Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 вересня 2020 року 11:38

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (21.08.2020 – 23.09.2020)

Проведено:

7 засідань постійних комісій;

4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 40 рішень.

         Проведено День міської ради в Олександрівському старостатах, 1 виїзний прийом громадян та 8 особистих прийомів в ЦНАПі. 

         Проведено 4 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на яких розглядалися питання щодо запобігання поширенню на території Пирятинської міської ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та про торф’яну пожежу  в прибережній зоні р.Перевід поблизу с.Калинів Міст у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді. (Із місцевого матеріального резерву для запобігання надзвичайної ситуації на території Пирятинської міської ради та з метою оперативної ліквідації торф’яної пожежі для роботи гусеничних тракторів виділено паливно-мастильні матеріали (дизельне паливо) номіналом 1160 л. на загальну суму 27192 грн.).

          Продовжується реалізація проєктів, які отримали перемогу раніше:

         ,,Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні“ - дводенний навчальний семінар в Чернігові;

Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) „Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині“ – проведено навчання для членів піклувальних рад закладів загальної середньої освіти.

 

            Завершено ремонти в дошкільних закладах освіти:

капітальний       ремонт  кабінету   хімії   Пирятинського   ліцею   (заміна

електромережі, систем водопостачання, водовідведення, опалення, вентиляції та опорядження новими сучасними матеріалами  лабораторії і припараторської). Роботи виконані підрядник ПП „Удайбудпроект“ (вартість робіт - 287,111 тис. грн.)

            капітальний ремонт харчоблоку в Олександрівській філії школи І-ІІІ ступенів № 6 (замінено електромережу, водопровід, каналізацію, опоряджено сучасними матеріалами підлогу, стіни і стелю в приміщеннях кухні та їдальні. Вартість робіт - 455,555 тис.грн.) Роботи виконані підрядною організацією ПП „Удайбудпроект“.

         капітальний ремонт Пирятинського краєзнавчого музею (замінено 15 віконних блоків на енергозберігаючі та облаштувано внутрішні та зовнішні відкоси). Роботи виконані підрядником ФОП Бойко А.В.  (Вартість робіт склала 89,997 тис. грн.)

завершені     роботи   із   реконструкції  мережі водовідведення районного

будинку культури (підключено до централізованої каналізаційної системи міста, облаштовано туалетну кімнату для бібліотеки). Виконані роботи підрядною організацією ПП „Аверс-05‘‘. (Вартість робіт - 176,8 тис. грн.)

розпочато      роботи     по    реконструкції        підвального     приміщення

Пирятинського ліцею (Спортивний зал для занять сумо. Кошти для реалізації даного проєкту в сумі 1566,054 тис. грн. виділено з державного бюджету з урядової програми "Спроможна школа для кращих результатів".  Загалом в Полтавській області за цією програмою перемогло 7 проєктів, серед яких був і проєкт реконструкції підвального приміщення. За результатами проведення тендерної закупівлі загальна вартість реалізації проєкту - 1580,00 тис. грн.

 

           Розпочато роботи з реалізації першого етапу робочого проєкту по об’єкту „Реконструкція тротуару з облаштуванням зливової каналізації по вул.Ярмаркова (від ЗДО „Червона шапочка“ до вул.Успенська). Проєкт передбачає облаштування тротуару від  ЗДО „Червона шапочка“ до вул.Герасименка, протяжністю близько 280 м, вартістю 555370,14грн.  Запланований благоустрій: облаштування контейнерного майданчика для збору ТПВ, пішохідного переходу через вул.Ярмаркова в сторону вул.Журналістів із встановленням бетонних монолітних напівсферичних конструкцій, дорожніх знаків та нанесенням розмітки.

         Спільно з поліцією та працівниками КП „Каштан“ проведено 2 рейди по виявленню порушників, які спалюють залишки рослинності та опале листя.

         Проведено асфальтування майданчика для паркування автомобілів біля Центру дитячої та юнацької творчості.

         На стадіоні „Ювілейний“ розпочато проєкт по  „Будівництву майданчика для скейтбординга. Роботи виконує  ФОП Акопян А.А., загальна кошторисна вартість  - 159 485,38 грн. Для облаштування майданчика  буде прибрано та встановлено за кошти Фонду розвитку територіальної області спеціальне обладнання (з монтажем).

         Триває реалізація Програми сприяння створенню ОСББ на 2020 рік. ОСББ „Геолог“ виконало роботи з ремонту покрівлі за кошти бюджету міської ОТГ.

         Силами КП „Каштан“ проведено ремонт двигуна бульдозера.

         Завершуються роботи з прокладення нового водогону у селі Калиновий

Міст. Розпочато перепідключення зі старої до нової мережі централізованого водопостачання по вул. Фестивальна та двоповерхівок по вул. Тімірязєва.

           Проведено конкурс з благоустрою „Найкращий будинок та благоустрій території“. Переможців відзначено на День Міста

           Розпочато ремонтні роботи  сектору для стрибків у довжину та висоту на стадіоні „Ювілейний‘‘.

        

Взято участь:

в онлайн-засіданні платформи АОТГ „Управління людськими ресурсами, адмінпослуги, е-врядування“ (Рябоконь О.П.)

навчальному семінарі РЄ для майбутніх ОТГ (Рябоконь О.П., Кочур Л.В.)

у практикумі з застосування законодавства на тему: „Шляхи підвищення інвестиційної привабливості. Розробка та реалізація інфраструктурних та інвестиційних проєктів“ (Рябоконь О.П.)

у навчальному семінарі „Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні“, що реалізується Спілкою „Громадські ініціативи України“ за сприяння Національного  фонду  підтримки демократії (NED) (Кочур Л.В., Нестерець Т.Д., Чайка Т.Г.)

 

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради продовжують підвищувати кваліфікацію, взято участь у форумах, семінарах і тренінгах (онлайн), навчальних візитах:

участь у тренінгу-інтенсиві  для керівників закладів освіти „Універсальна конфліктологія“ (Зібніцька Л.І.)

участь у тренінгу для вихователів закладів дошкільної освіти та вчителів початкової освіти закладів загальної середньої освіти (Зібніцька Л.І.)

участь у семінарі-практикумі „Проектування внутрішньої системи, забезпечення якості на рівні закладів освіти“ (Зібніцька Л.І.)

участь у Всеукраїнському науково-практичному онлайн-семінарі „STEM-освіти: ресурси та перспективи розвитку в 2020-2021 навчальному році“ (Зібніцька Л.І., Шерзой Н.Г.)

участь у семінарі-практикумі „Проектування внутрішньої системи, забезпечення якості на рівні закладів освіти“ (Зібніцька Л.І.)

участь у Всеукраїнському навчальному вебінарі на тему „Перехід до нового навчального року в програмі КУРС: Школа“ на каналі проекту „КУРС: Освіта“ (Шерзой Н.Г.)

участь у Всеукраїнському навчальному вебінарі на тему „Робота з порталом електронних щоденників NZ.UA“ (Шерзой Н.Г.)

участь у семінарі з питань підтримки фермерських господарств за участі фахівців Українського державного фонду підтримки фермерських господарств                      (Солдатова І.В.)

участь у дистанційному навчанні за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації „Правове забезпечення діяльності органів влади. Виборче законодавство України“ (Кочур Л.В.)

участь у навчанні за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації „Громадянське суспільство в Україні. Взаємодія органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади з громадськістю. Європейська та євроатлантична інтеграція України“ (Шикеринець І.С., Божко А.М., Кудрявцев О.О., Музиченко Н.О., Биков Р.В., Бабак Р.М, Тарасовський І.М.)

участь у дистанційному навчанні за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації „Пріоритетні напрями безпекової політики України. Повноваження в галузі оборонної роботи“ (Ільченко Л.В., Педяш Р.О.)

участь  у вебінарі, організованому Черкаським РО Програми „U-LEAD з Європою“ „Підготовка проектів регіонального розвитку“ (Солдатова І.В.)

участь в онлайн-навчанні за професійною програмою для спеціалістів  вперше призначених на посади та тих, які не підвищували кваліфікацію більше 3-х років (Шевченко О.В., Базар О.З., Зібніцька Л.І., Биков Р.В., Бокова І.О., Бердій З.О., Рвач Н.О., Нічик С.В., Сирота М.А., Гуленко О.І.)

участі у тренінгу „Впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство“ (Кабушка Ю.В.)

 

 

Сприяння розвитку бізнесу

Разом із чотирма громадами України проведено  запис відеороліку щодо стану реалізації Плану місцевого економічного розвитку, розробленого Пирятинської ОТГ в рамках ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“, та надіслано до   штаб-квартири проєкту у м.Брюссель (Бельгія).

Зареєстровано 4 бізнес-плани, які подані для участі в конкурсі бізнес-планів „Розвиваю бізнес у свої громаді - 2020“.

Проведено засідання Ради підприємців  з розгляду актуальних питань розвитку підприємництва.

 

Реалізація тарифної політики

Розглядаються розрахунки на встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії ТОВ „Наше тепло“ та ПП „Хазар-2007“.

 

Участь в грантах

Проведена оперативно-розпорядча нарада у міського голови щодо участі міської ради в конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за кошти ЄС,визначено напрям підготовки проєктної заявки – створення    навчально-виробничого    хабу       креативних індустрій на базі КП „Агенція розвитку Пирятинської міської ОТГ“.

Для участі в конкурсах регіонального, державного та міжнародного рівнів подано 6 заявок:

(„Кращі практики місцевого самоврядування 2020“ - три заявки, які пройшли І раунд відбору;

Бюджет   участі    Полтавської         області – 2 заявки на загальну суму 400,0 тис.грн.;

Проєкт Ради Європи „Молоді люди, повноправні громадяни“;

Грантовий конкурс фінсько – українського трастового фонду – дві заявки на загальну суму 90,0 тис.євро.

           Конкурс Smart Місто 2020;

Конкурс УКФ, Асоціації ОТГ та Міністерства культури та інформаційної політики з відбору міні – команд „Модель сучасної бібліотеки для ОТГ“)

 

Центром надання адміністративних послуг оформлено 493 ID-карток та 491 закордонних паспортів. Зараз ЦНАП надає 200 послуг. 

Продовжується прийом документів на отримання субсидій, допомог та пільг, оформлено 435 послуг.

Вперше проведено земельні торги у формі аукціону на право оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що знаходиться в комунальній власності Пирятинської міської ради по вул. Сумська, площею 0,11 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Відділом із земельних та екологічних питань виконкому міської ради проведено 12 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян у міжсесійний період.

 

Проведено засідання Координаційної ради ветеранів АТО/ООС, членів їх сімей та членів сімей загиблих воїнів АТО/ООС, головою якої є учасник АТО Сергіій Ящук.

В рамках реалізації Програми підтримки сімей, дітей та молоді 15 жінок отримали мат.допомогу в розмірі 1500,0 грн. на загальну суму 22500,0 грн.

13 хворим громадянам надано одноразову матеріальну допомогу, які потребують допомоги на лікування на загальну суму 17500 гривень.

Надано одноразову матеріальну допомогу багатодітній сім’ї Кійка Валентина Григоровича для вирішення соціально-побутових проблем (придбання будівельних матеріалів) в сумі 60,0 тис.грн.

Надано матеріальну допомогу на поховання непрацюючим жителям міста, які не досягли пенсійного віку - 2 особам на загальну суму 2000,00 грн.

          Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів з дотриманням протиепідеміологічних заходів:

4 наради для керівників закладів освіти та заступниками директорів з навчально-виховної роботи щодо стану підготовки закладів освіти до організованого початку нового навчального року, опалювального періоду;

засідання міських методичних об’єднань вчителів навчальних дисциплін;

проведено міську освітянську онлайн-конференцію з питань підготовки до нового навчального року;

заходи у закладах освіти до Дня визволення Пирятинщини від німецько-фашистських загарбників, заходи до Дня міста (виховні години „Ти вріс в життя моє, Пирятин…“, виставку квітів „Забуттю не підлягає“ тощо);

поновлено банк даних дітей з особливими освітніми потребами, дітей-інвалідів;

проведено аналіз охоплення всіх дітей шкільного віку навчанням відповідно до чинного законодавства;

організовано проведення Всеукраїнського профілактичного заходу „Урок“;

проведено міську виставку-конкурс з образотворчого мистецтва серед дітей Пирятинської міської ради „Я – за чисте місто“;

сформовано мережу класів і контингентів на 2020-2021  навчальний рік, підготовлено проєкт розпорядження міського голови;

проведено свято „Перший дзвоник“ у ЗЗСО (початок навчального року у школах);

підготовлено та здано звіти за формами 76-РВК, Д-4, Д-5, Д-6, Д-7-8,            Д-9, звіт щодо обліку дітей дошкільного віку, звіт щодо охоплення всіх дітей шкільного віку навчанням відповідно до чинного законодавства.

Взято участь у навчальних вебінарах, онлайн-конференціях і т.д.

          В рамках проведення Дня фізичної культури та спорту олімпійський комітет в Полтавській області провели олімпійський урок де була запрошена видатна спортсменка Оксана Щербакова.

 

 

Відділом культури і туризму міської ради у звітному періоді робота була спрямована на розширення  культурно-мистецьких зв’язків у громаді та надання якісних культурних послуг та проведення заходів, які проводилися дистанційно, в тому числі День Незалежності, 5-річчя ОТГ, День міста та інші.

Найяскравішими заходами цього періоду були: етно-культурний вечір „У моди немає часу“ - показ українського старовинного одягу та знайомство із музичними  інстументами, що є уособленням України.  Участь взяли представники району, а також видатні бандуристи Михайло Коваль та Юрко Фединський. 

Також важливим заходом було відкриття стадіону на вул.Саксаганського. Аматори сцени створювали чудовий настрій глядачам, традиційно гімн виконала Анастасія Коваленко. Також пирятинські артисти відкривали футбольні ігри на стадіоні „Ювілейний“. Триває цикл краєзнавчих лекцій в рамках Програми збереження культурної спадщини. Читають лекції Валерій Квач та Олександр Рудковський. У звітний період відбулося 2 лекції. Готуються до друку інформаційні таблички на історичні об’єкти міста. Розпочато роботу художників та краєзнавців над Альбомом історичних замальовок значної архітектури міста.

Протягом 12-19 вересня відбувалися святкові заходи з нагоди Дня міста. Зокрема працівники культури організували та провели 10 концертів у мікрорайонах. Було організовано майстер-класи з йоги та скандинавської ходи, для цього залучено приватних тренерів, публічна бібліотека провела позитив-акцію бібліотеці „Святкуй і смакуй з нами“. Також Пирятинська публічна бібліотека презентувала нову збірку поезії, видану Пирятинською міською радою „На семи вітрах“. Пирятинський краєзнавчий музей провів пішу екскурсію містом. Відбувся традиційний мітинг з нагоди річниці визволення Пирятинщини від німецько-фашистських загарбників та покладання квітів до могил почесних громадян міста. Проведено спільний молебень представників церкви та релігійних громад. Виставка-конкурс тварин цього року пройшла дистанційно. Переможці отримали подарунки. Заключним акордом святкування стало урочисте нагородження переможців конкурсів до Дня міста та святковий концерт.

З нагоди Дня міста були виготовлені та встановлені на подвір’ї культурно-громадського центру тематичні фотозони, по місту - банери з вітанням пирятинців.

Відділом культури і туризму знято та змонтовано тематичний кліп „Пирятин - місто, яке я люблю“. Його демонстрація відбулася на сторінці Пирятинської міської ради та відділу культури.

Проведено:

7 засідань постійних комісій;

4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 40 рішень.

         Проведено День міської ради в Олександрівському старостатах, 1 виїзний прийом громадян та 8 особистих прийомів в ЦНАПі. 

         Проведено 4 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на яких розглядалися питання щодо запобігання поширенню на території Пирятинської міської ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та про торф’яну пожежу  в прибережній зоні р.Перевід поблизу с.Калинів Міст у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді. (Із місцевого матеріального резерву для запобігання надзвичайної ситуації на території Пирятинської міської ради та з метою оперативної ліквідації торф’яної пожежі для роботи гусеничних тракторів виділено паливно-мастильні матеріали (дизельне паливо) номіналом 1160 л. на загальну суму 27192 грн.).

          Продовжується реалізація проєктів, які отримали перемогу раніше:

         ,,Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні“ - дводенний навчальний семінар в Чернігові;

Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) „Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині“ – проведено навчання для членів піклувальних рад закладів загальної середньої освіти.

 

            Завершено ремонти в дошкільних закладах освіти:

капітальний       ремонт  кабінету   хімії   Пирятинського   ліцею   (заміна

електромережі, систем водопостачання, водовідведення, опалення, вентиляції та опорядження новими сучасними матеріалами  лабораторії і припараторської). Роботи виконані підрядник ПП „Удайбудпроект“ (вартість робіт - 287,111 тис. грн.)

            капітальний ремонт харчоблоку в Олександрівській філії школи І-ІІІ ступенів № 6 (замінено електромережу, водопровід, каналізацію, опоряджено сучасними матеріалами підлогу, стіни і стелю в приміщеннях кухні та їдальні. Вартість робіт - 455,555 тис.грн.) Роботи виконані підрядною організацією ПП „Удайбудпроект“.

         капітальний ремонт Пирятинського краєзнавчого музею (замінено 15 віконних блоків на енергозберігаючі та облаштувано внутрішні та зовнішні відкоси). Роботи виконані підрядником ФОП Бойко А.В.  (Вартість робіт склала 89,997 тис. грн.)

завершені     роботи   із   реконструкції  мережі водовідведення районного

будинку культури (підключено до централізованої каналізаційної системи міста, облаштовано туалетну кімнату для бібліотеки). Виконані роботи підрядною організацією ПП „Аверс-05‘‘. (Вартість робіт - 176,8 тис. грн.)

розпочато      роботи     по    реконструкції        підвального     приміщення

Пирятинського ліцею (Спортивний зал для занять сумо. Кошти для реалізації даного проєкту в сумі 1566,054 тис. грн. виділено з державного бюджету з урядової програми "Спроможна школа для кращих результатів".  Загалом в Полтавській області за цією програмою перемогло 7 проєктів, серед яких був і проєкт реконструкції підвального приміщення. За результатами проведення тендерної закупівлі загальна вартість реалізації проєкту - 1580,00 тис. грн.

 

           Розпочато роботи з реалізації першого етапу робочого проєкту по об’єкту „Реконструкція тротуару з облаштуванням зливової каналізації по вул.Ярмаркова (від ЗДО „Червона шапочка“ до вул.Успенська). Проєкт передбачає облаштування тротуару від  ЗДО „Червона шапочка“ до вул.Герасименка, протяжністю близько 280 м, вартістю 555370,14грн.  Запланований благоустрій: облаштування контейнерного майданчика для збору ТПВ, пішохідного переходу через вул.Ярмаркова в сторону вул.Журналістів із встановленням бетонних монолітних напівсферичних конструкцій, дорожніх знаків та нанесенням розмітки.

         Спільно з поліцією та працівниками КП „Каштан“ проведено 2 рейди по виявленню порушників, які спалюють залишки рослинності та опале листя.

         Проведено асфальтування майданчика для паркування автомобілів біля Центру дитячої та юнацької творчості.

         На стадіоні „Ювілейний“ розпочато проєкт по  „Будівництву майданчика для скейтбординга. Роботи виконує  ФОП Акопян А.А., загальна кошторисна вартість  - 159 485,38 грн. Для облаштування майданчика  буде прибрано та встановлено за кошти Фонду розвитку територіальної області спеціальне обладнання (з монтажем).

         Триває реалізація Програми сприяння створенню ОСББ на 2020 рік. ОСББ „Геолог“ виконало роботи з ремонту покрівлі за кошти бюджету міської ОТГ.

         Силами КП „Каштан“ проведено ремонт двигуна бульдозера.

         Завершуються роботи з прокладення нового водогону у селі Калиновий

Міст. Розпочато перепідключення зі старої до нової мережі централізованого водопостачання по вул. Фестивальна та двоповерхівок по вул. Тімірязєва.

           Проведено конкурс з благоустрою „Найкращий будинок та благоустрій території“. Переможців відзначено на День Міста

           Розпочато ремонтні роботи  сектору для стрибків у довжину та висоту на стадіоні „Ювілейний‘‘.

        

Взято участь:

в онлайн-засіданні платформи АОТГ „Управління людськими ресурсами, адмінпослуги, е-врядування“ (Рябоконь О.П.)

навчальному семінарі РЄ для майбутніх ОТГ (Рябоконь О.П., Кочур Л.В.)

у практикумі з застосування законодавства на тему: „Шляхи підвищення інвестиційної привабливості. Розробка та реалізація інфраструктурних та інвестиційних проєктів“ (Рябоконь О.П.)

у навчальному семінарі „Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні“, що реалізується Спілкою „Громадські ініціативи України“ за сприяння Національного  фонду  підтримки демократії (NED) (Кочур Л.В., Нестерець Т.Д., Чайка Т.Г.)

 

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради продовжують підвищувати кваліфікацію, взято участь у форумах, семінарах і тренінгах (онлайн), навчальних візитах:

участь у тренінгу-інтенсиві  для керівників закладів освіти „Універсальна конфліктологія“ (Зібніцька Л.І.)

участь у тренінгу для вихователів закладів дошкільної освіти та вчителів початкової освіти закладів загальної середньої освіти (Зібніцька Л.І.)

участь у семінарі-практикумі „Проектування внутрішньої системи, забезпечення якості на рівні закладів освіти“ (Зібніцька Л.І.)

участь у Всеукраїнському науково-практичному онлайн-семінарі „STEM-освіти: ресурси та перспективи розвитку в 2020-2021 навчальному році“ (Зібніцька Л.І., Шерзой Н.Г.)

участь у семінарі-практикумі „Проектування внутрішньої системи, забезпечення якості на рівні закладів освіти“ (Зібніцька Л.І.)

участь у Всеукраїнському навчальному вебінарі на тему „Перехід до нового навчального року в програмі КУРС: Школа“ на каналі проекту „КУРС: Освіта“ (Шерзой Н.Г.)

участь у Всеукраїнському навчальному вебінарі на тему „Робота з порталом електронних щоденників NZ.UA“ (Шерзой Н.Г.)

участь у семінарі з питань підтримки фермерських господарств за участі фахівців Українського державного фонду підтримки фермерських господарств                      (Солдатова І.В.)

участь у дистанційному навчанні за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації „Правове забезпечення діяльності органів влади. Виборче законодавство України“ (Кочур Л.В.)

участь у навчанні за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації „Громадянське суспільство в Україні. Взаємодія органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади з громадськістю. Європейська та євроатлантична інтеграція України“ (Шикеринець І.С., Божко А.М., Кудрявцев О.О., Музиченко Н.О., Биков Р.В., Бабак Р.М, Тарасовський І.М.)

участь у дистанційному навчанні за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації „Пріоритетні напрями безпекової політики України. Повноваження в галузі оборонної роботи“ (Ільченко Л.В., Педяш Р.О.)

участь  у вебінарі, організованому Черкаським РО Програми „U-LEAD з Європою“ „Підготовка проектів регіонального розвитку“ (Солдатова І.В.)

участь в онлайн-навчанні за професійною програмою для спеціалістів  вперше призначених на посади та тих, які не підвищували кваліфікацію більше 3-х років (Шевченко О.В., Базар О.З., Зібніцька Л.І., Биков Р.В., Бокова І.О., Бердій З.О., Рвач Н.О., Нічик С.В., Сирота М.А., Гуленко О.І.)

участі у тренінгу „Впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство“ (Кабушка Ю.В.)

 

 

Сприяння розвитку бізнесу

Разом із чотирма громадами України проведено  запис відеороліку щодо стану реалізації Плану місцевого економічного розвитку, розробленого Пирятинської ОТГ в рамках ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“, та надіслано до   штаб-квартири проєкту у м.Брюссель (Бельгія).

Зареєстровано 4 бізнес-плани, які подані для участі в конкурсі бізнес-планів „Розвиваю бізнес у свої громаді - 2020“.

Проведено засідання Ради підприємців  з розгляду актуальних питань розвитку підприємництва.

 

Реалізація тарифної політики

Розглядаються розрахунки на встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії ТОВ „Наше тепло“ та ПП „Хазар-2007“.

 

Участь в грантах

Проведена оперативно-розпорядча нарада у міського голови щодо участі міської ради в конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за кошти ЄС,визначено напрям підготовки проєктної заявки – створення    навчально-виробничого    хабу       креативних індустрій на базі КП „Агенція розвитку Пирятинської міської ОТГ“.

Для участі в конкурсах регіонального, державного та міжнародного рівнів подано 6 заявок:

(„Кращі практики місцевого самоврядування 2020“ - три заявки, які пройшли І раунд відбору;

Бюджет   участі    Полтавської         області – 2 заявки на загальну суму 400,0 тис.грн.;

Проєкт Ради Європи „Молоді люди, повноправні громадяни“;

Грантовий конкурс фінсько – українського трастового фонду – дві заявки на загальну суму 90,0 тис.євро.

           Конкурс Smart Місто 2020;

Конкурс УКФ, Асоціації ОТГ та Міністерства культури та інформаційної політики з відбору міні – команд „Модель сучасної бібліотеки для ОТГ“)

 

Центром надання адміністративних послуг оформлено 493 ID-карток та 491 закордонних паспортів. Зараз ЦНАП надає 200 послуг. 

Продовжується прийом документів на отримання субсидій, допомог та пільг, оформлено 435 послуг.

Вперше проведено земельні торги у формі аукціону на право оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що знаходиться в комунальній власності Пирятинської міської ради по вул. Сумська, площею 0,11 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Відділом із земельних та екологічних питань виконкому міської ради проведено 12 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян у міжсесійний період.

 

Проведено засідання Координаційної ради ветеранів АТО/ООС, членів їх сімей та членів сімей загиблих воїнів АТО/ООС, головою якої є учасник АТО Сергіій Ящук.

В рамках реалізації Програми підтримки сімей, дітей та молоді 15 жінок отримали мат.допомогу в розмірі 1500,0 грн. на загальну суму 22500,0 грн.

13 хворим громадянам надано одноразову матеріальну допомогу, які потребують допомоги на лікування на загальну суму 17500 гривень.

Надано одноразову матеріальну допомогу багатодітній сім’ї Кійка Валентина Григоровича для вирішення соціально-побутових проблем (придбання будівельних матеріалів) в сумі 60,0 тис.грн.

Надано матеріальну допомогу на поховання непрацюючим жителям міста, які не досягли пенсійного віку - 2 особам на загальну суму 2000,00 грн.

          Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів з дотриманням протиепідеміологічних заходів:

4 наради для керівників закладів освіти та заступниками директорів з навчально-виховної роботи щодо стану підготовки закладів освіти до організованого початку нового навчального року, опалювального періоду;

засідання міських методичних об’єднань вчителів навчальних дисциплін;

проведено міську освітянську онлайн-конференцію з питань підготовки до нового навчального року;

заходи у закладах освіти до Дня визволення Пирятинщини від німецько-фашистських загарбників, заходи до Дня міста (виховні години „Ти вріс в життя моє, Пирятин…“, виставку квітів „Забуттю не підлягає“ тощо);

поновлено банк даних дітей з особливими освітніми потребами, дітей-інвалідів;

проведено аналіз охоплення всіх дітей шкільного віку навчанням відповідно до чинного законодавства;

організовано проведення Всеукраїнського профілактичного заходу „Урок“;

проведено міську виставку-конкурс з образотворчого мистецтва серед дітей Пирятинської міської ради „Я – за чисте місто“;

сформовано мережу класів і контингентів на 2020-2021  навчальний рік, підготовлено проєкт розпорядження міського голови;

проведено свято „Перший дзвоник“ у ЗЗСО (початок навчального року у школах);

підготовлено та здано звіти за формами 76-РВК, Д-4, Д-5, Д-6, Д-7-8,            Д-9, звіт щодо обліку дітей дошкільного віку, звіт щодо охоплення всіх дітей шкільного віку навчанням відповідно до чинного законодавства.

Взято участь у навчальних вебінарах, онлайн-конференціях і т.д.

          В рамках проведення Дня фізичної культури та спорту олімпійський комітет в Полтавській області провели олімпійський урок де була запрошена видатна спортсменка Оксана Щербакова.

 

 

Відділом культури і туризму міської ради у звітному періоді робота була спрямована на розширення  культурно-мистецьких зв’язків у громаді та надання якісних культурних послуг та проведення заходів, які проводилися дистанційно, в тому числі День Незалежності, 5-річчя ОТГ, День міста та інші.

Найяскравішими заходами цього періоду були: етно-культурний вечір „У моди немає часу“ - показ українського старовинного одягу та знайомство із музичними  інстументами, що є уособленням України.  Участь взяли представники району, а також видатні бандуристи Михайло Коваль та Юрко Фединський. 

Також важливим заходом було відкриття стадіону на вул.Саксаганського. Аматори сцени створювали чудовий настрій глядачам, традиційно гімн виконала Анастасія Коваленко. Також пирятинські артисти відкривали футбольні ігри на стадіоні „Ювілейний“. Триває цикл краєзнавчих лекцій в рамках Програми збереження культурної спадщини. Читають лекції Валерій Квач та Олександр Рудковський. У звітний період відбулося 2 лекції. Готуються до друку інформаційні таблички на історичні об’єкти міста. Розпочато роботу художників та краєзнавців над Альбомом історичних замальовок значної архітектури міста.

Протягом 12-19 вересня відбувалися святкові заходи з нагоди Дня міста. Зокрема працівники культури організували та провели 10 концертів у мікрорайонах. Було організовано майстер-класи з йоги та скандинавської ходи, для цього залучено приватних тренерів, публічна бібліотека провела позитив-акцію бібліотеці „Святкуй і смакуй з нами“. Також Пирятинська публічна бібліотека презентувала нову збірку поезії, видану Пирятинською міською радою „На семи вітрах“. Пирятинський краєзнавчий музей провів пішу екскурсію містом. Відбувся традиційний мітинг з нагоди річниці визволення Пирятинщини від німецько-фашистських загарбників та покладання квітів до могил почесних громадян міста. Проведено спільний молебень представників церкви та релігійних громад. Виставка-конкурс тварин цього року пройшла дистанційно. Переможці отримали подарунки. Заключним акордом святкування стало урочисте нагородження переможців конкурсів до Дня міста та святковий концерт.

З нагоди Дня міста були виготовлені та встановлені на подвір’ї культурно-громадського центру тематичні фотозони, по місту - банери з вітанням пирятинців.

Відділом культури і туризму знято та змонтовано тематичний кліп „Пирятин - місто, яке я люблю“. Його демонстрація відбулася на сторінці Пирятинської міської ради та відділу культури.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua