підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Ларисою Білозір.

Жвава дискусія виникла навколо питання передачі ЦНАПам функцій фронт-офісу з отримання документів на призначення соціальних допомог та гарантій. Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко запевнив усіх присутніх, що у Міністерстві усю складність проблематики розуміють та окреслив напрями її поетапного врегулювання.  Зокрема, шляхом проведення циклу навчальних заходів для персоналу в громадах, забезпечення необхідною оргтехнікою та програмним забезпеченням, а також реорганізації усієї системи інституційного забезпечення надання соціальних послуг.

Тож Асоціацією ОТГ зініційовано на базі платформи „Управління людськими ресурсами в ОТГ, адміністративні послуги та е-врядування‘‘ спільно з Мінцифри, Мінсоцполітики формувати у подальшому узгоджені пропозиції з удосконалення нормативно-правового політики, проведення заходів з посилення інституційної спроможності працівників ЦНАП, удосконалення технологічних процедур надання адміністративних послуг, синхронізації можливостей різних продуктів програмного забезпечення для їх удосконалення та оптимізації.

За результатами засідання спільно з учасниками платформи будуть напрацьовані відповідні пропозиції. Приємно, що Асоціацію ОТГ чують та враховують її думку.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua