Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 вересня 2020 року 18:49

На семи вітрах до Пирятина прилетіла нова книга

Поезія нашого міста – яка вона? Чи це лише знані всіма рядки Дмитра Луценка? Скільки сьогодні поетів пише строфи, ходячи вулицями нашого рідного міста? Чи знаємо ми їхні імена? Прикро, та буває так, що багато талантів лишаються невідомими. Виправити цю несправедливість цього року взявся відділ культури і туризму міської ради. Відділом вже видано 5 книг на місцеву тематику. Одну з них – «На семи вітрах. Вірші мого міста» презентували сьогодні. Хоч видання побачило світ раніше, та знаково, що презентували його саме до Дня міста. Організувала захід Пирятинська публічна бібліотека спільно з Культурно-громадським центром.

Ведуча Алла Кабушка, бібліотекар І категорії, розповіла про кожного з авторів та надала їм слово. Хто ці люди? Упорядники (Олена Гуленко та Руслан Поїденчук) зібрали під одною палітуркою дуже строкату й талановиту компанію. Хтось видався вперше, для когось це чергова книга з багатьох. Безсумнівно, найтитулованіша письменниця – Ольга Василівна Гурба, член Спілки письменників України, романістка та поетеса. На сьогодні найболючіша тема для неї – війна на Сході, адже довгий час письменниця жила в Луганську, там залишилися її рідні.

Також серед авторів Олена Гуленко – начальник відділу культури і туризму, яка пише вірші ще з дитинства та має дві видані збірки.

Руслан Поїденчук – майстер постмодерної форми та смислу, активний пирятинський літератор, який видав свої вірші вперше.

Павло Чалий приїхав на презентацію з Полтави, поезія супроводжує його також не перший рік, чоловік має ряд авторський публікацій.

Валерій Онищенко (псевдонім – Ванька) має одну видану збірку, та пирятинці більше знають твори з репертуару гурту «Есенція Єпископа». Адже саме Валерій є автором текстів.

А от вірші студентки Валерії Бабельник видаються вперше. Така ж ситуація із Вадимом Ткаченком (нині покійним). Талановитий художник, фотограф та поет рано пішов з життя, його твори не друкувалися. На заході була присутня сестра Вадима – Юлія Кабушка. Ілюструвала книгу художниця Олена Завітайло.

Видано книгу за бюджетні кошти. Пісенні та танцювальні вітання дарували присутнім зразковий хореографічний колектив «Стенет», солістка Культурно-громадського центру Аліна Загреба, ансамбль «Чураївна» Територіального центру. Сергій Козін виконав пісню «Молитва» (слова Вадима Ткаченка) та «Ночка» (слова Валерія Онищенка).

Своїми враженнями про книгу поділилися активні користувачі бібліотеки Олександр Вовк та Василь Миленко. Слова подяки організаторам заходу висловила Валентина Димова.

По закінченню заходу з вітальним словом до присутніх звернулися директор Пирятинської публічної бібліотеки  Юлія Бойко та начальник відділу культури та туризму міської ради  Олена Гуленко, які вручили подарунки поетам презентованої збірки та нагородили найактивніших користувачів бібліотеки: Алісу Варченко, Андрія Митропана, Варвару Смик, Владислава Смирного, Анну Чорноморець, Олександра Вовка, Тамару Захарченко, Клавдію Ільченко, Романа Нагорного та Ольгу Ральченко.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua